alagi grammatoseiras apo xristi me button

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
savvio
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 03 Φεβ 2005 19:04

alagi grammatoseiras apo xristi me button

Δημοσίευση από savvio » 12 Σεπ 2005 14:46

Θελώ να εχεί ο χρηστης στην διαθεσή του δυο κουμπια και να μπορέι να αλλαζει το μέγεθος της γραμματοσειρας. πως μπορέι να γίνεί αυτό

αν το γνωρίζει καποίος παρακαλώ να με βοηθήσει
Thanx

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

alagi grammatoseiras apo xristi me button

Δημοσίευση από fafos » 12 Σεπ 2005 18:34

Yparxei kati se javascript alla doulevei mono se explorer kai meta thn ananeosh epanerxete sthn arxikh ths katastash kati to opoio nomizo den se volevei..

H kalyterh lysh einai CSS+PHP to opoio apaitei oi selides na einai se php fysika:

Gia arxh tha dhmiourghsoume ta CSS arxeia..
Se enan keimenografo vazoume thn grammatoseira pou epithymoume, px.:

Κώδικας: Επιλογή όλων

BODY,A,TD,P,TABLE,DIV{
  font-size : 11px;
}
to sozoume se css (p.x. style11px.css)... sta BODY,A,TD,TABLE,DIV grafoume ola ta tags poy exoyme xrhsimopoihsei keimeno sthn selida mas..

Feiaxnoume osa css arxeia mas xreiazontai (p.x style12px.css, style14px.css klp) allazontas mono to megethos ths grammatoseiras.

Sto epomeno bhma feiaxnoume ena arxeio to opoio tha onomasoume style_setup.php kai tha periexei ton parakato kodika:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
session_start&#40;&#41;;

$_SESSION&#91;'style'&#93; = $_GET&#91;'style'&#93;;

header&#40;"Location&#58; ".$_SERVER&#91;'HTTP_REFERER'&#93; &#41;;
?>
Meta dhmioyrgoume allo ena arxeio php me onoma setup.php
me ton parakato kodika:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
session_start&#40;&#41;;

if &#40; ! session_is_registered&#40;"style"&#41; &#41;
&#123;
session_register&#40;"style"&#41;;
$_SESSION&#91;'style'&#93; = "style11px"; // oriste to arxiko arxeio css

$user_style = $_SESSION&#91;'style'&#93;;
&#125;
else
&#123;
$user_style = $_SESSION&#91;'style'&#93;;
&#125;
?>
Sto $_SESSION['style'] = "style11px"; orizoume to arxiko arxeio css pou tha emfanizete h selida mas (xoris thn katalhksh .css)

Ola ta arxeia pou feiaksame ta anevazoume ston server mas se kapoion neo fakello (p.x. customstyle).

Stis selides gia na emfanistei to style kanoume ta ekshs:

Sthn koryfh ths selidas vazoume ton parakato kodika:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? require"./setup.php"; ?> 
opou ./setup.php to path pros to arxeio setup.php.

Kato apo to <title>...</title> vazoume ton parakato kodika:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<link href="./<? echo $user_style ?>.css" rel="StyleSheet" type="text/css">
opou ./<? echo $user_style ?>.css to url pros ta arxeia css pou exoume feiaksei. (allazoume mono to ./ me to url, den peirazoume ton ypoloipo kodika)

Meta vazoume ta links pou allazoun thn grammatoseira:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<A href="style_setup.php?style=style11px">Style 11px</A> | <A href="style_setup.php?style=style12px">Style 12px</A> | <A href="style_setup.php?style=style14px">Style 14px</A>
opou style_setup.php?style=stylexxpx grafoume to url pros to arxeio style_setup.php (p.x.hxxp://www.tosite.gr/customstyle/style_setup.p ... =style11px)

To script einai etoimo na doulepsei..

Shm.1 Mporoume na allaksoume ta links me eikones buttons klp.
Shm.2 Mporoume na allazoume kai alla stoixeia ths selidas opos xrvmata eidos grammatoseiras klp allazontas to style sta analoga .css arxeia.
Shm3. Otan kapoios xrhsths allazei grammatoseira ton "thymatai" kai gia tis ypoloipes selides xoris na ton epanaferei sthn arxikh grammatoseira eos zhthsei o idios na allaksei grammatoseira.

Paradeigma edo
Συνημμένα
custom_style.zip
Ta arxeia tou script
(1.33 KiB) Μεταφορτώθηκε 486 φορές

savvio
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 03 Φεβ 2005 19:04

alagi grammatoseiras apo xristi me button

Δημοσίευση από savvio » 12 Σεπ 2005 18:50

Se eyxaristo poli gia olo ton kodika. tha to dokimaso kai tha soy po pos ta piga giati tora mathaino php.

an mporoyses na moy steileis kai ton tropo me thn javascript?
isos mw boleyei

eyxaristo

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

alagi grammatoseiras apo xristi me button

Δημοσίευση από fafos » 12 Σεπ 2005 18:55

<A onclick="document.body.style.zoom=1.5;this.blur();" style="cursor : pointer;">150%</A>

Doulevei mono se explorer....
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

alagi grammatoseiras apo xristi me button

Δημοσίευση από skeftomilos » 13 Σεπ 2005 05:11

Αυτό μοιάζει να δουλεύει παντού: :)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<button onclick="document.body.style.fontSize = '20px'">Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς</button>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

alagi grammatoseiras apo xristi me button

Δημοσίευση από cherouvim » 13 Σεπ 2005 08:46


Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

alagi grammatoseiras apo xristi me button

Δημοσίευση από fafos » 13 Σεπ 2005 16:25

skeftomilos έγραψε:Αυτό μοιάζει να δουλεύει παντού: :)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<button onclick="document.body.style.fontSize = '20px'">Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς</button>
Den to hksera auto to script alla to provlhma einai oti me to pou fevgeis apo thn selida prepei na ksanapathseis to koumpaki..
Apo oti ksero tetoiou eidous scripts xrhsimopoiountai gia atoma me problhmata orashs opote to na pataei tou koumpi se kathe selida einai ligo spastiko.. ase pou einai kai javascript :lol:

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

alagi grammatoseiras apo xristi me button

Δημοσίευση από skeftomilos » 13 Σεπ 2005 23:51

Αν ήταν αναγκαίο θα μπορούσαμε να αποθηκεύσουμε το επιθυμητό μέγεθος σε ένα client-cookie ώστε να ανοίγουν όλες οι σελίδες του site με το ίδιο font-size:

Κώδικας: Επιλογή όλων

document.write&#40;'<style type="text/css">'&#41;
document.write&#40;'body &#123;font-size&#58;' + &#40;cookies.item&#40;'font-size'&#41;||14&#41; + 'px'&#41;
document.write&#40;'</style>'&#41;
Βέβαια θα χρειαστούμε κάποια JS βιβλιοθήκη για να γραψουμε και να διαβάσουμε cookies, όπως αυτή.

Για όσους έχουν προβλήματα όρασης, με τον Firefox μεγαλώνει το μέγεθος των γραμμάτων πολύ εύκολα και όσο χρειάζεται με Ctrl +.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες