Προβλημα με sql αρχείο

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

Προβλημα με sql αρχείο

Δημοσίευση από tolis_montana » 21 Σεπ 2005 17:52

καλησπερα έχω φτιάξει την φορμα εισαγωγής δεδομένων για ενα forum

οι Lines sth forma που ειναι υπευθηνες για mysql και db ειναι οι εξης

Κώδικας: Επιλογή όλων

//connect cliend and settings db
 $conn = mysql_connect("Localhost", "joeuser", "somepass")
  or die(mysql_error());
 mysql_select__db("testDB", $conn) or die(mysql_error());
οταν παω να κανω απο php my admin db ναι μεν γινετε αλλα οταν κανω browze το αρχείο sql μου βγάζει error

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql> create table forum_topics (
      -> topic_id int not null primary key auto_increment,
	  -> topic_title varchar (150),
	  -> topic_create_time datetime,
	  -> topix_owner varchar (150)
	  ->)

Η MySQL επέστρεψε το μύνημα:

You have an error in your SQL syntax near 'mysql> create table forum_topics (
      -> topic_id int not null primary key au' at line 1

το αρχείο sql ειναι το εξής

Κώδικας: Επιλογή όλων

]mysql> create table forum_topics (
      -> topic_id int not null primary key auto_increment,
	  -> topic_title varchar (150),
	  -> topic_create_time datetime,
	  -> topix_owner varchar (150)
	  ->);
Query ok, 0 rows affected (0.03 sec)	
mysql> create teble forum_post (
      -> post_id int not null primary key auto_increment,
	  -> topic_id int not null,
	  -> post_text text,
	  -> post_create_time datetime,
	  -> post_owner varchar (150)
	  -> );
Query OK, 0rows affected (0.00 sec)

τι κάνω λάθος?

Άβαταρ μέλους
beredim
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 28 Ιαν 2004 10:04

Προβλημα με sql αρχείο

Δημοσίευση από beredim » 21 Σεπ 2005 19:31

Δοκίμασε με αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

create table forum_topics (
topic_id int not null primary key auto_increment,
topic_title varchar (150),
topic_create_time datetime,
topix_owner varchar (150)
);
	
create teble forum_post (
post_id int not null primary key auto_increment,
topic_id int not null,
post_text text,
post_create_time datetime,
post_owner varchar (150)
);

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

Προβλημα με sql αρχείο

Δημοσίευση από tolis_montana » 21 Σεπ 2005 21:45

Κώδικας: Επιλογή όλων

create table forum_topic (
topic_id int not null primary key auto_increment,
topic_title varchar (150),
topic_create_time datetime,
topic_owner varchar (150)
);
   
create teble forum_post (
post_id int not null primary key auto_increment,
topic_id int not null,
post_text text,
post_create_time datetime,
post_owner varchar (150)
);
και δίνει

Κώδικας: Επιλογή όλων

 Η MySQL επέστρεψε το μύνημα:

Table 'forum_topic' already exists

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

Προβλημα με sql αρχείο

Δημοσίευση από tolis_montana » 21 Σεπ 2005 22:35

τελικά άλλαξα ονομα στο ενα table και όλα οκ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

create table forum1_topics (
topic_id int not null primary key auto_increment,
topic_title varchar (150),
topic_create_time datetime,
topic_owner varchar (150)
);
   
create table forum_posts (
post_id int not null primary key auto_increment,
topic_id int not null,
post_text text,
post_create_time datetime,
post_owner varchar (150)
);
	

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Προβλημα με sql αρχείο

Δημοσίευση από shadow » 21 Σεπ 2005 22:42

Gia na min afineis kai skoupidia sti basi sou mporeis prin to create na kaneis ena elegxo gia to ean uparxei o antistoixos pinakas kai ean nai tote na ton diagrafeis kai na ton ksanadimiourgeis

Κώδικας: Επιλογή όλων

DROP TABLE IF EXISTS 'forum_topics';
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

Προβλημα με sql αρχείο

Δημοσίευση από tolis_montana » 21 Σεπ 2005 23:29

ok tnx,
και κατι ακόμα line 25

Κώδικας: Επιλογή όλων

   $topic_id = $topic_info['topic_id'];
και μου βγαζει

Κώδικας: Επιλογή όλων

Parse error: parse error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in C:\FoxServ\www\topiclist.php on line 25
δοκιμασα και

Κώδικας: Επιλογή όλων

["topic_id"]; 
τα ματια μου βλεπουν πουλακια...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες