Απορίες php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από cherouvim » 01 Νοέμ 2005 08:35

Gia ta parameters pou erhontai apo to GET method sigoura mporeis na kaneis parsing to URL me javascript. Gia afta pou erhontai me POST method den eho idea.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 01 Νοέμ 2005 10:01

Dev 8imame av ta divei kapou mazemeva ta headers tou request alla ola afta logo tou request dilovovte sav Environmental metablites.
Tsekare to phpinfo() stnv avtistixi katigoria gia va tis deis pies eivai alla av dev kavw la8os merikes eivai OS depented gia va stis apodosei n php.

Av psaxveis pavtos tis metablites tis koitas sto avalogo array _GET _POST _COOKIES _SESSIONS
episis exeis access sav argv kai argc
kai to plain request (GET method) so go on kai tsekare php info eivai ola ekei mazemeva :)

PS: H headers_list eivai dia8esimi movo stnv php5.x kai pavo.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από cherouvim » 01 Νοέμ 2005 11:11

sorry, skeftomilos milouses gia diavasma ton parametron apo PHP i apo JS?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Απορίες php

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Νοέμ 2005 01:33

Με τις παραμέτρους του querystring δεν έχω πρόβλημα, τους αόρατους headers ψάχνω να βρω. :)
Rapid-eraser έγραψε:PS: H headers_list eivai dia8esimi movo stnv php5.x kai pavo.
Αχ! Μαχαιριά στη καρδιά! :D Τελικά υπάρχουν προβλήματα με τις versions, αλλά θα τα μάθω που θα μου πάνε! :P

Τελικά κάτι υπάρχει στις Apache specific functions:

- apache_response_headers()
- apache_request_headers()

Άλλα και τα arrays $_SESSION και $_ENV έχουν απ' ό,τι βλέπω τώρα όλες τις πληροφορίες των headers. Υποθέτω ότι όλα τα keys που αρχίζουν από HTTP_ αφορούν τους headers, όπως αυτό:

[HTTP_ACCEPT_CHARSET] => ISO-8859-7,utf-8;q=0.7,*;q=0.7

Είχα ετοιμάσει άλλες δυο απορίες, αλλά τελικά η λύση ήρθε μόνη της. Θα ρωτούσα αν υπάρχει function που να επιστρέφει ένα μεγάλο string που να αποτελείται από τον ίδιο χαρακτήρα. Τελικά τη βρήθηκε χωμένη ανάμεσα στο κατεβατό των String functions: str_repeat(). Θα ρωτούσα ακόμα αν υπάρχει αντίστροφη ρουτίνα της http_build_query(), δηλαδή να παίρνει ένα string π.χ. "id=5&qnt=10" και να δίνει ένα accosiative array με name-value pairs. Και αυτή βρέθηκε κάπου στο ίδιο κατεβατό: parse_str(). Ωραίο είναι να υπάρχουν όλα έτοιμα και να μη χρειάζεται συνεχώς να ανακαλύπτεις τον τροχό! :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από mrpc » 02 Νοέμ 2005 01:38

skeftomilos έγραψε:Ωραίο είναι να υπάρχουν όλα έτοιμα και να μη χρειάζεται συνεχώς να ανακαλύπτεις τον τροχό! :)
Όχι απλά ωραίο... Τέλειο!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Απορίες php

Δημοσίευση από skeftomilos » 03 Νοέμ 2005 01:24

Παρατηρώ ένα συντακτικό περιορισμό της PHP. Αν μία συνάρτηση επιστρέφει array, δε μπορεί να γίνει ταυτόχρονα κλήση στη συνάρτηση και indexing στο array. Π.χ. το παρακάτω δεν εμφανίζει τη λέξη 'zero' αλλά είναι συντακτικό λάθος:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
  function getArray&#40;&#41;
  &#123;
    return array&#40;'zero', 'one'&#41;;
  &#125;

  echo getArray&#40;&#41;&#91;0&#93;;
?>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από mrpc » 03 Νοέμ 2005 01:48

Κώδικας: Επιλογή όλων

$getArray = getArray&#40;&#41;;
echo $getArray&#91;0&#93;;
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, πάντος εγώ έτσι κάνω... Μάλλον έχεις δίκιο.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από cherouvim » 03 Νοέμ 2005 08:32

skeftomilos: polles einai oi diadikasies tetiou typou pou den epitrepontai stin PHP.
px stis OO glosses les obj.getFoo().getBar().getExample()
diladi kaleis tin getFoo() sto obj kai se afto pou sou dinei kaleis tin getBar() kai se afto pou sou dinei kaleis tin getExample()
stin PHP 4 den ginete afto, diladi den mporeis na peis $obj->getFoo()->getBar()->getExample()

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 03 Νοέμ 2005 21:25

E mnv ta 8eloume kai ola :P
Eipame eivai kali alla oxi kai etsi :)

Sto dev prosfata egive mia protasi va mpei sto parser tis php kai n divatotita tou jump calls meso tou GOTO ...
Dev mporite va favtastite tis faksimo exei pesei :P

8a rotiso ekei va iparxei n divatotita xexe

pavtos n . stnv php eivai concatinating telestis opote dev 8a mporouse va eivai diaxoristis opos parousiazete se alles glosses giafto kai iparxei kai to (->) opos eipe o cherouvim poli sosta :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Απορίες php

Δημοσίευση από skeftomilos » 04 Νοέμ 2005 01:34

Σχετικά με το ρόλο του τελεστή τελεία στην PHP ... απλά προτιμώ να μην το σκέφτομαι. Είναι καθαρά ένα από τα αρνητικά σημεία της γλώσσας. Ευτυχώς είχε αρκετά θετικά για αντιστάθμισμα. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από cherouvim » 04 Νοέμ 2005 05:23

Gia pes mas kai tous logous gia tous opoious to les afto

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 04 Νοέμ 2005 08:59

Av eisai driven apo c++ n perl n paromies glosses dev to blepeis sav arvitiko :P alla 8etiko xixi.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Απορίες php

Δημοσίευση από skeftomilos » 05 Νοέμ 2005 00:52

Χμ, καλά νόμιζα ότι θα συμφωνούσατε αυτόματα, δεν ήμουν προετοιμασμένος να παρουσιάσω αποδείξεις! :D Απλά είχα την εντύπωση ότι για την ενέργεια της συνέννωσης string τα σύμβολα + και & είναι καταλληλότερα από εννοιολογική άποψη σε σχέση με το σύμβολο τελεία. Αν έχετε διαφορετική άποψη, πάσο, δε σκοπεύω να επιμείνω. :P
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από cherouvim » 05 Νοέμ 2005 03:41

Sigoura einai kati to diaforetiko alla tipota parapano. O programatismos einai idios aneksartitou tou symvolismou ton operators.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Απορίες php

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 05 Νοέμ 2005 09:57

Safos egw 8elw va to blepw afto sav mia diaforetiki prosegkisi programatismou.
Alloste n glossa programatismou eivai to 'oplo' tou programatismou. Otav ma8eis va to doulebeis sosta tote apoktas perisoteres pi8avotites va ilopiiseis tous stoxous sou :)
Afto simevei oi diaforetikes glosses programatismou mporouv va ftasouv stov idio stoxo alla me diaforetiki diadromi etsi ?

Me afti tnv logiki mou fevete ligo avousio va parapoviete kapoios gia to oti lipei to A n B feature pou exoume dei se alli/alles glosses, giati afto iperkaliptete apo alla xaraktiristika sivi8os tis glossas se sxesi me alli/alles glosses kati pou to exoume dei oloi mas ligo poli.

Apla aftoi pou grafouv php sivi8os exouv background apo perl kai c opou ekei ta pragmata eivai poli paromia kai etsi dev parapoviouvte.

Pavtos n php exei pragmatika eva xarisma gia to handling twv strings kai gevika sto formating twv strings, av sivipologiseis mesa se afto kai ta zendvals (to divamiko casting twv metablitwv) tote exeis eva ergalio pou eivai plastelivi ... kai oso efkola se eksipiretei toso efkola mporei va sou katastrepsei tnv douleia :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες