PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 03 Δεκ 2006 11:33

koita eivai 8ema html afto kai oxi php.
Tnv stigmi pou dev exeis kapoia metabliti va kaveis echo
kave escape se html kai kavto me plain html.

se ka8e periptosi omos 8a mporouse va givei me to atribute align tou td

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
// Edw eimaste se php kodika
?>
<tr><td align="center">Edo eimaste se html kodika</td></tr>
<?
// Edo eimaste se php kodika
?>

8elei ligo prosoxi sto va ksexorizoume ti eivai problima tis php kai ti tou html mas.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από MichalisS » 03 Δεκ 2006 11:53

Σ' ευχαριστώ!
Αυτό είναι ένα κομμάτι του κώδικα και όλο το υπόλοιπο είναι καθαρά php...Οπότε δεν μπορώ να "κόψω" αυτό το κομμάτι έτσι ξεκάρφωτα! :)

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 03 Δεκ 2006 11:56

mporeis :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από MichalisS » 03 Δεκ 2006 12:09

Κοίτα... Εγώ δεν μπορώ! :P

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από zeppos » 04 Δεκ 2006 08:51

MatrozoC:
echo "<tr><td><align=\"center\">Δοκιμή</td></tr>";
Το align=\"center\" πρέπει να είναι μέσα στο <td>
Δηλαδή <td align=\"center\">

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από MichalisS » 04 Δεκ 2006 09:27

Σ' ευχαριστώ zeppos. Ήδη μου το έγραψε ο Rapid-eraser! :)

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Δεκ 2006 10:37

MatrozoC φαντάσου την σελίδα προγραμματιστικά:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

$name='ThyClub';

if&#40;$name=='ThyClub'&#41;&#123;

?>

<h1>ThyClub's Page</h1>
<p>Hello ThyClub</p>
<?php
&#125;else&#123;
?>
<h1>Guest's Page</h1>
<p>Please login</p>
<?php
&#125;

?>

Πρόσεξε πως φεύγω απο την php και μπαίνω καθαρά σε HTML. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά. Επίσεις μπορείς να χρησιμοποιείς το heredoc:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$html=<<<EOQ
<table class="table" width="99%" border="1"><tr>
<td></td></tr></table>
EOQ;
Επίσεις μπορείς με το heredoc να κάνεις :

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo <<<EOQ
<table class="table" width="99%" border="1"><tr>
<td></td></tr></table>
EOQ;
Δεν χρειάζεται να κάνεις escape ;)

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 04 Δεκ 2006 10:52

to problima dev eivai to escape alla to va xrisimopiiseis tnv php gia va tiposeis html kodika.

to heredoc exei voima otav apo8ikebeis se mia metabliti to html .

Afti eivai n basiki diafovia mou stov tropo grafis kodika.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από MichalisS » 04 Δεκ 2006 10:57

ThyClub έγραψε: Επίσεις μπορείς με το heredoc να κάνεις :

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo <<<EOQ
<table class="table" width="99%" border="1"><tr>
<td></td></tr></table>
EOQ;
Δεν χρειάζεται να κάνεις escape ;)
Εν τέλει αυτό έκανα, με τη διαφορά ότι έβαλα string και μετά το τύπωσα! :)

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Δεκ 2006 11:03

Αν καταφέρεις να απομονώσεις τον html κώδικα απο την php θα καθαρίσει το τοπίο πολύ.

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από MichalisS » 04 Δεκ 2006 11:16

Προσπάθησα βάζοντας css, αλλά ήθελα το συγκεκριμένο table να έχει διαφορά από το γενικό που έβαλα στο css...

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από id12586 » 04 Δεκ 2006 11:54

Αν βάλεις id στο table? :think:
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από MichalisS » 04 Δεκ 2006 12:27

Δεν το είχα σκεφτεί και δεν ξέρω αν θα δουλέψει...Δεν έχω λόγο να βασανίζομαι τώρα! :P

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Δεκ 2006 21:00

MatrozoC έγραψε:Προσπάθησα βάζοντας css, αλλά ήθελα το συγκεκριμένο table να έχει διαφορά από το γενικό που έβαλα στο css...
Δεν εννούσα αυτό.

Όταν λέω να απομονώσεις τον κώδικα απο την HTML εννούσα την HTML απο την PHP. ΠΧ θα μπορούσες να δημιουργείς μεταβλητές και καθώς θα καλούσες ενα αρχείο php το οποίο θα είναι στην ουσία το template.

index.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

$name='MatrozoC';
$place = 'Freestuff';

include 'template.php';
template.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<p>Hello $name Wellcome to $place</p>
;)

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από MichalisS » 05 Δεκ 2006 06:23

Χεχ, η μισή σελίδα έτσι λειτουργεί! :P
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έκανα ένα νέο αρχείο.php και έβαλα αυτό που ήθελα μέσα στο αρχείο. Έκανα στο index.php include το νέο το οποίο είχε μέσα 2 tables. Αλλά εξαιτίας του ότι έχω και το css include στο index.php, τα διαμορφόνει όπως είναι στο css. Γι' αυτό και μέσα στο νέο αρχείο που δημιούργησα έπρεπε να βάλω ξεχωριστές ιδιότητες για το table.
Ελπίζω να κατάλαβες, τώρα ξύπνησα! :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες