Σύνδεση με καλώδιο...

Πληροφορίες σχετικές με τα τοπικά δίκτυα, WiFi, τον εξοπλισμό, τις εφαρμογές τους και σχετικό λογισμικό.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από EneMe » 01 Νοέμ 2005 19:39

Θέλω να συνδέσω το laptop με το pc και να κάνω μεταφορές αρχείων (πρέπει να αδειάσω το laptop, γέμισε!)

Έχω το καλώδιο (τα ένωσα, αναγνώρισαν και τα δύο ότι "κάτι παίχτηκε" αλλά μετά από λίγο, έληξε η σύνδεση)

Άρα...

Τί πρέπει να κάνω;

Πώς θα τα συνδέσω και πώς θα μεταφέρω αρχεία από το ένα στο άλλο;

Έχω μπερδευτεί με όσα έχω διαβάσει... :(

Ο άσχετος! :-P

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από manolism » 01 Νοέμ 2005 19:43

Αν μιλάς για windows πιθανόν πρέπει να κάνεις από τις θέσεις δικτύου εγκατάσταση οικιακού δικτύου και στους δύο υπολογιστές.

Εκεί που θα σου ζητήσει όνομα φρόντισε να βάλεις το ίδιο.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από EneMe » 01 Νοέμ 2005 20:00

Koίτα, έτρεξα το wizard και έβαλα και στα δύο το όνομα ΝΕΤ. (έκανα και restart :P)

Tώρα;

Βάζω το καλώδιο, και στο Network Connections, στο LAN or High speed internet, βλέπω το "Local Area Connection" να είναι "connected"... Στο laptop, μετά από 30"-40" μπου το γυρνάει σε "limited or no connectivity"...

Tί σημαίνει αυτό;

Το ΝΕΤ που έκανα, πού υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται;

Υγ: Είμαι ΠΟΛΥ άσχετος λέμε!

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από manolism » 01 Νοέμ 2005 20:39

Έτρεξες τον wizard χωρίς να έχεις το καλώδιο πάνω;

Το καλώδιο το βάζεις στο LAN.

Για τσέκαρε και στις θέσεις δικτύου εκεί που λέει προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας.

Λογικά έπρεπε να δουλέψει αμέσως.

Εγώ το έχω κάνει αυτό με 12 Η/Υ και τους είδε κατευθείαν

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από EneMe » 01 Νοέμ 2005 20:57

Koίτα να δεις τί γίνεται...

Στο Νetwork Places, στο Local Network, έχει:

Το laptop:
SharedDocs on ddd (User-7mstxp1dar)

To pc:
SharedDocs on ddd (User-7mstxp1dar)

Tα στοιχεία είναι αυτά του laptop...

Mέσα έχει 3 φακέλους το καθένα...

Δοκίμασα στο pc να βάλω ένα αρχείο μέσα στον φάκελο και το είδε από το laptop...

Aν θέλω να βάλω κάτι από το laptop στο pc, πώς το κάνω;

Υγ1: Δεν γίνεται να διαχειρίζομαι τους φακέλους γενικά κι όχι μέσα από αυτούς τους 3 φακέλους (shared music, shared pictures, shared video);

Yγ2: Το εικονίδιο δίπλα στο ρολόι (στο laptop) εξακολουθεί να λέει "limited or no connectivity".

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από manolism » 01 Νοέμ 2005 21:04

Το ddd ποιανού υπολογιστή είναι το όνομα;

Για να δούμε που βρίσκεται αυτός ο κοινόχρηστος φάκελος.

Απ' 'οτι κατάλαβα το laptop βλέπει το pc ενώ το αντίθετο δεν γίνεται.

Μπορείς να διαχειρίζεσαι όλους τους φακέλους αρκεί να κάνεις κοινόχρηστο τον σκληρό δίσκο.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από EneMe » 01 Νοέμ 2005 21:08

Του laptop είναι και το "ddd" και το "(User-7mstxp1dar)".

Πώς ορίζω ποιό είναι το κοινόχρηστο;

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από EneMe » 01 Νοέμ 2005 21:10

By the way, το laptop δεν με έχει προδώσει ποτέ.
Έχει συνδεθεί σε πολλά δίκτυα και πάντα η αναγνώριση είναι άμεση! Βέβαια πάντα χρησιμοποιούσαμε dc++ ή περιοριζόμουν σε χρήση internet...

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από manolism » 01 Νοέμ 2005 21:12

Να ένα screenshot από το δικό μου δίκτυο

Εικόνα

Αν μπορείς βάλε και ένα δικό σου.

Για να ορίσεις κάτι κοινόχρηστο κάνεις δεξί κλικ πάνω του και επιλέγεις ιδιότητες. Στην καρτέλα κοινή χρήση επιλέγεις αυτό που θες



Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από manolism » 01 Νοέμ 2005 21:24

Όπως το υποψιάστηκα.

Τo Pc βλέπει το laptop και το laptop βλέπει τον εαυτό του.

Ξανατρέξε τον wizard στο laptop και πρόσεξε να βάλεις το ίδιο όνομα στην ομάδα εργασίας.

Δες την διαφορά στα εικονίδια.

Το laptop βλέπει ένα απλό φάκελο ενώ το pc βλέπει ένα κάπως πιο περίεργο στην βάση του φάκελο. Αυτό είναι φάκελος δικτύου.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από EneMe » 01 Νοέμ 2005 21:40

Είδα την διαφορά, ξανα έτρεξα τον wizard και να τι έχουμε τελικά:

Το pc βλέπει το laptop (το pc στο δίκτυο ΜSHOME) και το laptop βλέπει το pc (το laptop στο δίκτυο ΝΕΤ)!!!

Μεταφέρω τα αρχεία με μεταφορά στους συγκεκριμένους shared φακάλους...

Το πρόβλημα δεν λύθηκε, αλλά αφού κάνω την δουλειά μου, έστω κι έτσι, οk!

Ευχαριστώ για την βοήθεια! :) ;)

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από manolism » 01 Νοέμ 2005 21:44

EneMe έγραψε:Το πρόβλημα δεν λύθηκε, αλλά αφού κάνω την δουλειά μου, έστω κι έτσι, οk!
Αυτά είναι!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Σύνδεση με καλώδιο...

Δημοσίευση από EneMe » 01 Νοέμ 2005 21:47

E, δεν πρόκειται να κάνω χρήση σε καθημερινή βάση!

Απλά θέλω να αδειάσω το laptop και dvd recorder έχω μόνο στο pc...

Γιατί να κάψω 50 giga σε cds με το laptop, δεν λέει! :-P ;)

Άντε, σας αφήνω! Θα έρθει και η γυναίκα σε λίγο, μην με βρει πάλι πάνω στο pc! :P

Kαι πάλι ευχαριστώ! ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δίκτυα, WiFi και εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες