file managment / aporia

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

file managment / aporia

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 31 Οκτ 2005 20:54

Mporei va eivai kai relative xoris kaveva problima... arki va eivai sosto to relative path.

Epsisi av xriazete sovi kai kala absolute sta windows prepei va graftei
$dirname = "C:\\xampp\\htdocs\\********\\images\\products";

Logo tou oti ta backslash 8a dimiourgisouv aftomata escapes loto tou duble quote.

8a mporouse va graftei evalaktika
$dirname = "C:/xampp/htdocs/********/images/products";
Xoris va dimiourgei kaveva problima.

Parola afta vomizo to relative path eivai kaliteri lisi
logo tou oti eivai pio portable :)


Panosru blepw dev sou arese o tropos pou sou protiva egw :P kai protimises ta diadoxika if ... alla dev katalabevw pios o logos va graftei etsi to script ?

Stov dikomou kodika 8a mporouses va pros8eseis
kai to

Κώδικας: Επιλογή όλων

if( !in_array(strtolower(substr(strrchr($file, ".")), 1 ),$ext_list) ){ continue; } 
kai etsi dev 8a xriazete va kaveis diakrisi metaksi mikrov kai kefalewn sto array
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

file managment / aporia

Δημοσίευση από panosru » 31 Οκτ 2005 20:55

oxi to path einai sosto giati to idio path xrhshmopoio gia na emfaniso ta arxeia tou directory.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

file managment / aporia

Δημοσίευση από panosru » 31 Οκτ 2005 20:57

Panosru blepw dev sou arese o tropos pou sou protiva egw kai protimises ta diadoxika if ... alla dev katalabevw pios o logos va graftei etsi to script ?
oxi pos den ton protimisa alla den bazo kodika pou den katalabaino :P basika den mporesa na to polykatalabo :S otan ftaso sto epipedosou tote tha to balo :D

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

file managment / aporia

Δημοσίευση από panosru » 31 Οκτ 2005 20:58

kai etsi dev 8a xriazete va kaveis diakrisi metaksi mikrov kai kefalewn sto array
ox ayto den to iksera :| alla giati ston dikosou kodika den xreiazete kai ston kodika tou fafou xriazete?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

file managment / aporia

Δημοσίευση από fafos » 31 Οκτ 2005 21:03

Trekse to phpinfo pou exei sthn arxikh tou to xampp gia na deis to path..
Pantos an auto to proorizeis gia upload forma exei polla kena.. afhnei na anevazo arxeia me kena kai eidikous xarakthres pou stous perissoterous browsers den einai apodekta.. Tha proteina to parakato:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?

switch&#40;$upload&#41; &#123;
default&#58;
include "config.php";
echo "
<html>

<head>
<title>Upload</title>
</head>

<body>



<div align=\"center\">
  <center>
  <table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" style=\"border-collapse&#58; collapse\" bordercolor=\"#111111\" width=\"400\" id=\"AutoNumber1\">
    <tr>
      <td bgcolor=\"#5E6A7B\" height=\"25\">
      <p align=\"center\"><font size=\"2\"><b>Upload File</b></font></td>
    </tr>
    <tr>
      <td bgcolor=\"#818EA0\"><font size=\"2\">Για να ανεβάσετε ένα αρχείο θα πρέπει να τηρεί τις παρακάτω προυποθέσεις&#58;</font><ul type=\"square\">
        <li><font size=\"2\">Ο τύπος του αρχείου θα πρέπει να είναι σε&#58; <b>";
        if &#40;&#40;$extensions == ""&#41; or &#40;$extensions == " "&#41; or &#40;$ext_count == "0"&#41; or &#40;$ext_count == ""&#41; or &#40;$limit_ext != "yes"&#41; or &#40;$limit_ext == ""&#41;&#41; &#123;
           echo "όλα τα αρχεία";
        &#125; else &#123;
        $ext_count2 = $ext_count+1;
        for&#40;$counter=0; $counter<$ext_count; $counter++&#41; &#123;
            echo "&nbsp; $extensions&#91;$counter&#93;";
        &#125;
        &#125;
        if &#40;&#40;$limit_size == ""&#41; or &#40;$size_limit != "yes"&#41;&#41; &#123;
            $limit_size = "any size";
        &#125; else &#123;
            $limit_size .= " bytes";
        &#125;
        echo"</b></font></li>
        <li><font size=\"2\">Ανώτερο μέγεθος αρχείου $limit_size</font></li>
        <li><font size=\"2\">Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά στο όνομα του αρχείου</font></li>
        <li><font size=\"2\">Το όνομα του αρχείου δεν πρέπει να περιέχει ειδικούς χαρακτήρες 
        &#40;/,*,\,κλπ&#41;</font><BR>
        </li>
      </ul>
      <form method=\"POST\" action=\"$PHP_SELF?upload=doupload\" enctype=\"multipart/form-data\">
<p align=\"center\">
<input type=file name=file size=30 style=\"font-family&#58; v; font-size&#58; 10pt; color&#58; #5E6A7B; border&#58; 1px solid #5E6A7B; padding-left&#58; 4; padding-right&#58; 4; padding-top&#58; 1; padding-bottom&#58; 1\"><br>
<br>
<button name=\"submit\" type=\"submit\" style=\"font-family&#58; v; font-size&#58; 10pt; color&#58; #5E6A7B; border&#58; 1px solid #5E6A7B; padding-left&#58; 4; padding-right&#58; 4; padding-top&#58; 1; padding-bottom&#58; 1\">Upload</button>
</p>
</form>
      <p>
</td>
    </tr>
      </table>
  </center>
</div>


</body>

</html>";
break;
case "doupload"&#58;
include "config.php";
$endresult = "<font size=\"2\">Το αρχείο εστάλη</font>";
if &#40;$file_name == ""&#41; &#123;
$endresult = "<font size=\"2\">Λάθος!! Δεν επιλέξατε κάποιο αρχείο</font>";
&#125;else&#123;
if&#40;file_exists&#40;"$absolute_path/$file_name"&#41;&#41; &#123;
$endresult = "<font size=\"2\">Λάθος!! Το αρχείο υπάρχει ήδη</font>";
&#125; else &#123;
if &#40;&#40;$size_limit == "yes"&#41; && &#40;$limit_size < $file_size&#41;&#41; &#123;
$endresult = "<font size=\"2\">Λάθος!! Το αρχείο έχει μεγάλο μέγεθος</font>";
&#125; else &#123;
$ext = strrchr&#40;$file_name,'.'&#41;;
if &#40;&#40;$limit_ext == "yes"&#41; && &#40;!in_array&#40;$ext,$extensions&#41;&#41;&#41; &#123;
$endresult = "<font size=\"2\">Λάθος!! Το αρχείο αυτού του τύπου δεν είναι αποδεκτό</font>";
&#125;else&#123;
@copy&#40;$file, "$absolute_path/$file_name"&#41; or $endresult = "<font size=\"2\">Λάθος!! Το αρχείο δεν εστάλη</font>";
&#125;
&#125;
&#125;
&#125;


echo "
<html>

<head>
<title>Upload</title>
</head>

<body >



<div align=\"center\">
  <center>
  <table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" style=\"border-collapse&#58; collapse\" bordercolor=\"#111111\" width=\"400\" id=\"AutoNumber1\">
    <tr>
      <td bgcolor=\"#5E6A7B\" height=\"25\">
      <p align=\"center\"><font size=\"2\"><b>Upload File</b></font></td>
    </tr>
    <tr>
      <td bgcolor=\"#818EA0\">
      <center> $endresult </center>
	</td>
    </tr>
    
  </table>
  </center>
</div>


</body>

</html>";
break;
&#125;
?>
kai to config arxeio:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$absolute_path = "/xampp/file/pictures/upload/"; //Δώσε το απόλυτο path προς τον φάκελλο του uploader
$size_limit = "yes"; //Γράψε yes ή no για το αν θέλετε να υπάρχει όριο στα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες .
$limit_size = "20000"; //Δώσε το όριο που θελετε να έχουν τα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες &#40;σε bytes&#41;
$limit_ext = "yes"; //Γράψε yes ή no για το αν θέλετε να υπάρχει όριο στα είδη αρχείων που ανεβάζουν οι χρήστες
$ext_count = "10"; //Ο αριθμός ειδών αρχείων
$extensions = array&#40;"".gif", ".jpg", ".jpeg", ".png",  ".tif", &#41;; //Εδώ γράψε ποιά είδη αρχείων επιτρέπετε να ανεβάζουν οι χρήστες
?>
Vevea tha me vrisei o Rapid pou exo thn html mesa sthn php alla palepseto kai ligo monos sou

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

file managment / aporia

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 31 Οκτ 2005 21:13

Pros8esa sto revise tou kodika tnv function strtolower()
pou katebazei to case olwv tov gramatwv pou iparxouv mesa sto string pou pervei sav orisma. Afto simevei pos
diveis movo mikro case sto array pou diloveis ta extention.

o kodikas pou egrapsa dev eivai da kai toso siv8etos.

Eftiaksa eva array me ta extention pou epitrepoume

stnv sivexeia apo to filename me tnv function strrchr()
brika tnv teleftea fora pou emfavizete n . kai epestrepsa to string
me tnv xrisi tis function substr ekopsa tov proto xaraktira kai me tnv in_array elenksa av afto to string briskete mesa sto array pou exoume dilosei me ta extention.

Apo tnv stigmi pou dev briskete tote to if evergopiite
kai ektelei tnv evtoli continue
n opoia leei stov parser va perasei sto epomevo step tou loop xoris va oloklirosei to sigkekrimevo loop.
Etsi dev sou dixvei to arxeio kai proxoraei sto epoemvo.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

file managment / aporia

Δημοσίευση από panosru » 31 Οκτ 2005 21:14

oraia forma! :D tha katso na thn diabaso na do ti paizei me to file managment sthn php (ena neo kefaleo gia mena xD) fash exei na paizeis me arxeia :D thanks paidia

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

file managment / aporia

Δημοσίευση από panosru » 31 Οκτ 2005 21:18

sto cofing ayto einai lathos:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$extensions = array&#40;"".gif", ".jpg", ".jpeg", ".png",  ".tif", &#41;; 
ayto einai to sosto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$extensions = array&#40;".gif", ".jpg", ".jpeg", ".png",  ".tif"&#41;; 

thanks fafos tora pou to dokimazo einai teleio to script tha to diabaso tha to sygkrino me to diko mou na do diafores ktl na katanohso kala ayto pou mou esthles kai tote na to xrhshmopoihsh :D thanks fafos! :D rapid thanks gia thn eksigisi den hksera to strtolower() :D

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

file managment / aporia

Δημοσίευση από panosru » 31 Οκτ 2005 22:00

rapid o kodikas pou mou edoses einai aytos:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? 
// lista epitreptwv epektasewv 
$ext_list = array&#40;'jpg','jpeg','png','tif','gif'&#41;; 
// 

while &#40;!&#40;&#40;$file = readdir&#40;$dh&#41;&#41; === false &#41; &#41; &#123; 
if&#40; !in_array&#40;substr&#40;strrchr&#40;$file, "."&#41;, 1 &#41;,$ext_list&#41; &#41;&#123; continue; &#125; 

$sizeofile = round&#40;filesize&#40;$dirname."/".$file&#41;/1024, 2&#41;; 
?> 
  <tr> 
    <td  id="content"width="81%" height="22">Name&#58; <a href="<?=$dirname."/".$file?>" target="_blank"><?=$file?></a></td> 
    <td id="content" width="17%">Image Size&#58; <?=$sizeofile?> kb</td> 
    <td width="2%" bgcolor="99CC66"><a href="?id=cp&amp;adm=prosfores&amp;func=images&del=1&filename=<?=$file?>" onClick="return confirm &#40;'are you sure you want to delete this row?'&#41;"> 
   <img src="images/b_drop.png" alt="Delete &#40;<?=$file?>&#41;" width="16" height="16" border="0"></a></td> 
  </tr> 

<? &#125; 
?> 
den exei poythena thn function strtolower();

mporo na kano kati tetoio? :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? 
// lista epitreptwv epektasewv 
strtolower&#40;$ext_list = array&#40;'jpg','jpeg','png','tif','gif'&#41;&#41;; 

// 

while &#40;!&#40;&#40;$file = readdir&#40;$dh&#41;&#41; === false &#41; &#41; &#123; 
if&#40; !in_array&#40;substr&#40;strrchr&#40;$file, "."&#41;, 1 &#41;,$ext_list&#41; &#41;&#123; continue; &#125; 

$sizeofile = round&#40;filesize&#40;$dirname."/".$file&#41;/1024, 2&#41;; 
?> 
  <tr> 
    <td  id="content"width="81%" height="22">Name&#58; <a href="<?=$dirname."/".$file?>" target="_blank"><?=$file?></a></td> 
    <td id="content" width="17%">Image Size&#58; <?=$sizeofile?> kb</td> 
    <td width="2%" bgcolor="99CC66"><a href="?id=cp&amp;adm=prosfores&amp;func=images&del=1&filename=<?=$file?>" onClick="return confirm &#40;'are you sure you want to delete this row?'&#41;"> 
   <img src="images/b_drop.png" alt="Delete &#40;<?=$file?>&#41;" width="16" height="16" border="0"></a></td> 
  </tr> 

<? &#125; 
?> 

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

file managment / aporia

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 31 Οκτ 2005 22:11

n strtolower dev eivai void epistrefei string
ara prepei va eivai kapos etsi

$a = strtolower($b);

Twra ama prosekseis sto proto post pou briskete se afti tnv selida 8a deis pos kavw xrisi tou strtolower()
giati ekei ksava egrapsa tov kodika kavovtas xrisi aftns tns function.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

file managment / aporia

Δημοσίευση από panosru » 31 Οκτ 2005 22:23

ox nai den to proseksa thanks! :D

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

file managment / aporia

Δημοσίευση από panosru » 02 Νοέμ 2005 16:46

rapid mou les na prostheso ston kodika sou ayto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40; !in_array&#40;strtolower&#40;substr&#40;strrchr&#40;$file, "."&#41;&#41;, 1 &#41;,$ext_list&#41; &#41;&#123; continue; &#125; 
alla mou ebgaze ayto to error:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Warning&#58; Wrong parameter count for substr&#40;&#41; in C&#58;\xampp\htdocs\**********\mods\control-panel\prod.php on line 163

Warning&#58; Wrong parameter count for strtolower&#40;&#41; in C&#58;\xampp\htdocs\**********\mods\control-panel\prod.php on line 163
etsi to tropopoihsa kai to egrapsa etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40; !in_array&#40;substr&#40;strtolower&#40;strrchr&#40;$file, "."&#41;&#41;, 1 &#41;,$ext_list&#41; &#41;&#123; continue; &#125;
alla giati xtypouse me ton tropo pou mou egrapse giati den to katalaba :S

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες