Png ή gif?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Png ή gif?

Δημοσίευση από fafos » 06 Νοέμ 2005 23:51

Sthn antigrafh toy kodika gia to smiley yparxei ena javascript (treme Skeftomile :D ) me to opoio o xrhsths pairxei apeytheias ton kodika xoris deksi klik klp kai ton epikolla ekei pou thelei.. auto doulevei omos mono se Explorer.. stous ypoloipous browsers aplos markarei ton kodika:

Auto paei sto head:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style>
.highlighttext&#123;
background-color&#58;yellow;
font-weight&#58;bold;
&#125;
</style>

<script language="Javascript">
<!--
var copytoclip=1

function HighlightAll&#40;theField&#41; &#123;
var tempval=eval&#40;"document."+theField&#41;
tempval.focus&#40;&#41;
tempval.select&#40;&#41;
if &#40;document.all&&copytoclip==1&#41;&#123;
therange=tempval.createTextRange&#40;&#41;
therange.execCommand&#40;"Copy"&#41;
alert&#40;"Ο κώδικας του smilie έχει αντιγραφεί! Όσοι έχετε Explorer μπορείτε να τον αντιγράψετε στο σημείο που θέλετε δίνοντας δεξί κλικ και Επικόλληση, οι χρήστες Mozilla, Netscape κλπ κάντε δεξί κλικ επάνω στο μαρκαρισμένο κείμενο και μετά επικόλληση όπου θέλουν να εμφανίζετε το smilie!"&#41;
setTimeout&#40;"window.status=''",1800&#41;
&#125;
&#125;
//-->
</script>

kai auto ekei poy tha emfanizete to pedio:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form name="test">
<a class="highlighttext" href="javascript&#58;HighlightAll&#40;'test.bbcode'&#41;">Αντιγράψτε αυτό για να το βάλετε σε κάποιο post&#58;</a>  
<label>
                <input name="bbcode" type="text" id="bbcode">
              </label></form>

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Png ή gif?

Δημοσίευση από fafos » 07 Νοέμ 2005 01:34

Michelle έγραψε: Κάτι άλλο τώρα... Θέλω ο χρήστης να μπορεί να αποθηκεύσει το δημιουργηθέν εικόνιδιο χωρίς να κάνει δεξί κλικ αλλά πατώντας απλώς ένα κουμπάκι (γιατί ίσως οι n00bs να δυσκολεύονται :P). Γίνεται αυτό? Αν ναι πως?
Ginete auto eukola arkei to smile na pairnei kanoniko onoma eikonas (p.x 123.png) kai oxi php arxeio...

Alla gia na sto po prepei na peiseis ton skeftomilo na paradektei oti eimai kalyteros sthn javascript apo auton :kaloe:

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 07 Νοέμ 2005 01:36

H eikονα ουσιαστικά είναι ενα php αρχείο με κάποια ορίσματα (αν είδες το url παραπάνω που παρέθεσε ο σκεφτόμιλος, βέβαια τώρα έχει μικρύνει αλλά η λογική του είναι ίδια)... Άρα να υπο8έσω οτι δεν γίνεται? :(

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Png ή gif?

Δημοσίευση από fafos » 07 Νοέμ 2005 01:44

Ginete alla tha prepei na vreis tropo kathe eikona pou paragete na apothikeyete prosorina se kapoion fakello me pragmatiko onoma (auto tha einai kapoio tyxaio onoma pou tha pairnei me mia random metavliti).. To epomeno einai na kaneis mia cron job gia na svhnei auta ta prosorina arxeia meta apo 1-2 ores.. ta ypoloipa meta einai apla..

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 07 Νοέμ 2005 01:46

Εδώ προσπαθώ καιρό να καταλάβω πως να κάνω cronjob που να κάνει backup την database μου, τι κουλά μου λες εσύ? :P :P

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Png ή gif?

Δημοσίευση από skeftomilos » 07 Νοέμ 2005 02:30

fafos έγραψε:Alla gia na sto po prepei na peiseis ton skeftomilo na paradektei oti eimai kalyteros sthn javascript apo auton :kaloe:
Χα χα! Καλό! Πρόσεχε Fafos γιατί θα σε καλέσω σε μονομαχία JavaScript και δε σε σώζει τίποτα!!! :D :P :D
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Png ή gif?

Δημοσίευση από cherouvim » 07 Νοέμ 2005 07:42

cron job i tha setareis moni sou mesa apo to SSH pou sou parexei to hosting sou i pio efkola mesa apo to cpanel.

Oso gia efkolo saving tis eikonas protino to aplo drag'n'drop tis eikonas apo ti selida sto desktop. Doulevei se firefox kai IE.

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Png ή gif?

Δημοσίευση από alkisg » 07 Νοέμ 2005 12:06

Ιδέα: στο interface του smiley maker μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο javascript, και να βάζεις τις εικόνες "την μία πάνω από την άλλη" σε layers, ώστε η προεπισκόπηση των smileys για γίνεται κατευθείαν στον client και να μην αργεί κάνοντας hits στον server.

Δηλαδή με το που επιλέγεις άλλα μάτια να τα εμφανίζει αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να περάσει από php.

Στο τέλος βέβαια μπορείς να του στέλνεις την ολοκληρωμένη εικόνα μέσω php, απλά έτσι θα είναι άμεση η προεπισκόπηση.

Για absolutely positioned images βάλε έναν διαγωνισμό στον Fafos και στον Skeftomilo!!! :roll:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Png ή gif?

Δημοσίευση από fafos » 07 Νοέμ 2005 15:41

skeftomilos έγραψε:
fafos έγραψε:Alla gia na sto po prepei na peiseis ton skeftomilo na paradektei oti eimai kalyteros sthn javascript apo auton :kaloe:
Χα χα! Καλό! Πρόσεχε Fafos γιατί θα σε καλέσω σε μονομαχία JavaScript και δε σε σώζει τίποτα!!! :D :P :D
Eimai panetoimos ke Skeftomile!!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Png ή gif?

Δημοσίευση από mrpc » 07 Νοέμ 2005 18:29

Michelle έγραψε:H eikονα ουσιαστικά είναι ενα php αρχείο με κάποια ορίσματα (αν είδες το url παραπάνω που παρέθεσε ο σκεφτόμιλος, βέβαια τώρα έχει μικρύνει αλλά η λογική του είναι ίδια)... Άρα να υπο8έσω οτι δεν γίνεται? :(
Χρησιμοποίησε το mod_rewrite του apache για να δημιουργείς εικονικά filenames. Π.χ. αντί για
image.php?foo=1&bar=2 να γίνεται image-1-2.png, γράφεις στο αρχείο .htaccess:

Κώδικας: Επιλογή όλων

RewriteEngine on
RewriteRule ^image-&#40;&#91;0-9&#93;*&#41;-&#40;&#91;0-9&#93;*&#41;.png image.php?foo=$1&bar=$2

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 07 Νοέμ 2005 18:46

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος? Μην ξεχνάς οτι το script το έχω διανείμει στο vBulletin.org και είναι λίγο επικίνδυνο να τους πω να επεξεργαστούν το .htaccess τους...

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Png ή gif?

Δημοσίευση από mrpc » 07 Νοέμ 2005 18:54

Να αποθηκεύεις την εικόνα ίσως...

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 08 Νοέμ 2005 06:57

Μληπως όπως το κάναμε το θέμα πρέπει να μεταφερθεί στο φόρουμ της Javascript? :P :P :P
btw μήπως ξέρετε πως μπορώ να εμφανίζεται κάπου ένα κείμενο μέχρι να δημιουργηθεί το smilie?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Png ή gif?

Δημοσίευση από skeftomilos » 22 Νοέμ 2005 06:56

Πρέπει να υπάρχει κάπου ένα span που θα περιέχει το μήνυμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<span id="message"></span>
Κατά την εκκίνηση δημιουργίας της εικόνας γράφουμε το μήνυμα που θέλουμε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

document.getElementById&#40;'message'&#41;.innerHTML = 'Παρακαλώ περιμένετε...'
Το μήνυμα πρέπει να φύγει μόλις φορτωθεί η εικόνα. Τα στοιχεία <img> διαθέτουν το συμβάν onload που θα μας φανεί χρήσιμο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img onload="document.getElementById&#40;'message'&#41;.innerHTML = ''">
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

Png ή gif?

Δημοσίευση από Michelle » 22 Νοέμ 2005 06:58

Wow ευχαριστω πολύ!! :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες