Png ή gif?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 05 Νοέμ 2005 03:28

Mα στο αρχείο που δημιουργεί την εικόνα υπάρχει ήδη το header που δηλώνει content type image/png. Αν βάλω και αλλο header δεν θα μου πετάξει σφάλμα "Headers already sent"? :-?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Png ή gif?

Δημοσίευση από skeftomilos » 05 Νοέμ 2005 03:42

Όχι βρε συ, μια σελίδα μπορεί να σταλεί με περισσότερους από έναν HTTP headers! Η αλήθεια είναι ότι η ρουτίνα της PHP είναι κάπως παραπλανητική. Στην ASP είναι πιο περιγραφική:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Response.AddHeader("Expires: Mon, 1 Jan 2007 00:00:00 GMT")
Το μήνυμα "Headers already sent" θα στο βγάλει αν πριν στείλεις τους headers έχεις στείλει HTML κώδικα (έστω κι ένα χαρακτήρα).
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 05 Νοέμ 2005 03:45

Ααααααααααα!! Πολύ χρήσιμη αυτή η διευκρίνιση!! :D
btw τελικά συν τοις άλλοις θα προσθέσω και ένα κουμπι "Random smilie", καλόοο? :P
Τελείωσα με την κατασκευή μικρότερων urls :) Τώρα δουλεύω το random smilie και μετά το editbox που θα δίνει έτοιμο το BBcode. :) Σε αυτό το τελευταίο μάλλον θα χρειαστώ τη βοήθεια σου μιας και εγώ απο javascript ...ντεν! :P

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 05 Νοέμ 2005 04:09

help! Η λειτουργία random smilie δουλευει σωστά αλλά επειδή το τυχαίο γίνεται μέσω php το url της εικόνας είναι μονίμως ίδιο με αποτέλεσμα να το κρατάει στην cache του browser και όσες φορές να πατήσω random smilie να μου βγάζει το ίδιο επειδή ενώη εικόνα άλλαξε μου εμφανίζει αυτό που είναι στην cache!
Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω να είναι το όρισμα της συνάρτησης τυχαίο μέσω javascript ώστε όταν φτάνει στο php να είναι η διευθυνση που θα είχε αν είχε επιλέξει ο χρήστης τα στοιχεία αυτά ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα cache? Η, στη χειρότερη να το κάνω να ΜΗΝ πηγαίνει στην cache με το ζόρι, αν και πιο σωστή μου φαίνεται η πρώτη λύση...

edit: Το βρήκα μόνη μου!! Google is my friend ;) :D

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Png ή gif?

Δημοσίευση από skeftomilos » 06 Νοέμ 2005 02:24

Καμία αντίρρηση για βοήθεια με τη JavaScript, αλλά όλη η επόμενη εβδομάδα θα είναι εβδομάδα νηστείας και αναγκαστικής αποχής από το Internet (μάζεμα ελεών γαρ! :)). Οπότε μέχρι αύριο αν έχεις καμιά απορία με ρωτάς, ή αλλιώς υπομονή μέχρι την μεθεπόμενη εβδομάδα. Βέβαια όπως λες ο Γκούγκλης παραμένει ο καλύτερος φίλος του developer. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 06 Νοέμ 2005 02:32

Τελικά το κατάφερα και το άλλο με την αλλαγή του editbox! Ωραίο πράμα η javascript!! :D
Το μόνο μου πρόβλημα τώρα είναι το bbcode, το οποίο τελικά δεν μπορώ να το κάνω με τον ενσωματωμένο bbcode editor μιας και αυτός δέχεται μονο bbcodes της μορφής [tag=attribute]parameter[/tag] ή [tag]parameter[/tag]. Εγώ όμως χρειάζομαι κάτι της μορφής [tag=parameter1,parameter2,parameter3] άρα πρέπει να το κάνω με κώδικα. Ο κώδικας χρειάζεται regular expressions και δεν μπορώ να τα καταλάβω με τίποτα! Δοκίμασα αλλά δεν μπορώ να το πετύχω... :(
Κανείς εδώ που να μπορεί να μου πει πως να κάνω τα regular expressions ώστε με preg_replace να κάνει πχ αυτο:
[smilie=1,2,3] σε αυτό:
<img src="$vboptions[bburl]/modules/e-steki_smilie_maker?face=1&eyes=2&mouth=3" />
Κάποιος πλιιιιιιζζζ! (Το $vboptions[bburl] είναι το url του vBulletin φόρουμ του καθενός, ε δεν ειναι και ότι βολικότερο να τους βάζω να επεξεργάζονται τον κώδικα του plugin! :))

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Png ή gif?

Δημοσίευση από skeftomilos » 06 Νοέμ 2005 03:53

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
  <body>
    <pre><?php
      $message = '&#91;b&#93;κείμενο&#91;/b&#93;κείμενο&#91;smiley=9,8,7&#93;κείμενο&#91;i&#93;κείμενο&#91;/i&#93;.';
      $pattern = '/\\&#91;smiley=&#40;\\d+&#41;,&#40;\\d+&#41;,&#40;\\d+&#41;\\&#93;/';
      $replacement = '<img src="$vboptions&#91;bburl&#93;/modules/e-steki_smilie_maker?face=$1&eyes=$2&mouth=$3" />';
      $message = preg_replace&#40;$pattern, $replacement, $message&#41;;
      echo 'Result = ' . $message . '<br>';
    ?></pre>
  </body>
</html>
Η έκφραση \d+ σημαίνει "ένα ή περισσότερα συνεχόμενα αριθμητικά ψηφία". Είναι δύο κάθετοι μαζί \\ για λόγους escaping. Τέλος είναι μέσα σε παρενθέσεις για να θυμάται τα αριθμητικά αυτά ψηφία, βάζοντάς τα στις εσωτερικές μεταβλητές $1, $2 και $3, ώστε να χρησιμοποιηθούν μέσα στο replacement string.

Υ.Γ. Είχα την εντύπωση ότι ο ενικός των smilies είναι smiley, όχι smilie. :) Αλλά και τώρα βλέπω στο Google ότι πολλοί τα λένε κι έτσι. :o
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 06 Νοέμ 2005 04:20

Wow ξέρεις και php??? Νόμιζα μόνο scripts! :oops:
Να σαι καλα!! έτσι και δουλέψει θα σε ευγνωμονούν στο vbulletin.org! :P

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 06 Νοέμ 2005 04:35

ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!
SKEFTOMILE ειλικρινά... δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω!!!!!!!! :D :D :D

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 06 Νοέμ 2005 07:25

Ιδού και το script (πλέον είναι ορατό στους επισκέπτες):
http://www.e-steki.com/forum/smmaker.php
:)
Γνώμες? :oops:

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Png ή gif?

Δημοσίευση από ThyClub » 06 Νοέμ 2005 15:59

321 bytes, ενώ το όριο του IE6 είναι κάπου 488 αν θυμάμαι καλά.
Νομίζω οτι είναι 1024 :roll:

michele πολύ καλό. Φαντάσου τώρα ενα κουμπάκι δίπλα απο την textarea του post να λέει create a smilie και όταν το πατάς να σου ανοίγει ενα popup με τον smilie creator, να το δημιουργεί και μετά με ένα κουμπάκι Use να το στέλνει στην textarea :idea: :idea:

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Png ή gif?

Δημοσίευση από skeftomilos » 06 Νοέμ 2005 17:00

Πολύ καλή η πρόταση σου ThyClub. Να προσθέσω και την ιδέα να μπορεί κάθε χρήστης να δημιουργεί μία προσωπική συλλογή από smilies, τα οποία να εμφανίζονται μόνιμα κάτω από τα standard στην οθόνη σύνταξης μηνύματος. Βέβαια αυτό προϋποθέτει αρκετό custom κώδικα και αλλαγές στη database, οπότε ίσως είναι too-much. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Png ή gif?

Δημοσίευση από spookyb52 » 06 Νοέμ 2005 17:06

:victory:
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Png ή gif?

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 06 Νοέμ 2005 18:28

To epomevo bima eivai va bgevouv kai animated ta gifakia :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 06 Νοέμ 2005 23:11

Πολύ ωραίες οι προτάσεις σας!! Δεν ξέρω βέβαια κατα πόσον είναι εφικτές με τις μέχρι τώρα γνώσεις μου αλλά φροντίζω να τις αυξάνω καθημερινώς :) Έχω πορωθεί με την php!!
Rapid εσύ δεν μου έλεγες οτι για animated gifάκια χρειάζεται imagemagic? Δυστυχώς δεν έχουν και πολλοί... :(
Πάντως λινκ στο smilie popup έχω βάλει με το "Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο smilie" αλλά απλώς ανοίγει τη σελίδα, και πρέπει και πάλι να αντιγράψει ο άλλος το bbcode...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης