Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από Michelle » 03 Οκτ 2005 03:23

Παλιά δούλευε, με την πρόσφατη αναβάθμιση σε vBulletin 3.5 δεν δουλευει... Μιλάω για το μενού πάνω πάνω στη σελίδα μου ( www.e-steki.com ) ... Μήπως μπορεί να καταλάβει κανείς απο το source γιατί δεν αλλάζει η εικόνα στο hover γιατί εγώ είμαι ολίγον τι ασχέτου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από skeftomilos » 03 Οκτ 2005 05:32

Για τα links των μενού υπάρχει ο παρακάτω κώδικας:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="http&#58;//www.e-steki.com" target="_top" onClick="MM_nbGroup&#40;'down','group1','Home','',1&#41;" onMouseOver="MM_nbGroup&#40;'over','Home','http&#58;//www.e-steki.com/menu_icons/home_hover.gif','',1&#41;" onMouseOut="MM_nbGroup&#40;'out'&#41;"><img src="http&#58;//www.e-steki.com/menu_icons/home.gif" alt="Home" name="Home" width="56" height="59" border="0" onload=""></a>
Παλιομοδίτικος ο κώδικας αλλά το πρόβλημα είναι με τη ρουτίνα MM_nbGroup η οποία δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στην ίδια τη σελίδα, ούτε σε κάποιο από τα συνοδευτικά js αρχεία. Πρέπει να βρεθεί το αρχείο που περιέχει τη ρουτίνα, και να γίνει συμπερίληψη στη σελίδα με:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="to-archeio.js"></script>
Βλέπω μια συμπερίληψη και για το αρχείο /clientscript/vbulletin_md5.js, το οποίο όμως απ' ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει και ο server επιστρέφει error 404.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script src="/clientscript/vbulletin_md5.js" type="text/javascript"></script>
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος skeftomilos την 03 Οκτ 2005 05:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από Michelle » 03 Οκτ 2005 05:36

Toing! Τα links στο μενου τα είχε κάνει το dreamweaver μόνο του και μέχρι πρότινος δουλευαν... Μάλλον θα ξέχασα να κάνω κάτι copy-paste!
Σε ευχαριστώ πάρα πολυ!!!

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από Michelle » 05 Οκτ 2005 11:41

Τελικά είδα τι έφταιγε κάνοντας navigation bar σε νέο αρχείο με το dw και μετά επικόλλησα τη ρουτίνα στο ίδιο σημείο και guess what? it wooorks!!

Ευχαριστώ πολύ skeftomilos!!!! :D :D :D

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από skeftomilos » 05 Οκτ 2005 13:00

Το επόμενο βήμα μάλλον είναι η μετακίνηση των CSS και των scripts σε εξωτερικά αρχεία, για να κατεβαίνουν πιο γρήγορα οι σελίδες. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από Michelle » 05 Οκτ 2005 17:25

Χμμμ υπάρχει επιλογή για αυτό...

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από Michelle » 09 Οκτ 2005 20:43

skeftomilos έγραψε:Το επόμενο βήμα μάλλον είναι η μετακίνηση των CSS και των scripts σε εξωτερικά αρχεία, για να κατεβαίνουν πιο γρήγορα οι σελίδες. :)
Mόλις το ενεργοποίησα αυτό (είχα κάποιους δισταγμούς πριν) αλλά δεν βλέπω να πηγαίνει πιο γρήγορα... Μάλλον πιο αργό μου φαίνεται :-? :-?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από skeftomilos » 10 Οκτ 2005 10:47

Τα scripts και stylesheets γίνονται cached στο μηχάνημα του επισκέπτη και δε χρειάζεται να κατεβαίνουν ξανά και ξανά, και έτσι κατεβαίνουν πιο γρήγορα οι σελίδες. Αν όμως έχεις ρυθμίσει τον browser σου να μην κάνει caching, τότε πράγματι θα προστεθεί λίγη καθυστέρηση από τα επιπλέον http requests προς τον server. Αυτός είναι και ο λόγος που για την μέγιστη performance πρέπει αν είναι δυνατό να υπάρχει μόνο ένα js αρχείο και μόνο ένα css. Όμως απ' όσο έχω δει αυτό δε γίνεται πολύ συχνά, γιατί μοιάζει να είναι maintainance nightmare. Αν όμως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή σκριπτάκι για να κάνει ευκολο το merging των μεμονωμένων αρχείων, μπορεί να είναι σχετικά βολικό. Π.χ. στην περίπτωσή σου έχει παραμείνει λίγη JavaScript στη σελίδα (MM_preloadImages(), MM_findObj κ.λπ.), αλλά αν είναι για τόσο λίγο κώδικα να προστεθεί ένα επιπλέον http request, μπορεί να βλάψει παρά να ωφελήσει.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από Michelle » 10 Οκτ 2005 10:50

Πάντως στα images κάνει caching... Εσύ παρατήρησες καμιά αλλαγή στην ταχύτητα?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από skeftomilos » 10 Οκτ 2005 11:32

Yeap! It's faster. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Γιατί δεν δουλεύει το hover?

Δημοσίευση από Michelle » 10 Οκτ 2005 11:34

E τότε ας το αφήσω έτσι! Thnx! :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης