υπάρχει κάποιο script ή εντολή που...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
andrip
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 03 Σεπ 2005 23:05

υπάρχει κάποιο script ή εντολή που...

Δημοσίευση από andrip » 10 Οκτ 2005 00:10

... να μου δείχνει μόνο το όνομα του αρχείου που τρέχω;

πχ τρέχω στον browser το localhost/test/index.php

πώς μπορώ να κρατήσω μόνο το index.php? η $_SERVER['PHP_SELF'] βγάζει το test/index.php

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

υπάρχει κάποιο script ή εντολή που...

Δημοσίευση από greekbytes » 10 Οκτ 2005 03:24

χρησιμοποίησε την basename()

Κώδικας: Επιλογή όλων

$current_page = basename($_SERVER['PHP_SELF']);
echo $current_page;
:wink:

andrip
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 03 Σεπ 2005 23:05

υπάρχει κάποιο script ή εντολή που...

Δημοσίευση από andrip » 10 Οκτ 2005 04:47

ε είσαι μεγάλος (σώωπα)
ακριβώς αυτό έψαχνα γαμώτο κι εφαγα όλο το manual της php και ούτε μια αναφορά δε βρήκα

όταν πάτησα βεβαια basename μου το έβγαλα δε το συζητάμε

θενκς εγκεν!!

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

υπάρχει κάποιο script ή εντολή που...

Δημοσίευση από ThyClub » 10 Οκτ 2005 10:13

Έψαξες το manual και δεν βρήκες ούτε μια αναφορά για basename???
:roll:

andrip
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 03 Σεπ 2005 23:05

υπάρχει κάποιο script ή εντολή που...

Δημοσίευση από andrip » 10 Οκτ 2005 12:51

όχι βρε όταν το έψαξα basename το βρήκα αλλα που να πάει ο νους σου οτι για το όνομα του αρχείου θα λέγετε basename?

απλα είπα οτι θα μπορούσε να έχει κάποια αναφορά πχ στο php_self καθώς είναι κάτι παραπλήσιο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες