Php if και then κώδικας - Τον χρειάζομαι...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Php if και then κώδικας - Τον χρειάζομαι...

Δημοσίευση από patriot » 30 Σεπ 2005 16:23

Τι κώδικα πρέπει να έχω για να κάνω το εξής;

Αν πατήσω π.χ "Επιστροφή στην αρχική σελίδα" (δηλ if το τάδε link) τότε να εμφανιστεί το τάδε περιεχόμενο (then show this π.χ το index.html)

Και που τον βάζω αυτόν τον κώδικα; Αυτό εδώ το tutorial είναι πολύ απλό και κατανοητό αλλά φαίνεται ότι κάπου κάνω λάθος και δεν πιάνει....

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Php if και then κώδικας - Τον χρειάζομαι...

Δημοσίευση από fafos » 30 Σεπ 2005 18:27

Oi selides sou tha einai kapos etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<P>test</P>
<P><A href="index.php?page=hello">hello</A><BR>
<A href="index.php?page=">main</A></P>
<?php

if &#40;$page=="hello"&#41; &#123;
include &#40;"hello.inc"&#41;;
&#125;

elseif &#40;$page=="about"&#41; &#123;
include &#40;"about.inc"&#41;;
&#125;

elseif &#40;$page=="links"&#41; &#123;
include &#40;"links.inc"&#41;;
&#125;

elseif &#40;$page==""&#41; &#123;
include &#40;"main.inc"&#41;;
&#125;

else &#123;
echo "That is not a valid location!";
&#125;

?>
Apo kei kai pera sta links tha prepei na doseis thn morfh http://www.tositemou/index.php?page=kati gia na doulepsei.
Ton php kodika tha ton valeis opou thes na emfanizei ta periexomena ton selidon pou kanei include.
To tutorial kanei include sto paradeigma arxeia .inc ta opoia einai ligo epikyndina.. kalytera na ta kaneis me .php..

Άβαταρ μέλους
shadow
Script Master
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 14 Απρ 2005 18:30

Php if και then κώδικας - Τον χρειάζομαι...

Δημοσίευση από shadow » 30 Σεπ 2005 22:11

Εστω οτι το site σου εχει την εξής δομή:
Ενα γενικο header, το οποίο είναι κοινό σε όλες τις σελίδες που έχεις
ένα γενικό footer το οποίο επίσης είναι κοινό σε όλες τις σελίδες και τέλος υπάρχει και το περιεχόμενο της κάθε σελίδας το οποίο έστω ότι βρίσκεται μέσα στο μπλοκ main_content.
Εστω οτι η βασική σελίδα είναι η index.php η οποία θα έχει την μορφή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?include 'header.php';?>

	<div id="main_content">
		<!-- Here goes the main content of pages -->
	</div>

<?include 'footer.php';?>
Εστω οτι στο header.php βρίσκεται το βασικό menu του site το οποίο έχει την μορφή

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="index.php?page=1">link1</a>
<a href="index.php?page=2">link2</a>
<a href="index.php?page=3">link3</a>
<a href="index.php?page=4">link4</a>
<a href="index.php?page=5">link5</a>
Το ζητούμενο είναι ανάλογα με την τιμή που παίρνει το page , να φορτώνεται το αντίστοιχο περιεχόμενο στο βασικό μπλοκ main_content

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
include 'header.php';

	/*** Main content of pages ***/
	$page = &#40;isset&#40;$_GET&#91;"page"&#93;&#41;?$_GET&#91;"page"&#93;&#58;0&#41;;
	settype&#40;$page, "integer"&#41;;
?>
	<div id="main_content">
<?
	switch &#40;$page&#41;&#123;
		case 1&#58; include 'page1.php'; break;
		case 2&#58; include 'page2.php'; break;
		case 3&#58; include 'page3.php'; break;
		case 4&#58; include 'page4.php'; break;
		case 5&#58; include 'page5.php'; break;
		default&#58; include 'default.php'; break;
	&#125;
	/*** End main content of pages ***/
?>
	</div>
<?include 'footer.php';?>
Close your eyes
For your eyes will only tell the truth and the truth isnt what you want to see
In the dark, is it easy to pretend that the truth is it ought to be.
Programmers are programmers because they like to code

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Php if και then κώδικας - Τον χρειάζομαι...

Δημοσίευση από patriot » 01 Οκτ 2005 11:19

Αν και δεν ξέρω από php καταλαβαίνω ότι οι εξηγήσεις σας ήταν οι πιο κατάληλες. Άκριβώς ότι γύρευα. Σας ευχαριστώ και τους δυο. Θα πάω να το κάνω και σε τυχών πρόβλημα θα ξανακάνω ποστ. Ευχαριστώ!
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες