δημιουργία φόρμας ερωτηματολογίου

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mk_97
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:57

δημιουργία φόρμας ερωτηματολογίου

Δημοσίευση από mk_97 » 13 Σεπ 2005 17:12

Καλησπερα!
Θα ηθελα να φτιαξω ενα ερωτηματολογιο, το οποιο θα εμφανιζει ενα ενα τα ερωτηματα σε clients, οι οποιοι θα απαντουν και στη συνεχεια τα δεδομενα θα στελνονται σε μια βαση σε mysql.

Εχω κανει τα ερωτηματα με τη <form> ki εχω βαλει αντι για submit να καλειται ξανα το ιδιο php αρχειο μεσω της <ahref...>. Εμφανιζω τις ερωτησεις ανα σελιδα, αλλα δυστυχως χανω την απαντηση καθε ερωτηματος, γιατι δε γινεται submit και δεν μετα φερεται η απαντηση.

Τι να κανω;

Ευχαριστω πολυ!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

δημιουργία φόρμας ερωτηματολογίου

Δημοσίευση από fafos » 13 Σεπ 2005 17:24

Mallon den metafereis tis metavlhtes apo selida se selida giauto xanontai...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

mk_97
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:57

δημιουργία φόρμας ερωτηματολογίου

Δημοσίευση από mk_97 » 13 Σεπ 2005 17:47

fafos έγραψε:Mallon den metafereis tis metavlhtes apo selida se selida giauto xanontai...
to kserw oti ayto ftaiei, den mporw na tis metaferw...

to thema einai oti otan kleinei i forma tis html, xwris na balw to submit den blepei i php ti metavliti pou dimiourgithike mesa stin html, giati gia na tin parw me post i get, prepei na kanw submit.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

δημιουργία φόρμας ερωτηματολογίου

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 13 Σεπ 2005 18:07

giati dev apo8ikebeis tis apavtiseis se eva pivaka stnv mysql ?
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

δημιουργία φόρμας ερωτηματολογίου

Δημοσίευση από RADICAL » 13 Σεπ 2005 22:59

Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αλλά υπάρχουν και αρκετά scripts που σου φτιάχνουν surveys μόνα τους.
Ένα πολύ δυνατό απότι είχα διαβάσει κάπου είναι το nsurvey αλλά δυστυχώς απαιτεί windows server και microsoft sql server.

Σε php είναι και το phpEsp
όπως και αρκετά που μπορεί να βρεις στο hostscripts

Ωστόσο αν θες να το φτιάξεις μόνη σου πρέπει να ψάξεις λίγο την php και πώς γράφεις στην βάση.

Ένα γρήγορο παράδειγμα είναι tο εξής.

Ας πούμε ότι η πρώτη σελίδα είναι κάπως έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body>
<form method="post" action="question2.php">
Your Favorite site? 
<input name="answer1" id="answer1" type="text">
<input name="submit" type="submit">
</form>
</body>
</html>
και η δεύτερη είναι η question2.php όπου είναι και το action στην φόρμα τις πρώτης.
Οπότε τώρα στη δεύτερη ο κώδικας μπορεί να γίνει κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body>

<?php
$answer1=$_POST&#91;'answer1'&#93;; //Παίρνει την απάντηση από την πρώτη σελίδα

 mysql_connect&#40;'localhost', 'username', 'pass'&#41;; //Ανοίγει μια σύνδεση στην βάση σου
	@ mysql_select_db &#40;"db"&#41;;						// ''
	
mysql_query&#40;"INSERT INTO quiztable &#40;`firstanswer`&#41; VALUES &#40;'$answer1'&#41;"&#41;; //To query που θα γράψει την απάντηση στην βάση
?>
<form method="post" action="question3.php">
Your Favorite site? 
<input name="answer2" id="answer2" type="text">
<input name="submit" type="submit">
</form>
</body>
και πάει λέγοντας.

Χοντρικά τώρα αυτά. Πρέπει να φτιάξεις και ένα πεδίο με αύξων αριθμό στη βάση για να παίρνει κάθε χρήστης ένα id κ.λ.π.

Κάποιος πιο έμπειρος στη php θα σε βοηθήσει περισσότερο αλλά και κάπως
έτσι μπορεί να γίνει.
Εικόνα

mk_97
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:57

δημιουργία φόρμας ερωτηματολογίου

Δημοσίευση από mk_97 » 13 Σεπ 2005 23:09

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ!!!

ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ...ΕΒΑΛΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΩΣ HIDDEN TYPE ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΗΣ HTML ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ SUBMIT...

BYE!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες