preg_split //pattern?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

preg_split //pattern?

Δημοσίευση από RADICAL » 20 Οκτ 2005 20:31

Καλησπέρα,

Το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Έχω μια μεταβλητή του τύπου

Κώδικας: Επιλογή όλων

$var = u&00000&z&0 
θέλω να την κάνω split σε δύο νέες, δλδ έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$subVar1 = u&00000
$subVar2 = &z&0
Υποθέτω πως πρέπει να χρησημοποιήσω την preg_split

Κώδικας: Επιλογή όλων

preg_split(' ', $var, -1, PREG_SPLIT_NO_EMPTY);
σωστά?

Ωστόσο δέν καταλαβαίνω τι pattern πρέπει να βάλω για να πάρω το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μπορέι να μου εξηγήσει κάποιος?

Επίσης μετά αυτές τις 2 θα τις κάνω trim αλλα αυτό πιστεύω το έχω βρει :)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

preg_split //pattern?

Δημοσίευση από ThyClub » 20 Οκτ 2005 21:58

Ίσως αυτό σε βοηθήσει:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
// Example 1 
$pizza  = "piece1 piece2 piece3 piece4 piece5 piece6"; 
$pieces = explode&#40;" ", $pizza&#41;; 
print $pieces&#91;0&#93;; // piece1 
print $pieces&#91;1&#93;; // piece2 
?>
Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις μια ευκολότερη και λιγότερο απαιτητική function αντί μιας preg .

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

preg_split //pattern?

Δημοσίευση από RADICAL » 20 Οκτ 2005 23:32

Ναι μια χαρά φαίνεται η explode δεν την είχα δει! thnx

Ώστόσο απ'ότι βλέπω για pattern βάζεις κενό.
Η μεταβλητή που έχω εγώ έρχεται έτοιμη και είναι χωρίς κενα.
Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό?

Επίσης οι χαρακτήρες είναι πάντα fixed δλδ πάντα θέλω να σπάω την μεταβλητή σε δύο άλλες παίρνωντας τους 7 πρώτους για την μία και τους 4 τελευταίους για την άλλη.

Η έστω θα με βόλευε επίσης αν γίνεται με την trim να αφαιρώ τους 2 πρώτους και τους 4 τελευταίους χαρακτήρες. Να μείνει δλδ απο το u&00000&z&0 το 00000.

Υπάρχει κάποιος τρόπος γιαυτό?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

preg_split //pattern?

Δημοσίευση από RADICAL » 21 Οκτ 2005 12:02

Problem Solved!

Το έκανα έτσι τελικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$newVar = explode&#40;"&", $var&#41;;
print $newVar &#91;0&#93;; 
print $newVar &#91;1&#93;;
print $newVar &#91;2&#93;;
print $newVar &#91;3&#93;;
thnx.

Επίσης το post είναι σε λάθος κατηγορία αν είναι ας το μεταφέρει κάποιος mod
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

preg_split //pattern?

Δημοσίευση από ThyClub » 22 Οκτ 2005 15:45

Moved!!

Και ναί όταν έδωσα τον κώδικα εννοούσα να αλλάξεις το κενό με το "&"
:wink:

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

preg_split //pattern?

Δημοσίευση από skeftomilos » 22 Οκτ 2005 21:37

Υπάρχει και η substr:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$var = 'u&00000&z&0';
$subVar = substr&#40;$var, 2, 5&#41;; // επιστρέφει '00000'
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

preg_split //pattern?

Δημοσίευση από RADICAL » 23 Οκτ 2005 05:49

Α καλή και αυτή. Ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωση μου μου φαίνεται.
Thnx Skeftomilos!
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης