Απορίες php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Απορίες php

Δημοσίευση από skeftomilos » 11 Οκτ 2005 11:28

Hello PHP Gurus!

Μόλις ξεκίνησα να μαθαίνω PHP από το manual, κι έχω ορισμένες απορίες. Μαθαίνω την PHP 5.0, μήπως ασχολούμαι με λάθος έκδοση; Ποια είναι η έκδοση της PHP που υποστηρίζεται από τις εταιρίες hosting; Βλέπω ότι πολλές από της εντολές της γλώσσας αναφέρουν ότι υποστηρίζονται από την έκδοση τάδε, π.χ. 4.1.0 ή 4.3.0. Αυτό είναι πρόβλημα που πρέπει να με απασχολεί ή μπορώ να το παραβλέψω; Thanks!
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από ThyClub » 11 Οκτ 2005 12:07

Η έκδοση που υποστηρίζεται στις περισσότερες εταιρίες είναι η 4.χ και αυτό πιστεύω θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα.

Βασικά καλά κάνεις και ασχολείσαι με την 5 μιάς και είναι το μέλλον. Η διαφορά της 5 απο τις προηγούμενες εκδόσεις είναι το object model. Built in υποστήριξη για mysql και καλύτερη υποστήριξη για XML jobs.

Κάποιος να μας πεί 5 πράγματα παραπάνω :question:

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 13 Οκτ 2005 20:58

FFFFFF BIG 8ema :P

katatarxiv n php5.x dev eivai to melov ka8os idi arxisav va skeftovte ti 8a balouv stnv 6.x opote av o xrovismos eivai idios me tnv 5.x malov se 2-3 mives 8a doume ta prota binnaries tis 6.x

Twra pame va doume ti paizei me tis ekdoseis.

otidipote pavo apo 4.3.x eivai stis orimes ekdosis tis php.
Otidipote kato apo afto eivai kata tnv gvomi mou poli problimatiko.

Oi diafores metaksi tis 4 kai 5 eivai 8a elega parapoles. Eftixos omos se user interface eivai midamives.
Stnv 4.x n pros8iki tou OO modelou egive praktika tnv teleftea stigmi kai eivai oligov ti protogovi .
Stnv 5.x exouv givei kapies beltioseis toso sta api oso kai sta streams . Poles esoterikes avakatakseis stov interpriter ka8os kai sbisav merikes depricated functions apo tnv lista .
Mporeis va parablepeis tis functions pou dev ipostirizovte kato apo tnv 4.3.x ka8os ka8e server pou sebete esto kai ligo tov eafto tou exei eva update tis taksis tou 4.3.x toulaxistov (allios eivai pi8avov ta site tou server va briskovte ka8e defteri mera defaced :P) ...

Opos ousiastika dev peseis me ta moutra sto OO stnv php me to kalimera oi diafores pou 8a breis eivai merika extra orismata se merikes functions .

Afto pou 8a prepei va se apasxolisei isos eivai oi diafores pou parousiazovte stnv 5.x avamesa se linux kai windows. Gia kapoio logo ta binnaries pou divouv exouv arketes allages stov tropo pou epeksergazovte kapoia pragmata pragma pou prokalei diafores stnv ektelesi. Kai programata pou trexouv grigora sta windows va servovte sto linux kai toumpaliv.

Stnv 5.x 8a breis ta set functions mysqli pou eivai poli pio plires kai exouv ipostiriksi gia tnv 4.1.x mysql

Episis exouv givei ligo pio efkola ta streams av kai pali oi allages eivai esoterikes kai se user epipedo 8a deis movo diafores sta orismata.

SO php4.3.x eivai n ekdoseis pou xrisimopioume stous servers. H php5.x dev exei perasei se enterprise epipedo kai eivai n miovotita sta setups alla 8a tnv breis sivi8os se olous tous isp.

Prosopika epidi tnv php tnv exo faei idi se 5 allages :P
8a sou elega va peraseis prota apo 4.x (isa isa gia vaksema8eis afta pou ksereis gia pointers kai OO , se periptosi pou sou xriastei va kaveis debug eva 4.x script 8a trabas ta malia sou) kai stnv sivexeia va peraseis stnv 5.x (pali milaw gia to OO) oste va iremiseis ligo psixologika :P

Ev kataklidi 4.3.x kai 5.x mporeis va tis deis sav idies versions :P (av eisai poli strabos kai doulebeis movo me procedural grapsimo)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Απορίες php

Δημοσίευση από skeftomilos » 14 Οκτ 2005 01:24

Ευχαριστώ όλους για τα info. Λοιπόν αν κατάλαβα καλά όσα μου είπατε, η έκδοση είναι ο πρώτος αριθμός, δηλαδή 4 και 5, και οι υπόλοιποι αφορούν fixes και patches. Δηλαδή η 4.1.0 και η 4.3.0 δεν είναι διαφορετικές εκδόσεις. Ελπίζω να κατάλαβα καλά. :)

Ένα άλλο ερώτημα. Η απάντηση μπορεί να είναι ένα ξερό όχι. :P Υπάρχει κάποιος τρόπος συνεργασίας PHP/JavaScript server-side; Για παράδειγμα έστω ότι έχω έτοιμη και δοκιμασμένη μία super-dooper ρουτίνα JavaScript που παράγει ένα καταπληκτικό HTML fragment. Ως γνωστόν μπορώ να την τρέξω client-side στον browser ή server-side με ASP/ASP.NET. Τι γίνεται με την PHP πλατφόρμα; Υπάρχει τρόπος να τρέξει ο JS κώδικας server-side και να συμπεριληφθεί το HTML fragment στο response stream;

Μια ακόμα απορία σε σχέση με το buffering. Στην ASP είναι ενεργοποιημένο από default και μπορεί να απενεργοποιηθεί με τη boolean ιδιότητα Response.Buffer, αλλά σύμφωνα με το documentation του IIS αυτό βλάπτει σοβαρά την απόδοση. Αντίθετα στην PHP υπάρχει αντίστοιχη επιλογή στο αρχείο php.ini που είναι Off από default:

Κώδικας: Επιλογή όλων

; Output buffering allows you to send header lines (including cookies) even 
; after you send body content, at the price of slowing PHP's output layer a
; bit.
output_buffering = Off
Όλα αυτά είναι πολύ αντιφατικά. Είναι σωστό να υποθέσω ότι στους περισσότερους servers διατηρούν τις default επιλογές;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 14 Οκτ 2005 11:38

H php akolou8ei tnv me8odo ari8misis twv version pou akolou8ave ta unixoidis programata (iparxei orologoia alla tnv agvoo :P ... BSD style vomizo legete)
major. minor. patch
So 4.x metaksi tous eivai 'sxedov' idies alla me to minor level diaforetiko simevei pos arketa
constract stixia exouv allaksei ka8os kai kapoia stixia se user level. Av allazei n patch version tote profavos exei givei apla eva security patch.
Episis iparxei to pre1 pre2 pre3 pou eivai ta pre release
kai ta rc1 , rc2 , rc3 pou eivai ta releace cadidates
oi versions pou 8a eivai telikes apla dior8ovouv bugs


Twra n php dev exei divatotita va ektelesei apo movi tis javascrips ka8os eivai profavis n diafora :P parola afta iparxouv me8odoi me modules (8a to psakso giati milaw stov aera twra :P) pou mporouv va treksouv external glosses kai va ferouv to output stnv php sav va to etrekse me eksoteriko parser.

Twra osov afora to buffering. O iis eivai gvosto eivai eivai poli problimatikos :P Stov apache to buffer pou dimiourgite metaksi apache kai php sivi8os to ekmetalebomaste gia va simpiesoume to output n va to stiloume se kapoio module tou apache gia peretero epeksergasia. px mporei va perasei diadoxika apo 1-2 isapi modules (kouli periptosi alla givete)

So to off pou exei sto php.ini eivai telios vertual ka8os mporeis va to allakseis se runtime me tnv avalogi function (outputbuffer functions: ob_start() )
kai stnv sivexeia va simpieseis kai to output kataboulisis.

Bebea ektos apo simpiesi mporeis va kaveis kai alla orea kaloudia opos va metriseis to mege8os tou arxeiou pou kaveis output (mporei va miv eivai html alla px kapoio pdf kapia eikova ... kai otidipote allo mporeis va favtasteis)
To php.ini pou diabazeis eivai to distribution kai eivai
profaves kapos pio magkomevo osov afora tis epiloges tou.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από Basilakis » 14 Οκτ 2005 13:39

Και μετά κάπιοι μου λένε γιατί θαυμάζω τον Rapid!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Απορίες php

Δημοσίευση από skeftomilos » 15 Οκτ 2005 02:52

Άλλο ένα member του Rapid Fan Club!

Το είχα καταλάβει ότι η PHP δεν είναι ASP. Χμ, κρίμα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχον και ελεγμένος κώδικας JavaScript θα πρέπει να μεταγλωττιστεί και να ελεγχθεί εκ νέου σε PHP.

Για την αλλαγή του output_buffering μπορεί νομίζω να χρησιμοποιηθεί και η ini_set(), αλλά μπορεί να κάνω λάθος.

Επίσης βλέπω ότι η PHP παρέχει περισσότερους από έναν τρόπους για να γίνει κάτι, για παράδειγμα τελεστές <> και !=, and/or και &&/||, exit() και die(), if(){} και if():endif. Μήπως όλα αυτά αυξάνουν την δυσκολία εκμάθησης και δυσκολεύουν την κατανόηση του κώδικα που έγραψε ένας άλλος προγραμματιστής; :-?
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από cherouvim » 15 Οκτ 2005 08:51

Skeftomile, mporeis na exeis ena PHP script pou na dimiourgei javascript kodika on the fly kai i dilosi sou gia to js sto client side na einai kati san afto

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type='text/javascript' src='script-generator.php?foo=bar&example=3'></script>
Pernei kai parametrous apo ekso kai diamorfonei analoga to script.
Gia tin antitheti katefthinsi mporeis na paikseis me XMLHTTPrequest i na kaneis san auto.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 15 Οκτ 2005 09:14

Oi paralages pou blepeis stov tropo grafis twv if exei katalipa apo tous progovous tis php.

to ob_start() eivai function kai tnv xrisimopieis kata boulisi. To va allakseis ta runtime vars tis php me tnv ini_set() dev eivai pavta efikto gia logous asfalias
sivi8os apevergopioume stous commertial servers
tnv sigkekrimevi function kai ti allages xriazovte
tis kavoume per domain meso tou htaccess (pali omos mporei kai ekei va miv exeis prosbasi)

Twra sxedov ola ektos apo ta if controls kai to not equal eivai diaforetika oso kai av sou fevete koulo :)
8elei mia prosoxi se sxesi me to && kai to & , kai sto || kai to |
giati a aristera eivai logical kai ta deksia bitwise
H iparksi && kai AND , || kai OR exei va kavei me tnv simavtikotita
stnv telesi tis praksis . To AND proigite tou &&
kai to OR proigite tou ||.


to exit() kai die() eivai katalipa apo tous progovous tis php
exit() sivi8os exoume sta perl script kai divoume to error level mesa gia va to diabasei o eviroment se periptosi pou mporei px exit(0) , exit(1) ... aka
stnv periptosi tou die() sivi8os divoume eva mivima la8ous kirios gia debug periptotoseis.

Oi dio domes if pou eides (perigrafete kai mia triti domi) eivai apla gia va iparxei sav evas tropos grafis
kai sivi8os dev to xrisimopioume ka8os n php eivai perl kai c++ 'oriented' opote akolou8oume ekeivo to style grafis.

Twra se sxesi me afto pou protivei o cherouvim egw
katalaba oti 8es mia routiva tis javascript va tnv ekteleseis ... afto pou protivei o cherouvim eivai va dimiourgiseis divamika to periexomevo tis routinas/source ... e kala afto eivai poli fisiologiko
as miv ksexvame pos n php mporei va exei output
kai alla pragmata ektos apo to html ...
px images pdf xml xls doc ...

Distixos to other peoples code eivai poli zoriki ipo8esi.
O ka8evas grafei opos vomizei kalitera xoris va akolou8ei kapiov kavova.
Prosopika exo diabasei apoires gramme kodika tritwv atomwv gia debug kai pliroforisi
kai exo katastalaksei se mia me8odo / notation
pou osoi blepouv tov kodika akoma kai va miv kserouv programatismo sivi8os katalabevouv ti givete sto script. Alloste stov programatismo
to klidi eivai va kaveis ta diskola pragmata apla :)

opote Nai stnv eksodo mas stnv html gia output se html
<?
if(TRUE){?>html stuff<?}
?>

kai oxi
<?
if(TRUE){
echo 'html';
}
?>

Tetoia pragmatakia apla eivai akoma pio
simavtika apo to av to if eivai gramevo
if / then else n me block roi

Edw skeftovte va balouv goto ... va givouv akoma pio
mpaxalo ta pragmata.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 15 Οκτ 2005 09:20

Pavtos osov afora tnv metaglotisi tou javascript se php
prosopika dev exo bri diskolia :P Av eksereseis ta parts pou avaferovte pavo sto DOM pou dev mporeis
va ta metafraseis amesa ola ta alla sivi8os eivai plug and play :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Απορίες php

Δημοσίευση από skeftomilos » 16 Οκτ 2005 03:31

Cherouvim μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχω ήδη χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική αρκετές φορές με ASP. Το άρθρο στο link θα μπορούσα ίσως να το είχα γράψει και ο ίδιος. :) Το πρόβλημά μου είναι το αντίστροφο, όχι η παραγωγή JS από PHP αλλά η μετατροπή JS σε PHP ώστε να τρέξει server-side. Αυτό δεν είναι πρόβλημα με ASP γιατί είναι μιά τεχνολογία βάσης που επιτρέπει διάφορες scripting γλώσσες, και τη JScript μεταξύ αυτών. Άρα έχοντας την code-base σε JavaScript μπορεί να γίνεται μετακίνηση του processing από τον client στον server κατά βούληση. Δηλαδή ο ίδιος JS κώδικας, το ίδιο αρχείο, χωρίς την παραμικρή αλλαγή, τρέχει πότε εδώ και πότε εκεί! Βασικά πάντα είναι καλό να τρέχει ο κώδικας client-side, εκτός φυσικά όταν δεν είναι ενεργό το scripting, κάτι που συμβαίνει με τις search-engines για παράδειγμα. :) Αντίθετα η PHP είναι ένας αδιαχώριστος συνδυασμός γλώσσας και πλατφόρμας. Υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε αυτό, όπως οι άφθονες εξειδικευμένες ρουτίνες (nl2br κ.α.) που βρίσκονται ενσωματωμένες στον κορμό της γλώσσας και δε χρειάζεται να γράφονται με το χέρι.

Η τεχνολογία που με ενδιαφέρει και χάρη της οποίας ψάχνω (και δε βρίσκω) λύση με PHP είναι οι JavaScript Templates.

Rapid thanx για τα πολύ χρήσιμα info, αλλά δεν τελειώνουν εδώ οι απορίες μου! :P Απ' ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής η ονοματολογία ευνοεί τα όλα_μικρά_γράμματα_και_λέξεις_χωρισμένες_με_υπογράμμιση, αντί για PascalCase ή camelCase, σωστό; Η εντολή var χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για class members ή έχει και άλλες χρήσεις; Αν κατάλαβα καλά οι nested functions έχουν global scope και όχι περιορισμένο στη function που τις περιέχει, οπότε αναρωτιέμαι τι νόημα έχουν. Οι κάπως ιδιότροπες δυνατότητες όπως "variable variables" χρησιμοποιούνται καθόλου στην πράξη ή καλύτερα να ξεχάσω την ύπαρξή τους;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 16 Οκτ 2005 10:20

Ta variable variables prosopika ta apofebgw giati kavouv
poli diskolo tov kodika sto diabasma. Opou mporw
metatrepw pavta se arrays to problima allios varvars :)
Prosopika dev exo brei kapoio problima stis divatotites tous. Ipopsiv iparxouv kai variable functions :P

Oi functions stnv php eivai case-insensitive opote grafeis opos goustareis arkei va kratas tnv tnv or8ografia tous sosti.

Twra osov afora ta underscores opos 8a eides akolou8aei kai edw tnv c++ stnv ovomatologika alla kai stnv logiki twv onomatwv. Blepe strlen() :P
gevika omos logo tou ogkou twv buildin functions
o diaxorismos me underescores eivai pio bolikos
apo oso fevete... Skepsou oti exeis peripou 30 functions mysql_* !!!!

PHP4 dev exei privet kai static variables kai functions pervouv aftomata oles globalscope opos kai ta objects (ektos apo tis functions pou dilo8ikav mesa se objects kai variables pou dilo8ikav mesa se function) . Stnv PHP5 exeis afti tnv divatotita.

Epidi stnv php dev xriazete va diloseis mia metabliti
gia va tnv xrisimopiiseis oute va tnv protipopiiseis
me tov oro dilosi evooume pio poli tnv evarksi xrisis
tis metablitis (tnv stigmi afti givete proti fora register n metabliti sto global array n sto static array (avaloga me tnv version)).

me var xriazete va dilosoume movo tis metablites
pou se eva object 8a bgevouv kai ekso (PHP4) sav property tou object.
Stnv PHP5 exouv allaksi ligo ta pragmata ka8os exouv proste8ei kai alloi tipoi dilosewv privet static protected public alla pali milame movo mesa sta objects.

H php xrisimopiei ta legomeva zvals (Zend varables)
aftos o oros avaferete stnv ikavotita tis php va divei
type on the fly stnv metabliti xoris va xriazete kapoia
idiki protipopisis.
px

Κώδικας: Επιλογή όλων

$var = 1; // int
$var = '1'; // string
$var = &#40;int&#41;$var; // type casting se int

$var = '1';
$var = $var++; // aftomati meta tropi tou string se int kai afksis kata eva
Opos 8a deis n php exei mia tromeri divami sto typehandling kai idios osov afora ta strings.
px

Κώδικας: Επιλογή όλων

$rapid= 'Rapid-eraser';
echo $rapid&#91;1&#93;.$rapid&#91;2&#93;; // output 'ap'
Eva string givete aftomata array givete aftomata int float kai otidipote allo !!!
Bebea 8elei poli prosoxi giati xoris eva testaki dev
eisai kai poli sigouros to poso kako mporei va
apobei afto. Fisika me to typecast mporeis
va diasfaliseis tov tipo va eisai sigoros ...

Stnv php iparxei kai o typelevel elegxos === kai !==
pou ektos apo tnv timi elegxouv kai to type

Episis 8elei ligo prosoxi otav grafoume va
prototipopioume tis metablites mas oles
kai va miv tis ksekivame amesa pros xrisi
gia va apofigoume ta eksoterika inputs
(idios av grafoume me register_globals = off)

Twra osov afora to project me tov eksoteriko parser dev mporesa va to bro
brika omos eva project pou sou divei tnv divatotita va peraseis eva static library stnv php pou kavei tnv idia douleia pavo kato ...
http://aurore.net/projects/php-js/

Dev to exo dokimasei pote omos opote dev kserw tis divatotite tou

@skeftomilos fere kai alles apories :P ... giati erxovte javascript apories xaxaxaxa
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από cherouvim » 16 Οκτ 2005 12:25

Prosopika akoloutho to coding standard tis Java (to efarmozo kai gia PHP coding) kai oxi toso to PEAR gia PHP.

Sxetika me variable variables kai pragmata opos method_exists, class_exists, is_a kai new $foo() einai gia tin PHP to Reflection tis Java kai na ksereis oti einai ergaleia gia na kaneis fantastika pragmata.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Απορίες php

Δημοσίευση από skeftomilos » 17 Οκτ 2005 05:55

Για JavaScript απορίες είμαστε ανοιχτά και σας περιμένουμε. :D

Φοβάμαι ότι δεν έχω άλλες ερωτήσεις, με καλύψατε thanx! Η php-js extension είναι πράγματι αυτό που χρειάζομαι, αλλά όπως καταλαβαίνω για να γίνει διαθέσιμο πρέπει να γίνει εκ νέου compile της PHP και επανεγκατάσταση. Άρα είναι εκτός συζήτησης για συνηθισμένο hosting. Το ίδιο ενδιαφέρον είναι και το extension php-json.

Σχετικά με τις συμβάσεις ονοματολογίας του PEAR gia PHP, το μόνο παράξενο είναι ότι προτείνει camelCase για τις ρουτίνες. Το σκεπτικό ίσως να είναι να υπάρχει οπτική διάκριση των embedded functions από τις user functions.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Απορίες php

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Νοέμ 2005 02:32

Για να διαβάσουμε τους headers που θα στείλουμε με το response υπάρχει η ρουτίνα headers_list().
Για να διαβάσουμε τους headers που λάβαμε με το request του browser, ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια ρουτίνα;

Στη ASP γίνεται με ανάγνωση της Request.ServerVariables("ALL_RAW").
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες