pop up με την είσοδο σε μια σελίδα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kostas-theod
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 09:15
Τοποθεσία: Πάτρα-ΕΛΛΑΔΑ

pop up με την είσοδο σε μια σελίδα

Δημοσίευση από kostas-theod » 31 Οκτ 2005 23:46

Θα ήθελα με την είσοδο σε μια σελίδα να ανοιγει ενα pop up καθορισμένων διαστασεων και για συγκεκριμένο χρονικό διαστημα.

Ευχαριστώ ,

kostas-theod
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 09:15
Τοποθεσία: Πάτρα-ΕΛΛΑΔΑ

pop up με την είσοδο σε μια σελίδα

Δημοσίευση από kostas-theod » 01 Νοέμ 2005 00:27

Βρήκα την λύση εδώ

http://grjava.com/scripts/dia.htm

αλλα στο νέο παραθυρο πως θα βάλω την περιγραφή που θέλω για να μην εμφανιζεται η διαδρομή του link

Ευχαριστώ ,

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

pop up με την είσοδο σε μια σελίδα

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Νοέμ 2005 01:16

Για κανονικό popup μάλλον πρέπει να το ξεχάσεις, καθώς όλοι οι browsers είναι εφοδιασμένοι σήμερα με popup-blockers. Η μόνη αξιόπιστη λύση είναι ψευδοπαράθυρο, δηλαδή div μέσα στη σελίδα που να είναι πάνω από όλα τα άλλα και να μοιάζει με παράθυρο. Μια σχετική συζήτηση έγινε πριν λίγο καιρό στο παρακάτω topic:

Pop Up JavaScript ...
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

pop up με την είσοδο σε μια σελίδα

Δημοσίευση από fafos » 01 Νοέμ 2005 01:37

Edo exei ena arketa kalo kai pairnei kai orees allages :)

http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... window.htm

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

pop up με την είσοδο σε μια σελίδα

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Νοέμ 2005 02:43

Καλό πράγματι! :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

kostas-theod
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 09:15
Τοποθεσία: Πάτρα-ΕΛΛΑΔΑ

pop up με την είσοδο σε μια σελίδα

Δημοσίευση από kostas-theod » 01 Νοέμ 2005 23:06

ναι το εκανα και είναι ο.κ

Αλλα αν θέλω να είναι το παραθυρο καθορισμένων διαστασεων δηλαδή 548-155 τι κάνουμε. Εκανα διαφορα αλλα δεν πέτυχε.

στο head

<script>

//DHTML Window script- Copyright Dynamic Drive (http://www.dynamicdrive.com)
//For full source code, documentation, and terms of usage,
//Visit http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... window.htm

var dragapproved=false
var minrestore=0
var initialwidth,initialheight
var ie5=document.all&&document.getElementById
var ns6=document.getElementById&&!document.all

function iecompattest(){
return (!window.opera && document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body
}

function drag_drop(e){
if (ie5&&dragapproved&&event.button==1){
document.getElementById("dwindow").style.left=tempx+event.clientX-offsetx+"px"
document.getElementById("dwindow").style.top=tempy+event.clientY-offsety+"px"
}
else if (ns6&&dragapproved){
document.getElementById("dwindow").style.left=tempx+e.clientX-offsetx+"px"
document.getElementById("dwindow").style.top=tempy+e.clientY-offsety+"px"
}
}

function initializedrag(e){
offsetx=ie5? event.clientX : e.clientX
offsety=ie5? event.clientY : e.clientY
document.getElementById("dwindowcontent").style.display="none" //extra
tempx=parseInt(document.getElementById("dwindow").style.left)
tempy=parseInt(document.getElementById("dwindow").style.top)

dragapproved=true
document.getElementById("dwindow").onmousemove=drag_drop
}

function loadwindow(url,width,height){
if (!ie5&&!ns6)
window.open(url,"","width=width,height=height,scrollbars=1")
else{
document.getElementById("dwindow").style.display=''
document.getElementById("dwindow").style.width=initialwidth=width+"px"
document.getElementById("dwindow").style.height=initialheight=height+"px"
document.getElementById("dwindow").style.left="30px"
document.getElementById("dwindow").style.top=ns6? window.pageYOffset*1+30+"px" : iecompattest().scrollTop*1+30+"px"
document.getElementById("cframe").src=url
}
}

function maximize(){
if (minrestore==0){
minrestore=1 //maximize window
document.getElementById("maxname").setAttribute("src","restore.gif")
document.getElementById("dwindow").style.width=ns6? window.innerWidth-20+"px" : iecompattest().clientWidth+"px"
document.getElementById("dwindow").style.height=ns6? window.innerHeight-20+"px" : iecompattest().clientHeight+"px"
}
else{
minrestore=0 //restore window
document.getElementById("maxname").setAttribute("src","max.gif")
document.getElementById("dwindow").style.width=initialwidth
document.getElementById("dwindow").style.height=initialheight
}
document.getElementById("dwindow").style.left=ns6? window.pageXOffset+"px" : iecompattest().scrollLeft+"px"
document.getElementById("dwindow").style.top=ns6? window.pageYOffset+"px" : iecompattest().scrollTop+"px"
}

function closeit(){
document.getElementById("dwindow").style.display="none"
}

function stopdrag(){
dragapproved=false;
document.getElementById("dwindow").onmousemove=null;
document.getElementById("dwindowcontent").style.display="" //extra
}

</script>

και στο body

<div id="dwindow" style="position:absolute;background-color:#EBEBEB;cursor:hand;left:0px;top:0px;display:none" onMousedown="initializedrag(event)" onMouseup="stopdrag()" onSelectStart="return false">
<div align="right" style="background-color:navy"><img src="max.gif" id="maxname" onClick="maximize()"><img src="close.gif" onClick="closeit()"></div>
<div id="dwindowcontent" style="height:100%">
<iframe id="cframe" src="" width=100% height=100%></iframe>
</div>
</div>

<script>
//Use below code to load DHTML Window as page loads
if (ns6) window.onload=new Function('loadwindow("http://www.google.com",548,155)')
else
loadwindow("http://www.google.com",548,155)
</script>

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

pop up με την είσοδο σε μια σελίδα

Δημοσίευση από fafos » 02 Νοέμ 2005 01:17

Se autes tis diastaseis anoigei.. ektos kai an enoeis thn mpara pou vgazei epano.. an thes thn afereis diagrafontas auto: <div align="right" style="background-color:navy"><img src="max.gif" id="maxname" onClick="maximize()"><img src="close.gif" onClick="closeit()"></div>

An den thes perigramma kai scroll dose kato sto iframe scrolling="NO" frameborder="0"

An exeis dosei kapoio table h eikona me autes akrivos tis diastaseis tha prepei na doseis sthn selida pou emfanizei to pop style sto margin ths selidas kapos etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style type="text/css">
<!--
BODY&#123;margin&#58;0px;  padding&#58;0px;&#125;
</style>
(auto paei sto head)

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες