emfanish menu analoga me to prohgoumeno menu

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
bilios
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 29 Ιουν 2005 11:31
Τοποθεσία: Sahara..

emfanish menu analoga me to prohgoumeno menu

Δημοσίευση από bilios » 27 Σεπ 2005 12:49

hello,

exo ena provlhma me mia forma ektyposeon, exo ena select field pou o xrhsths kanei select kai apo thelo na valo ena akomh select pou tha dinei epiloges analoga me to ti epelexe sto prohgoumeno..me javascript vrhka kati alla tha htela na to kano me php..

apo oti epsaksa mallon thelo thn epilogh onblur alla opos kai na thn egrapsa den antapokrinetai..

einai o sostos tropos h thelo kati entelos diaforetiko??

lakritidis
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 04 Αύγ 2005 14:35
Τοποθεσία: Katerini
Επικοινωνία:

emfanish menu analoga me to prohgoumeno menu

Δημοσίευση από lakritidis » 27 Σεπ 2005 23:10

Αυτά τα δυο select πώς γεμίζουν? Από κάποια database?

Όταν θα επιλέγεις κάτι από το πρώτο select, θα πρέπει η σελίδα σου να κάνει refresh και να στέλνει μαζί και την επιλογή που έκανες.

Αυτό θα γίνει αν στο πρώτο select χρησιμοποιήσεις to event onchange, που θα καλεί μια Javascript συνάρτηση reload.

Άρα:

1. Φτιάξε μια φόρμα με όνομα testform

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form name="testform" id="testform" method=post action="oti_thes">
2. Βάλε ένα select με όνομα testselect1

Κώδικας: Επιλογή όλων

<select name="testselect1" id="testselect1" onchange="refreshpage&#40;&#41;">
3. Τα στοιχεία του select πρέπει να στέλνουν μία τιμή
πχ

<option value="1">Επιλογή 1</option>
<option value="2">Επιλογή 2</option>
<option value="3">Επιλογή 3</option>
<option value="4">Επιλογή 4</option>
<option value="5">Επιλογή 5</option>

4. Πρόσθεσε στο head αυτή τη Javascript συνάρτηση

Κώδικας: Επιλογή όλων

function refreshpage&#40;&#41;
&#123;
g=document.testform.select_name.value;
window.location="yourpage.php"+"?selection_flag="+g;
&#125;
Όπως βλέπεις, μαζί με το url της σελίδας yourpage.php, περνάμε και μία flag, με όνομα selection_flag που αλλάζει τιμή ανάλογα με αυτό που έχεις επιλέξει δηλ 1,2,3,4, ή 5.

5. Το δεύτερο select μπορείς τώρα να το γεμίσεις με μια if ανάλογα με τη selection_flag.

Αν θέλεις περισσότερη βοήθεια, ask for it.

Άβαταρ μέλους
bilios
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 29 Ιουν 2005 11:31
Τοποθεσία: Sahara..

emfanish menu analoga me to prohgoumeno menu

Δημοσίευση από bilios » 28 Σεπ 2005 23:53

file mou nai oi times einai apo database..

gia na sou doso na katalaveis kalytera, exo 3 mathimata, kai se kathe mathima 3 tmhmata, thelo otan dialegei to mathima TOTE na emfanizei kai ta tmhmata pou analogoun sto mathima auto...

prospathisa me ton kodika epano alla den xero pos na elegxo thn flag kathos ego molis parei timh to proto select exo mia seira apo if pou thelo na elegxoun auth thn flag kai na dinoun analoga epiloges...

telospanton to provlhma mou einai pos tha doso se metavlhth timh xoris na kano submit mia forma!!...

xerei kana afentiko??

h toulaxiston pos tha mporousa na kano xrhsh ths onblur h kapoias allhs...

thank you all..

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

emfanish menu analoga me to prohgoumeno menu

Δημοσίευση από RADICAL » 29 Σεπ 2005 02:29

Αν κατάλαβα καλά και απ'όσο γνωρίζω μάλλον δεν μπορείς να αποφύγεις το submit εκτός και αν αν χρησιμοποιήσεις XMLHttpRequest
δλδ AJAX :)

Αυτό που ψάχνεις είναι αυτό που λέει ο lakritidis.
Αν προσέξεις σχεδόν παντού όπου γίνεται αυτό πάντα γίνεται refresh όταν επιλέγεις κάτι στο πεδίο.

Άβαταρ μέλους
bilios
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 29 Ιουν 2005 11:31
Τοποθεσία: Sahara..

emfanish menu analoga me to prohgoumeno menu

Δημοσίευση από bilios » 29 Σεπ 2005 10:59

... krima kai adiko...
alla esto kai etsi mipos mporei kaneis na mou pei pos tha elegxo auth th flag?

Άβαταρ μέλους
bilios
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: 29 Ιουν 2005 11:31
Τοποθεσία: Sahara..

emfanish menu analoga me to prohgoumeno menu

Δημοσίευση από bilios » 29 Σεπ 2005 14:14

ok pedes, to vrhka.. :idea: :idea:

scriptaki einai, kai kalo kiolas...to kako einai oti me php apo oti katalava den mporeis na doseis se metavlhth timh dixos submit formas, polyyy kako auto...toulaxiston os pros thn xrhstikothta ton selidon.

Anyway i douleia mas na ginetai :lol: :lol:

den to grafo to script giati einai psilomegalo...

, an kapoios to thelei tha to kotsaro amesos..

eyxaristo gia thn vohteia akomh mia fora

____________
Billis.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

emfanish menu analoga me to prohgoumeno menu

Δημοσίευση από skeftomilos » 30 Σεπ 2005 03:35

Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω κάτι. Από τη στιγμή που ψάχνουμε για onchange, onblur κ.λπ. βάζουμε στο παιχνίδι τη JavaScript. Επομένως η σελίδα χωρίς JavaScript δε δουλεύει. Οπότε ποιος ο λόγος να μη γίνει όλη η δουλειά client-side, κάτι που θα δώσει στο UI τη μέγιστη δυνατή απόκριση;

Η τεχνολογία AJAX δεν είναι καθόλου άσχημη γι αυτές τις περιπτώσεις, ειδικά αν ο συνολικός αριθμός των options είναι τόσο μεγάλος που δε συμφέρει να κατεβαίνουν τα πάντα στο φόρτωμα της σελίδας.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες