Scripts se firefox ke OXI se ie:S

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
peace_frog
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 24 Σεπ 2005 13:17

Scripts se firefox ke OXI se ie:S

Δημοσίευση από peace_frog » 24 Σεπ 2005 13:29

Hi....Exw vali kati scripts se merika pages...opws

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style><!-- A &#123;text-decoration&#58; none;&#125;--><!--a&#58;hover&#123;font-weight&#58;bold;&#125;--></style>
Alla to provlima ine oti ta effects emfanizonte sto firefox, alla oxi ston ie.....

thnx anw :-?

Άβαταρ μέλους
goofakos
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Απρ 2005 00:05
Τοποθεσία: Somewhere between that riff and the other one.

Scripts se firefox ke OXI se ie:S

Δημοσίευση από goofakos » 24 Σεπ 2005 14:11

Hi.

Τα <!-- --> γιατί τα έβαλες? :o

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style>
a &#123;text-decoration&#58; none;&#125;
a&#58;hover &#123;font-weight&#58;bold;&#125;
</style>

peace_frog
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 24 Σεπ 2005 13:17

Scripts se firefox ke OXI se ie:S

Δημοσίευση από peace_frog » 24 Σεπ 2005 14:17

thnx..........sorry den to proseksa :hammer:

Άβαταρ μέλους
beredim
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 28 Ιαν 2004 10:04

Scripts se firefox ke OXI se ie:S

Δημοσίευση από beredim » 24 Σεπ 2005 15:16

Έλα ντε. Γιατί τα έβαλε????

Μάλλον το Dreamweaver φταίει. Μόλις παρατήρησα ότι τέτοια συμπεριφορά έχει το Dreamweaver 8, που μου έφτιαξε αυτόν τον κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style type="text/css">
<!--
#Layer1 &#123;
	position&#58;absolute;
	left&#58;0px;
	width&#58;163px;
	height&#58;91px;
	z-index&#58;1;
&#125;
-->
</style>
ΠΑ ΒΩ ΚΑΙ ΚΙΝΩ ΤΑΝ ΓΑΝ

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Scripts se firefox ke OXI se ie:S

Δημοσίευση από fafos » 24 Σεπ 2005 23:38

Ta <!-- --> xrhsimeoun gia na mhn lamvanoun ypopsin oi mhxanes anazhthshs h to psaxthri tou site oti yparxei anamesa tous.. kalo einai na ta xrhsimoioume.. :wink:
Aplos den ta epanalamvanoume se kathe protash tou style h tou javascript, vazoume ena epano kai ena sto telos tou kodika..

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Scripts se firefox ke OXI se ie:S

Δημοσίευση από patriot » 25 Σεπ 2005 02:04

Αυτό το σημάδι <!-- --> στην html σημαίνει comment. Είναι ένα από τα ποιο χρήσιμα tags κατά την γνώμη μου. Με αυτό ο χρήστης μπορεί να προσθέσει ότι πληροφορίες θέλει για τους μελλοντικούς ή πιθανούς designers που θα θελήσουν να δουν τον κώδικα του.

Στο css σημαίνει κάτι ακόμα ποιο χρήσιμο. Τον παλιό καιρό που οι περισσότεροι browsers είχαν πρόβλημα με τα css γιατί δεν είχαν ακόμα γίνει ευρέως γνωστά, αυτό το σημάδι τους έβγαζε από μπελάδες μιας και ότι βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις παύλες είναι ΑΟΡΑΤΟ για τους browsers, έτσι ο browser δεν προσπαθούσε να ψάχνει με τις ώρες χάνοντας πολύτιμο χρόνο (που γινόταν ακόμα ποιο πολύτιμος με τις 56άρες συνδέσεις της Ελλάδας) για να βρει κάτι που δεν αναγνώριζε. Σήμερα που δεν έχουμε τέτοια προβλήματα - αφού όλοι οι browsers υποστηρίζουν css πια - το σημάδι θα ήταν άχρηστο ΑΝ (πάντα υπάρχει ένα "&#7945;Ν" ρε παιδί μου...) ΑΝ λοιπόν δεν υπήρχε ο καλός και άκρως εξυπηρετικός με όλα τα καλούδια explorer (και για όποιον δεν κατάλαβε το λέω ειρωνικότατα) που μας έχει βγάλει την πίστη άναποδα κυριολεκτικά (κυριολεκτικότατα αφού τα μισά css τα σκέφτεται ανάποδα...!!) Έτσι χάρη στην τελειότητα του explorer (δηλ το περίπου 60% των χρηστών) ακόμα και σήμερα αυτό το σημάδι είναι χρήσιμο αν όχι τόσο για τα comments του χρήστη προς τον συνάδελφο designer αλλά όσο για την Νο1 "αγαπημένη" μας εταιρία που υπάρχει. Την microsoft!! (Δόξα τον Θεό που σκέφτηκαν να βγάλουν explorer 7!!).

Ο λόγος που εσένα σου έβγαλε λάθος δεν είναι το comment αλλά η ελλειπής εντολή του <style>. Όποιος έγραψε αυτό το style ξέχασε να το γράψει όλόκληρο!

Το κανονικό είναι έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style type="text/css">
Έξτρα ενημέρωση: Τα comments είναι δύο:
html comment: <!-- κείμενο -->
Css comment: /* κείμενο */

Το html το βάζουμε για να το δουν οι χρήστες που θα κοιτάξουν τον κώδικα μας (και το βάζουμε όπου θέλουμε ας πούμε ανάμεσα στα html tags) και για να μην το δει ο browser. Το css το ίδιο αλλά ΜΟΝΟ μέσα στο στο css όχι στην html.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης