:) photo script

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dio
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 20:57

:) photo script

Δημοσίευση από dio » 01 Οκτ 2005 21:26

kalispera :D
thelo na mou pite an iparxi script san to tixea kimena
alla me photografies ................

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

:) photo script

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Οκτ 2005 00:56

Νομίζω κάπου είχα γράψει ένα, αλλά τέτοια σκριπτάκια είναι υπόθεση δευτερολέπτων. Θα πάρει περισσότερη ώρα το ψάξιμο από το να γραφεί από την αρχή. Οι εικόνες σου έχουν διάφορα ονόματα ή ακολουθούν κάποιο αριθμητικό μοτίβο (π.χ. eikona01.jpg, eikona02.jpg, eikona03.jpg); Επίσης θέλεις να επιλέγονται απολύτως στην τύχη ή να υπάρχει σχέση με την τρέχουσα ώρα ή μέρα ή με την προηγούμενη εικόνα που είδε ο επισκέπτης;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
dio
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 20:57

:) photo script

Δημοσίευση από dio » 02 Οκτ 2005 10:22

s euxaristo kai pali skeftomilos .............
oxi i eikones tha exoun diafora onomata kai thelo na einai tixea sira
kai kathe fora pou tha kani kapios ananeosi tis selidas na erxete alli eikona ... episis i eikones thelo na tis perno mesa apo ena fakelo ston server px (eikones random ) den ksero an exi kapia simasia auto. :oops:

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

:) photo script

Δημοσίευση από alkisg » 02 Οκτ 2005 16:58

Δηλαδή θες την ίδια συμπεριφορά με τα banners? Άμα γουγλήσεις θα βρεις ένα σωρό scripts για διαχείρηση banners...

Άβαταρ μέλους
dio
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 20:57

:) photo script

Δημοσίευση από dio » 02 Οκτ 2005 18:56

Nai kati tetio ala se script java
oxi php ..........

Άβαταρ μέλους
dio
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 20:57

:) photo script

Δημοσίευση από dio » 02 Οκτ 2005 19:28

dio έγραψε:Nai kati tetio ala se script java
oxi php ..........i eikones tha exoun diafora onomata kai tixea sira

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

:) photo script

Δημοσίευση από skeftomilos » 03 Οκτ 2005 05:08

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
  <head>
  </head>
  <body>
    <h2>Random-Image</h2>
    <script type="text/javascript">
      var images = &#91;'eikona1.jpg', 'eikona2.jpg', 'eikona3.jpg'&#93;
      var folder = 'pictures/'
      randomImage = images&#91;Math.floor&#40;Math.random&#40;&#41; * images.length&#41;&#93;
      document.write&#40;'<img src="' + folder + randomImage + '">'&#41;
    </script>
    <noscript><img src="pictures/eikona1.jpg"></noscript>
  </body>
</html>
Ένα πολύ απλό παράδειγμα. Οι εικόνες που εναλλάσσονται είναι οι eikona1.jpg, eikona2.jpg, eikona3.jpg και βρίσκονται στο φάκελο pictures/. Φυσικά πρέπει να γράψεις τα ονόματα των εικόνων που έχεις. Τα ονόματα μπαίνουν μέσα σε εισαγωγικά και χωρίζονται με κόμμα. Αν οι εικόνες βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με τη σελίδα τότε άφησε τη μεταβλητή folder κενή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

var folder = ''
To στοιχείο <noscript> μετά το script χρειάζεται για τις περιπτώσεις των επισκεπτών χωρίς JavaScript. Καλύτερα να δουν μία εικόνα παρά καμία!
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
dio
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 20:57

:) photo script

Δημοσίευση από dio » 03 Οκτ 2005 09:29

ok skeftomilos kai pali s eyxaristo
kati akoma i eikones tha exoyn diafora onomata px ... giorgos , nikos ,stelios , eki ti prepi na kano ?
giati pistevo pos exis katalavi pos den eimai kai toso gnostis java :oops:
episis mpori na emfanizete kai to name tis foto po dixni ekini tin stigmi san epikefalida anti na lei Random-Image :question:

episis me to siggekrimeno script etsi opos moy to eksigises einai to monadiko script poy katalava .............. :hammer:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dio την 03 Οκτ 2005 20:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
dio
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 20:57

:) photo script

Δημοσίευση από dio » 03 Οκτ 2005 20:00

episis tha ithela na rotiso to idio script mpori na mpi 2 fores stin idia selida :question:

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

:) photo script

Δημοσίευση από skeftomilos » 04 Οκτ 2005 10:02

Αν οι εικόνες σου είναι giorgos.jpg, nikos.jpg, stelios.jpg αλλάζεις την πρώτη εντολή έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

var images = &#91;'giorgos.jpg', 'nikos.jpg', 'stelios.jpg'&#93;
Η μεταβλητή images είναι array, αν ξέρεις καθόου από προγραμματισμό. Περιέχει δηλαδή μία λίστα από στοιχεία, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τρία strings.

Για να εμφανιστεί και κείμενο μαζί με την εικόνα θα πρέπει κατ' αρχήν να γίνει συσχετισμός ζευγαριών εικόνα-κείμενο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο κώδικας περιπλέκεται κάπως, και δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να τον καταλάβεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
  <head>
  </head>
  <body>
    <h2>Random-Image</h2>
    <script type="text/javascript">
      var images = &#91;
        &#91;'Γιώργος', 'giorgos.jpg'&#93;,
        &#91;'Νίκος', 'nikos.jpg'&#93;,
        &#91;'Στέλιος', 'stelios.jpg'&#93;
      &#93;
      var folder = 'pictures/'
      randomImage = images&#91;Math.floor&#40;Math.random&#40;&#41; * images.length&#41;&#93;
      document.write&#40;randomImage&#91;0&#93;, '<br>'&#41;
      document.write&#40;'<img src="' + folder + randomImage&#91;1&#93; + '">'&#41;
    </script>
    <noscript><img src="pictures/eikona1.jpg"></noscript>
  </body>
</html>
Νομίζω ναι, μπορεί να μπει πολλές φορές στην ίδια σελίδα, με ίδιες ή διαφορετικές εικόνες.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
dio
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 20:57

:) photo script

Δημοσίευση από dio » 04 Οκτ 2005 20:09

:lol: ok ola einai telia kai i eikones pezoyne kai mporo na to balo kai 2 fores stin idia selida skeftomile eisai apextos s eyxaristo ..........;-)
apo programing den katexo pola alla ta eksigises telia .................

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης