Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Μια περιοχή για το phpBB, την δημοφιλή δωρεάν πλατφόρμα για forums

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από zinobios » 06 Οκτ 2005 21:17

Μέχρι τώρα είχα φτιάξει ένα server στον υπολογιστή μου που έτρεχε Apache, MySQL και PHP και είχα εγκαταστήσει σε αυτόν ένα phpbb φόρουμ.
Tώρα που αγόρασα ένα web hosting μήπως ξέρετε πώς μπορώ να μεταφέρω το φόρουμ αυτό μαζί με την mysql βάση δεδομένων στο site του web hosting; Ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ;

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από zinobios » 09 Οκτ 2005 19:35

To πρώτο πρόβλημα που συναντώ με το web hosting είναι ότι όταν πάω να
δημιουργήσω μια βάση δεδομενων με το όνομα "mysql" μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το όνομα.Όμως η βάση δεδομένων που εγώ χρησιμοποιούσα με το phpbb forum είχε αυτό το όνομα.

Στον υπολογιστή μου έχω το phpmyAdmin και ακόμα μέσα στο φορουμ (στο PC μου) έχει μια επιλογή για backup της βάσης δεδομένων . Το έκανα και δημιούργησε ένα αρχείο με το όνομα phpbb_db_backup.sql.
Με αυτά τα βοηθήματα ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ώστε να μεταφέρω το φόρουμ και την βάση δεδομένων στο web hosting που έχω;

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από tix-3- » 10 Οκτ 2005 05:01

Ειναι λογικο να μην σε αφηνει να κανεις μια βαση mysql γιατι εκει αποθηκευονται ολα τα σημαντικα στοιχεια της Mysql (users passwords και Hosts για ta connections) και φυσικα υπαρχει ηδη κατι τετοιο στον web server που βρισκεσαι.
Οποτε πανε στο Phpmyadmin επλεξε την βαση σου και μετα πηγαινε στο operations και καντην rename σε κατι αλλο (myforum ας πουμε).
Τωρα παρε ενα backup και καντο restore στον webserver σου.
Τελευταιο βημα αλλα αρκετα σημαντικο ειναι να αλλαξεις της ρυθμισεις και να
βαλεις dbuser & dbname στο config.php απο το forum.

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από zinobios » 10 Οκτ 2005 11:15

tix-3- έγραψε:Τωρα παρε ενα backup και καντο restore στον webserver σου.
Επειδή είμαι άσχετος με βάσεις δεδομένων sql θέλω να μου πείς πώς θα κάνω backup. Έχω το phpMyAdmin 2.6.1 . Mήπως γίνεται αυτό επιλέγοντας την βάση στο αριστερό μέρος και μετά να πατήσω το "Εξαγωγή" ; Αν είναι αυτό , θα πρέπει να επιλέξω όλους τους πίνακες ή μόνο αυτούς που έχουν μπροστά το πρόθεμα phpbb; Έκανα ένα πείραμα και έσωσε ένα αρχείο με το όνομα myforum.sql στον δίσκο.
Αν όλα τα έχω κάνει σωστά όπως στα είπα θέλω να σε ρωτήσω καιγια το τι πρέπει να κάνω στον webserver μέσα από το control panel που έχω διαθέσιμο στον browser. Πρέπει πρώτα να φτιάξω μία κενή βάση δεδομένων με το ονομα "myforum"; Μετά ποιό όνομα χρήστη να βάλω;Αυτό που είχα και στην βάση στον υπολογιστή μου (το "root" ) ; Κωδικό να βάλω ή όχι ; ( στην βάση στον υπολογιστή μου δεν είχα βάλει κωδικό).
Αν έτσι πρέπει να κάνω, απ' ότι βλέπω στο conrol panel του webserver, υπάρχει ένα εικονίδιο, το DB WebAdmin, που όταν το πατήσω ανοίγει ένα pop up window στο οποίο γράφει "Καλωσήρθατε στο phpMyAdmin 2.5.3"
και στο αριστερό panel έχει το "myforum" δηλαδή είναι σχεδόν παρόμοιο με το phpMyAdmin που έχω στον υπολογιστή μου (μόνο που είναι πιο απλό). Όταν πατήσω το όνομα της βάσης δεδομένων, βγάζει ένα μενού στα δεξιά που έχει τις επιλογές: "Δομή" και "SQL" και από κάτω γράφει: "Δημιουργία νέου πίνακα στη βάση myforum " και έχει 2 πεδία : "Όνομα" και "Πεδίο" . Άρα εδώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα αλλά ούτε και άν πατήσω το SQL. Αυτό που μάλλον μπορεί να κάνει κάτι - και θέλω να σε ρωτήσω- είναι μία επιλογή που έχει στο αριστερό panel στο κάτω μέρος με την ονομασία "Παράθυρο επερωτήματος " . Αν το πατήσω αυτό, ανοίγει ένα άλλο pop up window που έχει - εκτός από την επιλογή SQL - και μια επιλογή "Εισαγωγή αρχείων" όπου αν το πατήσω εμφανίζεται ένα πεδίο με ένα κουμπί "Αναζήτηση" και από πάνω γράφει : " Τοποθεσία του αρχείου κειμένου :" . Αν πατήσω το κουμπί αυτό, ανοίγει ένα παράθυρο για να επιλέξω ένα αρχείο από τον υπολογιστή μου. Κάτω από αυτό το κουμπί υπάρχει άλλο ένα κουμπί που γράφει "Εκτέλεση" και από κάτω από αυτό έχει μια επιλογή (σαν link - μπορεί να πατηθεί) που γράφει "Εισαγωγή αρχείου κειμένου στον πίνακα" .
Μέ αυτά που σου ανέφερα μπορώ να κάνω κάτι ;

Ένα άλλο ερώτημα που έχω είναι το πού θα πρέπει να ανεβάσω τα αρχεία του phpbb φόρουμ στον webserver. Ήδη έχω ανεβάσει τα αρχεία για το site μου (που είχα στον υπολογιστή μου) μέσω του FTP client σε ένα φάκελλο με το όνομα "httpdocs" και το site το βλέπω κανονικά από τον browser. Aυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι σε ποιά θέση - φάκελλο- πρέπει να ανεβάσω τον φάκελλο του phpbb φόρουμ.
Τελευταιο βημα αλλα αρκετα σημαντικο ειναι να αλλαξεις της ρυθμισεις και να βαλεις dbuser & dbname στο config.php απο το forum.
Αυτό θα το κάνω απο το control panel του phpbb πριν κάνω το ανέβασμα;
Το dbuser τι είναι ; To username της βάσης ή του φόρουμ; Αν είναι του φόρουμ ποιο όνομα είναι αυτό ; Το ιδιο ερώτημα έχω και όσον αφορά το dbname. Και εδώ με έπιασες αδιάβαστο :( Λίγο πιο αναλυτικά μήπως μπορείς να μου τα εξηγήσεις;
Είσαι σίγουρος ότι μόνο αυτό αρκεί για να δουλέψει το φόρουμ στον webserver; Εννοώ μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με τα στοιχεία που έχει μέσα (στο config του control panel του phpbb) ή με τα στοιχεία (κωδικός και username) της βάσης δεδομένων; Μήπως κάτι πρέπει να φτιάξω σε αυτά τα δύο (phpbb , myforum) πρίν κάνω το ανέβασμα στον webserver;
Όπως θα κατάλαβες με όλα τα παραπάνω, έχεις να κάνεις με ένα σχεδόν αρχάριο . Δεν θα έμπαινα να σου πώ την αλήθεια σε όλο αυτό τον κόπο μια που o webserver μου υποστηρίζει την δημιουργία phpbb φόρουμ μέσα από το control panel του , αλλά το πρόβλημα είναι ότι για να φτιάξω το δικό μου φόρουμ στον υπολογιστή μου μου πήρε κάποιους μήνες και έχω εγκαταστήσει σε αυτό (με πολύ κόπο) πολλά mods και δεν θα ήθελα να πάει όλη αυτή η δουλεία άδικα και να αρχίσω από την αρχή... Όλα τα παραπάνω ερωτήματα που σου έκανα οφείλονται περισσότερο στο ότι από την μία ειμαι τελείως άσχετος από web hosting αλλά και από την άλλη ότι για να φτιάξω τον δικό μου server και φόρουμ στον υπολογιστή μου δεν χρειάστηκε να διαβάσω και μάθω πολλά πράγματα γιατί όσον αφορά τον server χρησιμοποίησα ένα πακέτο που τα είχε όλα μαζί έτοιμα (το EasyPHP)
και χρησιμοποίησα τις default τιμές για όλες τις παραμέτρους. Το ίδιο έκανα και με το phpbb.

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από zinobios » 11 Οκτ 2005 12:03

Λοιπόν έκανα:
1) edit τον πίνακα phpbbconfig στον υπολογιστή μου και άλλαξα τα στοιχεία domain και path του φορουμ.
2) δημιούργησα μια βάση στον webserver με το όνομα "myforum" και ένα user με το όνομα "root" και με ένα κωδικό.
3) rename την βάση "mysql" σε "myforum" στον υπολογιστή μου
4) εξαγωγή της βάσης αυτής (όλους τους πίνακες μαζί ) σε ένα αρχείο με όνομα myforum.sql
5) μπήκα στο phpMyAdmin του webserver και ανοιξα το "Παράθυρο Επερωτήματος" και πάτησα το "Εισαγωγή αρχείων" και επέλεξα το αρχείο myforum.sql και μετά το "Εκτέλεση". Γυρνώντας λοιπόν πίσω είδα ότι η βάση που είχα δημιουργήσει (myforum) είχε μέσα τους πίνακες που είχε και η βάση δεδομένων στον υπολογιστή μου.
6) edit το αρχείο config.php του phpbb φόρουμ και έγραψα : $dbname = 'myforum' , $dbuser = 'root' και $dbpasswd τον κωδικό που έβαλα στην βάση δεδομένων στον χρήστη στο webserver.

Τώρα μένει να δημιουργήσω ένα υποφάκελλο μέσα στον φάκελλο "httpdocs" (ο φάκελος στον οποίο έχω βάλει τα αρχεία του site μου) /httpdocs/forum και μέσα σε αυτόν να βάλω τα αρχεία του phpbb φόρουμ που είχα στον υπολογιστή μου.

Έκανα κάποιο λάθος ή παρέλειψα κάτι στην διαδικασία μεταφοράς;
Τί λέτε θα δουλέψει;

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από zinobios » 11 Οκτ 2005 13:16

Mάλλον κάτι πηγε στραβά κατά την μετατροπή-εξαγωγή της βάσης στο αρχείο myforum.sql ή κατά την μετατροπή-μεταφορά του αρχείου αυτού στον webserver.
Για κοιτάξτε και σείς : mehub.gr/forum/
Eγώ είμαι τελείως άσχετος από MySQL. Mήπως κάποιος μπορεί να μου πεί τι να εξετάσω για να τσεκάρω - τεστάρω και να βρώ τί φταίει ;
Ακόμα μήπως μπορεί κάποιος να μου πεί τι σημαίνουν οι γραμμές λάθους που βγαίνουν στο πάνω μέρος του φορουμ ;
Άνοιξα το αρχείο που λέει και οι γραμμές είναι :

// Cache the output to file
$fp = fopen($phpbb_root_path.$cachefile, 'w');
fwrite($fp, $fullfile);
fclose($fp);
$thingydingy = 1;

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από zinobios » 11 Οκτ 2005 13:29

Μάλλον το λάθος με τα κινέζικα με τα οποία είναι γραμμένα όλα τα post του φόρουμ ,είναι πολύ απλό και έχει γίνει στην αρχή της διαδικασίας όταν έκανα την εξαγωγή της βάσης στο αρχειο myforum.sql. Aυτό το συμπέρασμα βγάζω γιατί όταν ανοίγω το αρχείο αυτό στον υπολογιστή μου με το Notepad τα post όλα του φόρουμ είναι όλα με "κινέζικα" ενώ τα remarks όλα που έχει μέσα (όπως : "'Αδειασμα δεδομένων του πίνακα", "Δομή Πίνακα για τον Πίνακα" κ.λ.π) είναι κανονικά σε ελληνικά.

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από zinobios » 11 Οκτ 2005 22:21

Όταν κάνω την "εξαγωγή" της βάσης δεδομενων με το phpMyAdmin, έχει ένα πεδίο που γράφει "SQL export compatibility" και που από αυτό μπορείς να επιλέξεις διάφορα πράγματα όπως : ΑNSI, DB2, MAXDB, MSSQL, TRADITIONAL κ.λ.π. Μήπως πρέπει να επιλέξω κάτι από αυτά πριν πατήσω για να κάνει την εξαγωγή ; Πώς αλλιώς μπορώ να αποφύγω την μετατροπή σε "κινέζικα" όσων έχω γράψει στο φόρουμ με ελληνικά γράμματα;

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από tix-3- » 12 Οκτ 2005 09:11

Υποθετω οτι εχεις την τελευταια εκδοση της Mysql.Μολις διαβασα σε αλλο topic
οτι υπαρχει καποιο προβλημα με τις τελευταιες εκδοσεις της mysql και τα export με ελληνικους χαρακτηρες.
Ησουν αν κρατουσες τα data απο την τωρινη βαση και εκανες ενα down grade την βαση να δουλευε αλλα δεν σου εγγυομαι και τιποτα :cry: .
Αλλη λυση ειναι να παρεις ολο το φακελο απο το τοπικο σου μηχανημα και να το στειλεις στον provider σου ζητωντας του ευγενικα να στο περασει αυτος.

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από zinobios » 12 Οκτ 2005 10:25

tix-3- έγραψε:Υποθετω οτι εχεις την τελευταια εκδοση της Mysql.Μολις διαβασα σε αλλο topic οτι υπαρχει καποιο προβλημα με τις τελευταιες εκδοσεις της mysql και τα export με ελληνικους χαρακτηρες.
Tην 4.1.9 έχω
tix-3- έγραψε:Ησουν αν κρατουσες τα data απο την τωρινη βαση και εκανες ενα down grade την βαση να δουλευε αλλα δεν σου εγγυομαι και τιποτα :cry: ..
Τι είναι το down grade και πώς μπορώ να το κάνω; Με το phpMyAdmin γίνεται;
tix-3- έγραψε:Αλλη λυση ειναι να παρεις ολο το φακελο απο το τοπικο σου μηχανημα και να το στειλεις στον provider σου ζητωντας του ευγενικα να στο περασει αυτος.
Εννοείς τον φάκελλο "myforum" που υπάρχει στον δίσκο μου μετά από το rename που έκανα της βάσης (από "mysql" σε "myforum") με το phpMyAdmin ;

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από tix-3- » 13 Οκτ 2005 09:10

downgrade ειναι το αντιθετο απο το upgrade.Δηλαδη βγαλε την mysql Που εχεις (κρατωντας τα data Που εχεις) και κανε Install Μια ποιο παλια (4.0.*).
Αν δουλεψει το export εχει καλως.
Αλλιως στειλε τον φακελο με ενα zip στον provider σου

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από zinobios » 13 Οκτ 2005 19:49

To μυστήριο ξέρεις ποιό είναι ; Όταν ανοίγω να δώ τα περιεχόμενα των πινάκων στον υπολογιστή μου με το phpMyAdmin, τα ελληνικά τα βλέπω και εκεί "κινέζικα". Πώς εξηγείται ότι στο φόρουμ στον υπολογιστή μου τα βλέπω κανονικά ελληνικά αφού με το phpMyAdmin φαίνονται "κινέζικα";

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από Basilakis » 16 Οκτ 2005 13:37

Λοιπόν δεν μπορώ δυστυχώς λόγο χρόνο να διαβάσω όλλα όσα αναφέρονατι παραπάνω αλλά θα σου άπαντήσω κάτι σταγρήγορα. Εγγατέστησε το προτότυπο πακέτο του phpbb στην σελίδα σου είτε ανεβάζοντας τα αρχεία είτε μέσα απο το control panel του hoster σου εάν αυτός έχει την δυνατότητα. Μετά ανέβασε τα αρχεία που έχεις τροποποιήσει προσέχωντας να κρατήσεις το config.php

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από EkLekTos » 16 Οκτ 2005 16:13

Ναι όμως η βάση πρέπει να έχει το ίδιο όνομα μέσα στο config.php
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πώς θα μεταφέρω το phpbb φόρουμ στο web hosting site ;

Δημοσίευση από Basilakis » 16 Οκτ 2005 16:33

Μα το config.php θα κρατλησει το προτότυπο απότε δεν παίζει ρόλο αυτό! :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “phpBB”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες