Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
elena22
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 24 Σεπ 2003 11:51

Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Δημοσίευση από elena22 » 21 Οκτ 2005 02:02

Geia sas. Ftiaxnw auto to site:
http://grmusic2.tripod.com

akoma einai sthn arxh vevaia, x8es arxisa na to ftiaxnw. Den kserw kai polla apo html, auto to site to dhmiourgw gia na vazw kapoia nea kallitexnwn. 8a h8ela omws otan epilegw kati apo to menu pou 8a valw aristera na emfanizontai panta sto plaisio deksia xwris na allazei entelws selida. Dld. na menei to menu kai to banner. Mporeite na me voh8isete? Thanks

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Δημοσίευση από skeftomilos » 21 Οκτ 2005 06:37

Ένα θέμα που έγινε σχετική συζήτηση είναι αυτό: Script για αλλαγή κειμένου μέσα σε table

Σε προειδοποιώ πάντως ότι δεν είναι και τόσο απλό. Μπορεί να γίνει και με AJAX, αλλά είναι ακόμη πιο περίπλοκο. Ίσως καλύτερο είναι να συμβιβαστείς με το refresh των σελίδων, αλλά αυτό θα το κρίνεις η ίδια. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

elena22
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 24 Σεπ 2003 11:51

Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Δημοσίευση από elena22 » 21 Οκτ 2005 23:54

ευχαριστώ για την απάντηση. Κατι πιο εύκολο? Lol lol

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Δημοσίευση από skeftomilos » 22 Οκτ 2005 07:26

Το απλούστερο που υπάρχει ως λύση είναι το iframe:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<iframe name="content"></iframe>
Βάλε το κάπου μέσα στη σελίδα σου, και μετά δες πια links θέλεις να εμφανίζονται μέσα στο iframe και δώσε target="content" ή όποιο άλλο όνομα έδωσες στο iframe:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="news/kalomoira.htm" target="content">Τα νέα της Καλομοίρας</a>
Δοκίμασέ το και περιμένω εντυπώσεις! :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

elena22
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 24 Σεπ 2003 11:51

Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Δημοσίευση από elena22 » 22 Οκτ 2005 12:11

Teleia!! se eyxaristw pollu :):)
mia xara :):)

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Δημοσίευση από skeftomilos » 22 Οκτ 2005 20:22

Υποθέτω ότι το iframe θα μπει τελικά μέσα σε κάποιο κελί ενός table. Για να φύγει το περίγραμμα θέλει frameborder="0". Αν πρέπει να μηδενιστούν τα εσωτερικά περιθώρια του iframe τότε marginwidth="0" marginheight="0". Για να μην εμφανίζεται η scrollbar scrolling="no". Για να φαίνεται μια σελίδα από την αρχή src="selida.htm". Για να απλωθεί σε όλο το κελί width="100%" height="100%". Όλα μαζί:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<iframe name="content" src="selida.htm" width="100%" height="100%" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no"></iframe>
Φυσικά βάζεις μόνο ό,τι χρειάζεται! :)

Λίγο που δοκίμασα τους browsers βλέπω ότι ο Opera αρνείται να επεκτείνει το iframe ως προς το ύψος. Βάζοντας min-height:1px στο table, το πρόβλημα λύνετε (μπορεί να υπάρχουν και καλύτερες λύσεις). Επίσης βλέπω ότι ένα πολύ παλιός Mozilla που έχω για δοκιμές αντιδρά άσχημα στο height="100%" και δε δείχνει καθόλου το iframe. Δε βρήκα λύση γι αυτό. Ο κώδικας που δοκίμασα είναι αυτός:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
  <body>
    <table border="1" width="100%" style="min-height&#58;1px">
      <tr>
        <td width="100px">
          blah<br>blah<br>blah<br>blah<br>blah<br>blah<br>blah<br>
          blah<br>blah<br>blah<br>blah<br>blah<br>blah<br>blah<br>
        </td>
        <td style="background&#58;pink">
          <iframe name="content" src="about&#58;blank" width="100%" height="100%" frameborder="0"></iframe>
        </td>
      </tr>
    </table>
  </body>
</html>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

elena22
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 24 Σεπ 2003 11:51

Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Δημοσίευση από elena22 » 22 Οκτ 2005 23:19

ok, ta width kai height ta prosarmosa sto gousto mou me thn voh8eia tou frontpage kai etsi einai mia xara twra. kai pali euxaristw :D

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Δημοσίευση από patriot » 23 Οκτ 2005 11:37

Αν μου επιτρέπεις αυτή σου η ιδέα είναι λάθος. Δεν "προσαρμόζουμε" τα γούστα μας με το Frontpage το οποίο φτιάχνει τις σελίδες με περισσότερο "explorer-ιακό" τρόπο αλλά με αυτό που βολεύει τους περισσότερους χρήστες δηλ και τους χρήστες της operas και του mozilla. Ο Νο1 κανόνας στον σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι ότι όλοι πρέπει να βλέπουν το ίδιο. Κυρίως δε αυτή η ιδέα πρέπει να είναι η δικιά σου Νο1 αν σκοπεύεις στο μέλλον να ασχοληθείς επαγγελματικά με το design... Προσπάθησε όλοι να βλέπουν το ίδιο και δεν θα χάσεις. Μόνο εμπειρία θα αποκτήσεις... :wink:

elena22
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 24 Σεπ 2003 11:51

Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Δημοσίευση από elena22 » 24 Οκτ 2005 10:42

patriot to ekana hdh ayto giati exw kai mozilla kai opera , vasika den xrhsimopoiw explorer.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Ta periexomena twn link na emfanizonte se ena plaisio

Δημοσίευση από patriot » 24 Οκτ 2005 16:44

Α.. σόρρυ τότε.. αλλά ετσι όπως το είπες αυτό με έκανες να σκεφτώ. Πολύ χαίρομαι που δεν χρησιμοποιείς explorer ώστε να έχεις κολλήσει και εσύ...
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες