PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από ThyClub » 05 Δεκ 2006 15:18

Αλλά εξαιτίας του ότι έχω και το css include στο index.php
Τι εννοείς εδώ?

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από MichalisS » 05 Δεκ 2006 15:29

Ε παίρνει το style η σελίδα από το css...

OFI gate -4-
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 28 Ιουν 2004 15:25

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από OFI gate -4- » 22 Φεβ 2007 18:08

(Φιλε Cordi και μενα μου βγαζει το κωδικα αντι το Hello World.Εχω κανει 2-3 φορες install kai uninstall αλλα παλι τα ιδια.Οταν κανεις Install σου ζηταει ονομα server και εδωσα αυτο που λεει στο e.g. ενω στο εμαιλ εδωσα ενα δικο μου.Καμια ιδεα?
ευχαριστω.)

ΟΚ το βρηκα!!!!

sotosk
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 01:04

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από sotosk » 15 Σεπ 2009 01:08

ThyClub έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$name='MatrozoC';
$place = 'Freestuff';

include 'template.php';
Το include είναι συνάρτηση οπότε γράφεται έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

include ('template.php');
:wink: :wink: :wink:

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από mrpc » 15 Σεπ 2009 07:56

Λάθος! Δεν είναι συνάρτηση!
Note: Because this is a language construct and not a function, it cannot be called using variable functions
Γράφεται και

Κώδικας: Επιλογή όλων

include 'template.php'
και

Κώδικας: Επιλογή όλων

include "template.php"
Ακόμα και στο manual με '' το έχει:
http://gr.php.net/function.include

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από Basilakis » 15 Σεπ 2009 11:11

Ηmm... μόλις είδα το

Κώδικας: Επιλογή όλων

include 'file.php' ;
ομολογώ ξαφνιάστηκα... και εγω

Κώδικας: Επιλογή όλων

include('file');
το θυμώμουνα...

sotosk
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 01:04

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από sotosk » 15 Σεπ 2009 12:06

mrpc έγραψε:Λάθος! Δεν είναι συνάρτηση!
Note: Because this is a language construct and not a function, it cannot be called using variable functions
Γράφεται και

Κώδικας: Επιλογή όλων

include 'template.php'
και

Κώδικας: Επιλογή όλων

include "template.php"
Ακόμα και στο manual με '' το έχει:
http://gr.php.net/function.include
Όντως έχεις δίκιο. Δικό μου το λάθος. Μάλλον ήθελα να το παίξω πιο έξυπνος απ' ότι μπορώ, χεχε.

Όσο ζούμε μαθαίνουμε...

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από mrpc » 15 Σεπ 2009 12:14

Δεν είναι θέμα εξυπνάδας... Παλιά όντως τα script χρησιμοποιούσαν την include με αυτή τη σύνταξη, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι λάθος.

xristoforos1990
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 20 Απρ 2010 20:19

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από xristoforos1990 » 20 Απρ 2010 20:24

Aporia!!!Pote bazoun " kai pote ' ?????? :|

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από korgr » 20 Απρ 2010 20:37

Οταν αυτο που θελεις να εμφανισεις ή η μεταβλητη σου περιεχει ενα απο τα δυο αυτα ειδη, χρησιμοποιεις το αντιθετο για να τα περικλεισεις.
Παραδειγμα

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a = "Χρησιμοποιω τα ' ' ως εισαγωγικα...";
$b = 'Χρησιμοποιω τα " " ως εισαγωγικα...';
Φυσικα μπορεις να εχεις και escaping με backslash (\)
Παραδειγμα

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a = "Χρησιμοποιω τα \" \" ως εισαγωγικα...";

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από mrpc » 20 Απρ 2010 21:05

Όταν χρησιμοποιείς "" μπορείς μέσα να εισάγεις και διάφορες μεταβλητές. Π.χ.:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a = "test";
echo "This is a $a";
θα τυπώσει:
This is a test

Αντίστοιχα το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a = "test";
echo 'This is a $a';
Θα τυπώσει:
This is a $a

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

PHP Basics 03: Το πρώτο μας PHP script

Δημοσίευση από dva_dev » 20 Απρ 2010 21:24

xristoforos1990 έγραψε:Aporia!!!Pote bazoun " kai pote ' ?????? :|
Θα πρότεινα να βάζεις σχεδόν πάντα ' (μονά εισαγωγικά) εκτός αν μέσα στο string που θέλεις να φτιάξεις έχεις και μεταβλητές (τουλάχιστον 2) μέσα (που θέλεις να αντικατασταθούν), ώστε να αποφύγεις τη συνένωση των strings με τις μεταβλητές και να απλοποιηθεί λίγο ο κώδικας.

Γενικά, ξέχνα ότι υπάρχουν τα " (διπλά εισαγωγικά) εκτός και αν η χρήση τους απλοποιεί τον κώδικα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες