Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Πληροφορίες σχετικές με την ASP, ASP.NET και με τις εφαρμογές που είναι γραμμένες με αυτήν.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Johny76
Δημοσιεύσεις: 91
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 10:44
Τοποθεσία: 7 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από Johny76 » 03 Νοέμ 2005 15:16

Θέλω να φτιάξω ένα site με μια σελίδα news.asp η οποία να δέχεται url parameter το id του συγκεκριμένου άρθρου - είδησης που θα εμφανίζει π.χ.
news.asp?articleid=1234
Η σελίδα θα συνδέεται με μία βάση δεδομένων η οποία θα περιέχει ένα πίνακα με τα πεδία articleid (integer) και article (κείμενο). Το πρόβλημά μου είναι ότι η MS Access που γνωρίζω καλά δε μπορεί να έχει πεδίο κειμένου που να επιδέχεται περισσότερους από 255 χαρακτήρες. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορώ να καταχωρήσω και να εμφανίσω ένα κείμενο με μέγεθος μεγαλύτερο από 255 χαρακτήρων. Πώς μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα καθώς προτιμώ την MS Access; Πως γίνονται οι σελίδες asp που εμφανίζουν κείμενα μεγάλα;
Please help...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27621
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από cordis » 03 Νοέμ 2005 17:33

μπορείς να το ορίσεις ως Text και όχι ως varchar...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Johny76
Δημοσιεύσεις: 91
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 10:44
Τοποθεσία: 7 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από Johny76 » 03 Νοέμ 2005 21:17

Τελικά χρησιμοποίησα MS Access database και όρισα το articleid ως υπόμνημα (τύπος δεδομένων). Τώρα όμως το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να εμφανίζονται αλλαγές παραγράφων ή κενές γραμμές στο κείμενο που εμφανίζεται στη σελίδα (που αντλείται από το πεδίο articleid) και όχι ένα εννιαίο block ποθ είναι δυσανάγνωστο. Ξέρει κανείς πως γίνεται?

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από skeftomilos » 04 Νοέμ 2005 03:03

Ο τύπος υπόμνημα (memo) είναι το αντίστοιχο στην Access του τύπου Text του SQL Server.

Για να εμφανιστούν αλλαγές γραμμής στη σελίδα υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη είναι να μπει το κείμενο μέσα σε <pre> ή σε κάποιο element με style white-space:pre; και η άλλη να γίνει αντικατάσταση των vbCrLf με <br>. Η δεύτερη λογικά είναι προτιμότερη:

Κώδικας: Επιλογή όλων

s = Replace&#40;s, vbCrLf, "<br>"&#41;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Johny76
Δημοσιεύσεις: 91
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 10:44
Τοποθεσία: 7 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από Johny76 » 04 Νοέμ 2005 14:11

Μήπως μπορείς να μου πεις πως γίνονται αυτά;
Thanks

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από skeftomilos » 05 Νοέμ 2005 00:52

Αν θέλεις δείξε το σημείο που έχεις φτάσει ως τώρα, και θα σου πω τι πρέπει να αλλαχτεί. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Johny76
Δημοσιεύσεις: 91
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 10:44
Τοποθεσία: 7 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από Johny76 » 05 Νοέμ 2005 12:30

Έχω φτιάξει τη βάση δεδομένων (access) με τα πεδία articleid και article, έχω βάλει τρείς εγγραφές. Mετά, στο Dreamweaver της Macromedia έφταξα μιά σελίδα newsasp. Σε αυτήν δήλωσα database connection για τη βάση μου. Έπειτα όρισα recordset που να μου επιστρέφει τις πιό πρόσφατες εγγραφές και με repeated region τις εμφανίζω. Όταν όμως εμφανίζεται το πεδίο article το εμφανίζει ως ένα ενιαίο block. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι που και (κυρίως) πως πρέπει να κάνω formatting το text για να εμφανίζονται αλλαγές παραγράφων, διάφοροι τίτλοι, κενές γραμμές κ.λ.π. Στην access όταν δημιουργώ τη νέα εγγραφή (εκεί δε γίνεται formatting του text) ή με κώδικα μέσα την ιστοσελίδα στο Dreamweaver, όταν διαβάζεται το πεδίο article κάθε εγγραφής του recordset.
Thanks.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από skeftomilos » 06 Νοέμ 2005 02:28

Η αλλαγή θα πρέπει να γίνει στην ASP σελίδα, επομένως από το DreamWeaver όχι την Access. Η Access στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται απλά ως βάση, δεν έχει σχέση με τη μορφοποίηση και εμφάνιση. Με το Dreamweaver ωστόσο δεν έχω καλές σχέσεις, οπότε οι συμβουλές μου μπορεί να μην είναι πολύ έγκυρες. Θα πρέπει να κοιτάξεις τον κώδικα της ASP σελίδας και να βρεις μία γραμμή σαν αυτή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<%=&#40;rsArticles.Fields.Item&#40;"article"&#41;.Value&#41;%>
Μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι. Θα πρέπει να την αλλάξεις κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<%=Replace&#40;rsArticles.Fields.Item&#40;"article"&#41;.Value, vbCrLf, "<br>"&#41;%>
Αν δεν τα καταφέρεις, θα πρέπει να δω τον κώδικα της σελίδας για να βοηθήσω περισσότερο. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Johny76
Δημοσιεύσεις: 91
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 10:44
Τοποθεσία: 7 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από Johny76 » 06 Νοέμ 2005 11:55

Καταπληκτικό! Δούλεψε. Το μόνο μικρό πρόβλημα είναι ότι πρέπει μέσα sτην access όταν εισάγω ένα article πρέπει να θυμάμαι να γράφω <br>. Sorry αλλά σε έχω πρληξει με τις ερωτήσεις μου... Μήπως υπάρχουν κι άλλες τέτοιες συναρτήσεις τύπου vbCrLf για να χρησιμοποιώ (π.χ. για bold χαρακτήρες). Και κάτι τελευταίο¨. Εχω βάλει το πεδίο article μέσα σε ένα κελί πίνακα
<tr>
<td height="14"><span class="articlebody">
<%=Replace((rsArticles.Fields.Item("article").Value), vbCrLf, "<br>")%>
</span></td>
</tr>
<tr>
Θέλω μέσα στο κείμενο να εμφανίζονται εικόνες με image placeholder σχετικές με το άρθρο, αλλα το κείμενο να "αγκαλιάζει" τις εικόνες. Μπορεί να γίνει αυτό και πώς; (Οι εικόνες υπάρχουν αποθηκευμένες σε folder στο site με ονομα το articleid για κάθε μιά, ώστε να αναγνωρίζονται και να φορτώνονται στο image placeholder για κάθε άρθρο).
Μήπως το κείμενο δεν πρέπει να είναι μέσα σε κελί πίνακα;
Thanks!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από skeftomilos » 06 Νοέμ 2005 17:05

Για το αγκάλιασμα (wrapping) ο "βρώμικος" τρόπος είναι με <img align="left">, και ο σωστός είναι με CSS:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img style="float&#58;left">
Το αν θα βάλεις το κείμενο σε κελί ή όχι είναι επιλογή design, δεν είναι ούτε σωστό ούτε λάθος. :) Μια καλή ιδέα τουλάχιστον στην αρχή είναι να ξεκινάς με ένα στατικό πρότυπο - δηλαδή απλή HTML σελίδα - και αφού είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα να τη μετατρέπεις σε ASP.

Αν είναι η πρώτη φορά που βλέπεις την εντολή Replace σημαίνει μάλλον ότι δεν έχεις προγραμματιστική εμπειρία. Ο προγραμματισμός δίνει πολλές-πολλές δυνατότητες, αλλά θέλει αρκετή μελέτη. :)

Θα λείπω για μια εβδομάδα οπότε δε θα μπορέσω να απαντήσω άμεσα σε τυχόν ερωτήσεις. Πάντως ρώτα ό,τι θέλεις γιατί υπάρχουν κι άλλοι πρόθυμοι απαντητές! :P
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Johny76
Δημοσιεύσεις: 91
Εγγραφή: 13 Μαρ 2005 10:44
Τοποθεσία: 7 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από Johny76 » 06 Νοέμ 2005 17:25

Καινούριος στον προγραμματισμό γενικά δεν είμαι αλλά ειδικά στη δημιουργία ιστοσελίδων είμαι αρχάριος. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Αν έχεις να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο ή σιτε για βοήθεια εδώ είμαστε. Thanks again.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Κατασκευή news asp μεγάλου κειμένου από db

Δημοσίευση από skeftomilos » 07 Νοέμ 2005 02:32

Έχεις ένα PM! Τα 2 από τα 3 βιβλία που σου έστειλα μπορείς να τα κατεβάσεις και από το site της Microsoft. Πλήρες ASP documentation υπάρχει και στο documentation του IIS που έχεις ήδη στο PC (νομίζω http://localhost/index.asp).
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ASP, ASP.NET”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες