Flash και ελληνικά

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Flash και ελληνικά

Δημοσίευση από freds » 05 Οκτ 2005 21:09

Γεια και πάλι σε όλους

Έχω να κάνω μία ερώτηση που με προβληματίζει.
Κάνω ένα site σε flash το οποίο συνδέεται μέσω PHP με MySQL. Το θέμα είναι το εξής. Όταν γράφω από το flash στη βάση βλέπω τα δεδομένα στο PHPMYADMIN γραμμένα σε ελληνική ISO αλλά τα ίδια όταν προσπαθώ να τα δω στο flash μου εμφανίζονται τα γνωστά σε όλους φαντάζομαι, τετραγωνάκια.

Τώρα όταν κάνω το αντίθετο, δηλαδή, όταν γράφω στη βάση από το PHPMYADMIN σε UTF-8 τότε τα ελληνικά εμφανίζονται στο flash.

Η ερώτηση μου είναι αυτή: Γιατί το flash δεν μπορεί να διαβάσει αυτά που από το ίδιο το flash έχουν γραφεί στη βάση. Δηλαδή τα δεδομένα από το flash γράφονται σε ISΟ, τα οποία δεν διαβάζονται, και διαβάζονται αυτά που είναι ήδη γραμμένα στη βάση με UTF-8

Θα ήθελα να πω σε αυτό το σημείο ότι δεν παίζει ρόλο σε τι encoding έχω θέσει αρχικά τη βάση στο PHPMYADMIN, είτε ISO είτε UTF-8 το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζει.

Αν χρησιμοποιήσω το

Κώδικας: Επιλογή όλων

System.useCodePage = true; 
λειτουργεί κανονικά αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα νομίζω, γιατί κάποιος υπολογιστής μπορεί να μην είναι ρυθμισμένος με τα ελληνικά settings.

Αυτά. Καμιά ιδέα;

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Flash και ελληνικά

Δημοσίευση από freds » 06 Οκτ 2005 12:06

No respond.
Τουλάχιστον θα μπορούσατε να μου αναφέρετε με λίγα λόγια την διαδικασία που ακολουθείτε εσείς;
Για να γράφετε και να εμφανίζετε δεδομένα στα ελληνικά από και σε flash με mysql;
Αυτό που θα μπορούσε ισως να με ενδιαφέρει είναι τι charset χρησιμοποιείτε, αν χρησιμοποιείτε, στις σελίδες PHP, τι στην mysql και τι χαρακτήρες στο flash. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ Arial Greek στο Flash.
Ότι άλλο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο παρακαλώ μη διστάσετε να το αναφέρετε.

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Flash και ελληνικά

Δημοσίευση από Knorcedger » 06 Οκτ 2005 12:54

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με mysql, αλλα για δοκίμασε να βάλεις στα text boxes που φορτώνουν δεδομένα από την βασή, embedded fonts, και πρόσθεσε όλους τους ελληνικους χαρακτήρες
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Flash και ελληνικά

Δημοσίευση από Expl0it » 07 Οκτ 2005 10:38

Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι στα dynamic text fields που χρησιμοποιείς, να πας στα properties και να πατήσεις το button που λέγεται character ! Στο menu που θα σου ανοίξει τσέκαρεις το Specify Ranges ! Μετά κρατώντας πατημένο το Ctr επιλέγεις τα 4 πρώτα και κατεβαίνεις λίγο πιο κάτω και τσέκαρεις και το Greek !

Απο εκεί και πέρα είσαι οκ με τα ελληνικά... λογικά, θα παίζουν μια χαρά ! Αρκεί βέβαια και οι γραμματοσειρά που θα έχεις βάλει στο Dynamic Text να είναι υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες (π.χ. Arial, Verdana, Tahoma κ.τ.λ) Επίσης για καλύτερο αποτέλεσμα είναι να περνάς τα δεδομένα σου στην mysql σε UTF-8
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Flash και ελληνικά

Δημοσίευση από freds » 07 Οκτ 2005 13:04

Στο button character μου εμφανίζει μόνο τρεις επιλογές.
No Characters
All Characters
Only
Αν επιλέξω το Only ενεργοποιούνται οι επιλογές Uppercase (A-Z), Lowercase (a-z), Numerals (0-9), Puncuation (!@#$...), και μπορείς να επιλέξεις και κάποιους άλλους χαρακτήρες σε ένα text field.

Μόνο το παραπάνω μπορώ να επιλέξω. Χρησιμοποιώ το Flash MX. Δηλαδή δεν υπάρχει επιλογή για GREEK.

Για debbugging έκανα το εξής: Την στιγμή που κάνω τις μεταβλητές Post από το Flash έκανα και getURL(filename, "NEW"); για να δω τι αποτέλεσμα βγάζει. Σε αυτό το file δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να κάνω echo τις μεταβλητές. Το παράξενο είναι ότι με κωδικοποίηση στον ΙΕ ελληνική ISO οι μεταβλητές εμφανίζονταν στα ελληνικά, ενώ με UTF-8 εμφανίζονται τετραγωνάκια.

Το περίεργο είναι ότι, από όσο γνωρίζω, το flash κάνει Post τις μεταβλητές σε UTF-8. Εκεί είναι το θέμα. Γιατί ενώ προσπαθώ να γράφω στην βάση σε UTF-8 από την PHP σελίδα οι μεταβλητές φαντάζομαι είναι ήδη σε ISO από το flash και γι'αυτό βάση όταν την γυρίσω σε UTF-8 φαίνονται τετράγωνα ενώ σε ISO φαίνονται καλά τα ελληνικά.

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Flash και ελληνικά

Δημοσίευση από freds » 07 Οκτ 2005 16:53

Τελικά το έλυσα το θέμα.
Δεν ξέρω γιατί το flash κάνει Post τις μεταβλητές σε ISO-8859-7 στη βάση, αλλά όταν θέλω να τις εμφανίσω από τη βάση στο flash κάνω charset conversion από ISO-8859-7 σε UTF-8.

Χρησιμοποίησα την κλάση που είχε αναφέρει σε ένα παλιότερο posting ο Rapid Eraser. Συγκεκριμένα στο http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=12966. Και είναι και στα tutorial.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες