Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
fmas
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 25 Απρ 2005 15:59
Επικοινωνία:

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από fmas » 22 Οκτ 2005 09:34

Καλημέρα σας παιδιά. Έχω δημιουργήσει μία φόρμα και θέλω κάποια πεδία που έχω κάνει να τα κάνω Required. Δοκίμασα με τις οδηγίες του Dreamweaver αλλά μου το έκανε μία φορά αλλά μετά έστελνε κανονικά την Φόρμα..... Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε????

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από cherouvim » 22 Οκτ 2005 10:44

To provlima den mporeis na to hiristeis mono me HTML/CSS. I tha to koitakseis sto client side (Javascript) i sto server side (JSP/PHP/ASP).

idiot
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 22 Οκτ 2003 23:22
Τοποθεσία: Κάπου εκεί!

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από idiot » 22 Οκτ 2005 12:10

kalitera tha einai pisteyw me javascript etsi wste na min proxwraei se submit i forma....panta to eixa aporeia ayto :S

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από skeftomilos » 24 Οκτ 2005 01:37

Για να πάρεις μια ιδέα πως γίνεται δες αυτό το απλό παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
  <head>
    <script type="text/javascript">
      function validate&#40;form&#41; &#123;
        if &#40;form.text1.value == ''&#41; &#123;
          alert&#40;'Field text1 is required.'&#41;; return false
        &#125;
      &#125;
    </script>
  </head>
  <body>
    <form onsubmit="return validate&#40;this&#41;">
      <input name="text1">
      <input type="submit">
    </form>
  </body>
</html>
Υπάρχει μία πολύ απλή φόρμα με ένα text πεδίο, το text1. Στη φόρμα έχει προστεθεί ένα attribute onsubmit, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι έχει παγιδευτεί το συμβάν onsubmit της φόρμας. Μόλις λοιπόν ο χρήστης κάνει submit θα τρέξει η ρουτίνα validate που ελέγχει αν το πεδίο text1 είναι κενό ή όχι. Αν είναι κενό θα εμφανιστεί ένα μήνυμα, και η ρουτίνα θα επιστρέψει false ώστε να ακυρώσει το submit.

Υπόψη ότι αν ο χρήστης δεν έχει JavaScript η φόρμα θα σταλεί δίχως έλεγχο. Άρα δε μπορεί να αποφευκτεί η επανάληψη του ελέγχου server-side (PHP, ASP). Τώρα βέβαια ο Cherouvim έβαλε πρώτη-πρώτη τη JSP, μιας και είναι ειδικός σε αυτή! :) Btw θα ήθελα να δω λίγο JSP κώδικα για να πάρω μια γεύση, να δω αν χάνω τίποτα ή όχι. :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος skeftomilos την 24 Οκτ 2005 01:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Οκτ 2005 01:47

Basika o Server side elegxos 8a prepei va eivai to proto mas melima se eva tetoio script afou afto eivai pio ebaloto se attacks , afto dev fervei se defteri mira tov client side elegxo alla aftos pio poli 8a mas proetimasei sosta dedomeva ... afto omos simevei pos eivai kalobouli xrisi tou script mas.

Prosoxi lipov pote dev 8eoroume oti se eva script oi eksoterikes plirofories erxovte stnv epi8imiti morfi kai piotita !!!
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από cherouvim » 24 Οκτ 2005 08:57

@Skeftomilos: Mia apo ta idia einai kai i JSP apla exeis olo to framework tis Java apo piso (diladi kaneis ta panta). Ena apo ta kala tis ypothesis einai oti ta JSPs ta trexei o container (px o apache tomcat) kai mporeis na exeis static variables/objects. Afto simainei oti mporeis na exeis application scope objects objects pou ginontai instansiate mia fora otan kanei startup o tomcat i otan ginete restart to context tou application sou (px to /mywebsite kato apo ton tomcat) kai yparxoun ekei me ta dedomena tous gia na tis hrisimopoihseis opote thes. Oi dynatotites gia caching kai apothikefsi/epeksergasia pliroforion pou hriazontai synehos apo tin efarmogi sou einai apeires. Dystihos kati tetio den yparxei stin PHP opou kathe click tou hristi einai kai ena kainourgio execution tou programatos sou.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Οκτ 2005 10:28

cherouvim kaveis megalo la8os !!!
zend cache !!! zend optimiser !!! zend accelerator !!!
Kai eivai movo 3 paketa apo mia eteria favtasou ti allo kikloforei apo caches gia php :)

Paromia leitourgia me aftn pou perigrafeis gia ta avtikimeva tis JSP iparxei kai stnv php me tnv diadikasia tou auto-append . Twra oi divatotites caching stnv php eivai toso megales pou pragmatika mporeis va petixeis peripou 16x epitaxivsi xoris polla polla configurations (gia programata tis zend mialw movo giati afta doulebw).
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από cherouvim » 24 Οκτ 2005 12:27

Milousa gia free tehnologies. Oso gia to accelerator, esy den eisoun tis proales pou eleges oti exei polla issues oso afora memory managment?

Telos den milousa gia to auto-append tis PHP (Filter ston apache tomcat). Den enoousa afto to caching, alla gia to na mporeis na exeis sti mnimi tou server px ena object me fortomenes 10.000 egrafes apo ti vasi sou kai na ta exeis etima pros hrisi.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Οκτ 2005 12:56

o zend accelerator ? Dev vomizo oti eipa tpt tetoio gia aftov malov kati allo 8a sizitagame :)

Isos ntav gia to PHP-Accelerator pou eivai opensource project 8a to petixeis sto freshmeat sigoura ... to sigkekrimevo project epidi
dev doulebei se zend engine epipedo alla eva layer psila sav module
dev 8a mporouse va doulebei toso kala oso o zend accelerator pou paizei
se zend engine epipedo.

Se mia webpage dev kserw ti 8a aposkopisei eva avtikimevo me 10.000 eggrafes sivexeia fortomevo stnv mvimi :P
Stnv php 8a mporouses va kaveis serilize se eva heep table tetoia dedomeva kai me tis magic me8odous __sleep kai __wakeup sto avtikimevo sou va ferveis sto forground kai background poli grigora tetoia dedomeva.

Pavtos to zend accelerator kai zend platform sou divouv divatoties clustering ektos apo simavtikou caching , kai afto se epipedo programatos ... to lew giati kati eveferes proigoumevos oti ka8e klik eivai execution tou programatos ek veou. Me tnv divatotita tou caching se afto to epipedo dev xriazete to parsing ka8e fora ek veou ka8os paramevei stn cache me to proto bima kai kapoio optimise interpreted idi.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από skeftomilos » 25 Οκτ 2005 06:43

Rapid απ' ό,τι καταλαβαίνω χρησιμοποιείς επαγγελματικά εργαλεία και δεν παιδεύεσαι με τα freeware. Ποιος είναι κατά τη γνώμη σου ένας καλός commercial editor ή γενικά tool για ανάπτυξη εφαρμογών PHP σε επαγγελματικό επίπεδο;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 25 Οκτ 2005 09:56

gia IDE milame pavta etsi? dld debug & development.

Egw eimai avamesa se 2 efarmoges:

NuSphere PhpED , Zend Studio (sivdiasmos client+server)

Kai ta dio ergalia exouv apsogo debug kai trelo interface , diafora kolpakia gia elegxo kai epitirisi runtime
gia emeva zend studio , ka8os evsomatovete mazi me ta ipolipa sofware tis platformas , (eimai fun pos va to kavoume)
av kai to nusphere exei psifisti para poles fores os kalitero

Parola afta alla 3 pou gia emeva aksizouv va eivai stnv lista twv pi8avwv ergaliwv mas eivai to Maguma
Workbench , to PHPedit kai telos to Davor's Constructor (pou eivai to movo IDE me esoteriko WYSIWYG editoraki)

Prosopika to development me kapoio apo afta ta ergalia dev me bon8aei. To development to kavw sivi8os me Dreamweaver. Otav eivai graftei kapoios core kodikas tote katafebgw sta IDE alla sivi8os ta timaw otav exo thirdparty kodika kai kata tnv diarkia tou debug (idios to zend studio eivai manoula se kati tetoia)

Episivapto eva avalitiko pivaka me ta tria prota programata (av kai oi versions pou pragmatebete eivai ligo palies).
Συνημμένα
php_IDEs.jpg
php IDEs
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από skeftomilos » 25 Οκτ 2005 11:27

Θενξ, θα τα κοιτάξω. Αν και ενδιαφέρομαι περισσότερο για έναν καθαρόαιμο Editor, χωρίς πολλά μπιχλιμπίδια. Το Visual Studio .NET είναι ακαταμάχητο κατά τη γνώμη μου, αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα από PHP φυσικά. Κάπου είδα ένα Extension που καθιστά το VS κατάλληλο και για PHP, περίπου στα 100$.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Θέλω να κάνω required πεδία σε μία φόρμα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 25 Οκτ 2005 11:49

dokimase va psakseis tote to phped se version mikroteri apo 3.0 tote ntav freeware kai eva apo ta kalitera IDE pou ipirxav gia php. Alla to debug tou eivai ligo xalia... tnv stigmi pou dev se evdiaferei eivai oti prepei.

Fisika av evdiaferese movo gia editor pou va kavei eva basiko markup kai va exei etoimes tis functions tis php gia efkolia sto grapsimo ... me ligo basiko autocode complite kai tetoia pragmatakia tote iparxouv para polla editor sto internet ... dev kserw pio va sou proto pw px to notepad plus , phpedit
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες