Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από cherouvim » 29 Οκτ 2005 18:11

Sou efhomai kali dynami stin anagnosi tou keimenou file mou:) Pantos me 9 hronia stadiodromias sti plati sou i tapini mou gnomi einai na to gyriseis se utf-8.

Filika,
J.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από patriot » 29 Οκτ 2005 18:51

Θα το σκεφτώ! :wink:

ΥΓ άσχετο: "J"; Ξένος είσαι;

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από cherouvim » 29 Οκτ 2005 19:26

apo to John. alles fores grafo I. alla sinithos tipota.

opos kai na exei den paizei rolo :]
ta leme!

Άβαταρ μέλους
marmelaki
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 29 Οκτ 2005 22:59
Επικοινωνία:

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από marmelaki » 29 Οκτ 2005 23:13

Παιδια, πρεπει σιγα σιγα να σταματατε τα encodings iso-8859-7, windows-1253, κτλ.
Ειναι προς ωφελος σας να τα κανετε ολα σε utf-8.
Μεταξυ αλλων, δεν θα εχετε το γνωστο προβλημα με το τονισμενο κεφαλαιο Α.
Αφηστε που αν στο μελον κανετε και καποια multilingual sites που μαλιστα παραγονται δυναμικα θα σας βολεψει παρα πολυ να εχετε ενα και μονο encoding για τα templates σας.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από skeftomilos » 30 Οκτ 2005 01:28

Το πρόβλημα του ελληνικού τονισμένου κεφαλαίου άλφα μπορεί να λυθεί με αντικατάσταση με το Ά

Κοιτώντας όμως το source του FreeStuff βλέπω τώρα ότι υπάρχει κι άλλη λύση, ο χαρακτήρας ¶.
Αυτός ο χαρακτήρας εμφανίζεται ως Ά μόνο με το iso-8859-7. Η πληκτρολόγησή του γίνεται με Alt+0182.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 30 Οκτ 2005 01:50

H kataskebi tou site se pure utf-8 simferei movo otav exeis para polles glosses sto site sou.
Av periorizese se agglika kai ellivika tote dev aksizei to overhead pou apoktas me ta utf-8... ektos aftou iparxouv kai alloi tipoi unicode encoding dev eivai movo to utf-8 (kai aftoi bebea exouv ta iper kai ta kata tous :()

Gia to tovismevo A iparxei kai alli mia me8odos :P
To grafeis atovo kai ksemperdebeis, xaaxxaax
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
viruswitch
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 20:03

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από viruswitch » 30 Οκτ 2005 03:35

"To grafeis atovo kai ksemperdebeis"

Kalooooooooooo...!!!!

Mou ehei tyhei kai emena kai anarotiomoun giati bgainei tonismeno. Alla den eiha allaksei encoding apo oti thimamai. Einai polu mperdemeno to thema me to encoding gia mena, giati eho paratirisei oti diaforetika browser ermineuoun diaforetika apo default ta ellinika. Episis agglika windows ehoun episis problima. Eidika me to opera eiha polla problimata. Episis ta drop down menu sto opera de ta deihnei ellinika alla kinezika.

Yparhei kai encoding gia javascript? Apo periergeia rotao de ksero ousiastika javascript. (drop down me css den ehei problima sta ellinika alla de to ermineuei kathoulou o IE, apelpisia teleios i katastasi.....)

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από skeftomilos » 30 Οκτ 2005 16:14

Η JavaScript απ' όσο ξέρω χειρίζεται εσωτερικά τα strings ως unicode, οπότε λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με το encoding σε καμιά περίπτωση. Αν έχεις υπόψη σου κάποια τέτοια περίπτωση, θα με ενδιέφερε να την κοιτάξω αν την έχεις πρόχειρη. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από alkisg » 30 Οκτ 2005 18:41

Λογικά η Javascript θα πρέπει να έχει ενδοεπικοινωνία με τον browser για να μετατρέψει το κείμενο από την κωδικοσελίδα που βρίσκεται σε Unicode. Επομένως αν η κωδικοσελίδα σου προβάλλεται λάθος (π.χ. σχεδίασες windows-1253 και ο χρήστης προσπαθεί να την προβάλλει σαν utf-8) τότε και η Javascript θα έχει πρόβλημα.

Όποιος θέλει το δοκιμάζει, alert('Αυτό είναι ένα ελληνικό κείμενο'), το σώζει σαν windows-1253 και το προβάλλει σαν utf-8.

Άβαταρ μέλους
viruswitch
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 20:03

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από viruswitch » 31 Οκτ 2005 01:46

Έχω ακομα αποθηκευμένη τη σελίδα που είχα κάνει με το drop down menu το οποιο δε φαινεται στα ελληνικά στο οπερα ενω η σελίδα φαίνεται κανονικα.

Η σελίδα είναι το μοναδικό πείραμα που είχα κάνει με το πρόγραμμα xara webstyle γιατί δε μου αρεσε καθόλου το πρόγραμμα κ το παράτησα.

Απο 'οτι ειδα το encoding ειναι iso-8859-1, το αλλαξα σε iso-8859-7 αλλά κ πάλι δε φαινονται τα ελληνικα. Θα το ανεβάσω για λίγο να το δείτε. Επιστρέφω με λινκ.

Άβαταρ μέλους
viruswitch
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 20:03

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από viruswitch » 31 Οκτ 2005 01:53

Παιδιά δε το πιστεύω! Στον σέρβερ φαίνεται κανονικότατα το μενου στα ελληνικά!! Στο τοπικό σαιτ στον κομπιούτερ μου δεν φαίνονται!! Πως γίνεται αυτό???

Η σελίδα στον σέρβερ:
http://www.itsecurity.gr/test/

screenshot από την τοπική σελίδα:
http://img349.imageshack.us/img349/381/menu0ox.jpg

Άβαταρ μέλους
marmelaki
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 29 Οκτ 2005 22:59
Επικοινωνία:

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από marmelaki » 31 Οκτ 2005 16:56

Δοκιμασε το εξης (στο pc σου):

1. Ανοιξε το "index_hnavbar.js" με notepad.

2. Κανε ενα Save As και κατω κατω που εχει το encoding επελεξε UTF-8 (τωρα πρεπει να ειναι ANSI).

3. Σωσε το αρχειο και κανε reload τη σελιδα σου.

4. Πες μου αν επαιξε :)

Υ.Γ. Βεβαιωσου οτι δεν υπαρχει το BOM (Byte Order Mark) στην αρχη του αρχειου. Αν δεν το βλεπεις πουθενα μπορει ακομα να υπαρχει, οποτε για πιο σιγουρα σβησε ολη την πρωτη γραμμη (που εχει το comment //©Xara Ltd).
Το scriptακι σου θα πρεπει να αρχιζει κατ' ευθειαν απο το if statement "if(typeof(loc)..."

Άβαταρ μέλους
viruswitch
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 20:03

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από viruswitch » 31 Οκτ 2005 18:26

Έκανα ότι μου είπες κ...Παίζει, παίζει, παίζει !!! :D Εντυπωσιακό, πως από μια τοσο δα λεπτομέρεια κάνει όλη τη διαφορά.... :)Αναρωτιέμαι όμως γιατί ονλαιν δεν έχει πρόβλημα... Μυστήριο και αυτό.

Άβαταρ μέλους
marmelaki
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 29 Οκτ 2005 22:59
Επικοινωνία:

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από marmelaki » 31 Οκτ 2005 18:46

Χαιρομαι που επαιξε :D

Η απαντηση νομιζω ειναι αυτη (αν και δεν ειμαι 100% σιγουρος):

Το αρχειο στο server ειναι σε utf-8 και για αυτο παιζει μια χαρα.
Οταν κατεβασες το javascript αρχειο απο τον server προφανως το εκανες με καποιο ftp προγραμμα. Τα προγραμματα αυτα ξερουν οτι τα αρχεια JS ειναι text αρχεια, οποτε τα κατεβαζουν by default σε ASCII αντι σε binary. Ετσι το αρχικο utf-8 encoding χαθηκε και εγινε ANSI.

Άβαταρ μέλους
viruswitch
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 20:03

Λάθος Κώδικας η κάνω λάθος εγώ;

Δημοσίευση από viruswitch » 31 Οκτ 2005 18:54

Ω μα το αρχείο δεν το κατέβασα, το ανέβασα! αλλά μπορεί να το μετέτρεψε το πρόγραμμα στο ανέβασμα! Ειναι πολυ πιθανόν. :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες