[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από devilfw » 05 Νοέμ 2005 22:59

εχω amd athlon xp barton 2,8 ,1gb ram 400mhz kingston,msi nvidia gforce 5900 στα 128,msi k7n2 delta mοtherboard, 2 ide σκληρους και 1 sata τον οποιο χωρισα σε partitions.το λογισμικο μου ειναι windows xp pro,directx 9.0c.και δυο τροφοδοτικα χερολκι, ενα στα 350 που τροφοδοτει οτι εχω εκτος απο τα cd-dvd rom και τα ανεμιστηρακια του επεξεργαστη και γενικα ολα τα φανακια τα οποια τα τροφοδοτει το αλλο.η θερμοκρασια του επεξεργαστη δεν ξεπερνα τους 44.καταρχην το κεντρικο τροφοδοτικο το 350 νομιζω οτι ειναι μικρο.πειτε μου αν συμφωνειτε και τι θα ηταν προτιμοτερο να βαλω.και το αλλο ερωτημα ειναι το εξης.στα παιχνιδια ενω παιζω στην αρχη κανονικα μετα απο καποιο διαστημα σβηνει η οθονη σε φαση οπως οταν ειναι πραγματικα κλειστη αλλα το παιχνιδι απο τι καταλαβαινω συνεχιζει να παιζει γιατι ο ηχος εξακολουθει να ακουγεται (του παιχνιδιου).αυτο μου συμβαινει εδω και δυο μερες.πριν απο αυτο απλα κρασαρε εμφανιζοντας μου την γνωστη μπλε οθονη με κατι αριθμους κτλ κτλ κτλ και στη συνεχεια εκανε restart.εχω δοκιμασει τα παντα.μα τα παντα.ελπιζω να φταιει το τροφοδοτικο.αν μπορει καποιος να βοηθησει......
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος devilfw την 26 Οκτ 2008 02:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από EneMe » 05 Νοέμ 2005 23:32

Όντως, το τροφοδοτικό πρέπει να φταίει...

Ας απαντήσει και κάποιος που γνωρίζει περισσότερα... :)

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από devilfw » 06 Νοέμ 2005 10:58

τωρα θυμυθηκα και κατι αλλο που με κανει ακομα πιο προθυμο να το σπασω.μια μερα εκανα αλλαγη την καρτα γραφικων μου.εβαλα την δικια μου gforce fx 5900 128 στο pc του ξαδερφου μου και την δικια του,μια gforce 6600gt 128 σε μενα και το μηχανημα μου λειτουργουσε ενα 24ωρο συνεχομενα χωρις να κρασαρει.και ετσι ερχομαστε στο συμπερασμα οτι φταιει η καρτα.ελα ομως που και το δικο του μηχανημα λειτουργουσε κανονικα!!!!και δεν νομιζω να εχω καποιο προβλημα συμβατοτητας.και η καρτα μου και η μητρικη ειναι msi.

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από deninho » 06 Νοέμ 2005 14:25

Κι όμως μαλλον να φταίει το τροφοδοτικό... Έχω την αίσθηση ότι η 5900 είναι πιο ενεργοβόρα από την 6600... Η κάρτα σου παίρνει και επιπλέον τροφοδοσία; Αν ναι σύνδεσε την καλύτερα πάνω στο δεύτερο τροφοδοτικό(μιας και ειναι πιο "ελεύθερο"). Ότι κι αν γίνει μην το σπάσεις, κρίμα από το Θεό είναι. Δώστο καλύτερα στα παιδικά χωριά SOS :lol: Τώρα σοβαρά, εγώ σου προτείνω να αλλάξεις τροφοδοτικό και να βάλεις ένα 480W κατά προτίμηση της Enermax, Tagan, Fortron, Chieftec. Στα έγραψα με σειρά προτίμησης και διαλέγεις ανάλογα με τα χρήματα που θες να διαθέσεις...

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από devilfw » 06 Νοέμ 2005 23:44

ναι παιρνει επιπλεον τροφοδοσια.θα το δοκιμασω.εχω ηδη καταληξει σε enermax 700w.πιστευω να λυθει το προβλημα

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από deninho » 07 Νοέμ 2005 18:21

Πρόσεχε μην ανοίξει άλλο... (π.χ. δεν έχεις να πληρώνεις ΔΕΗ... :lol:)

ΥΓ Δεν πρόκειται να τραβάει περισσότερο ρεύμα από όσο χρειάζεσαι (δεηλ πολύυυυυυ λιγότερα από 700W)

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από devilfw » 09 Νοέμ 2005 11:53

δηλαδη το 480 που προτεινεις θα αρκει;;;;

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από id12586 » 09 Νοέμ 2005 13:17

480 Θεωρώ ότι είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ..!
Βέβαια δοκίμασε αν πράγματι βγάζει 480...
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από devilfw » 09 Νοέμ 2005 21:06

δηλαδη για να καταλαβω.Τωρα εχω ενα 350.Το 480 θα κανει την διαφορα;;;;;;;;;;Αυτα τα 130w+ θα κανουν δουλεια;;;;;;;;;;;

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από deninho » 09 Νοέμ 2005 21:36

Βασικά δοκίμασες αυτό που σου είπα;

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από devilfw » 09 Νοέμ 2005 22:32

οχι ακομη αλλα θα το κανω οπωσδηποτε.απλα ρωταω γιατι μου φαινεται λιγακι περιεργο.περιμενα κατι με μεγαλυτερη ισχυ.

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από deninho » 09 Νοέμ 2005 22:48

Όχι, απλά χρειάζεσαι ένα τροφοδοτικό που να υπερκαλύπτει τις ενεργειακές σου απαιτήσεις, κάπως άνετα... Μην θες δηλαδή 300W και έχεις 350άρι τροφοδοτικό, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις μηχάνημα που να έχει συνεχώς τη μέγιστη δυνατή απόδοση... (υπάρχουν και απώλειες, λόγω μη ιδανικών αντιστάσεων, πηνίων κλπ κλπ)

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από devilfw » 10 Νοέμ 2005 21:35

λοιπον!συνδεσα το 350 στην μητρικη(+μνημες,cpu,καρτα γραφικων)και το αλλο 300 στους σκληρους και στα φανακια της καρτας και του επεξεργαστη.dvd/cd-rom και ολα τα υπολοιπα φανακια τα κατηργησα.τον ανοιξα...λειτουργησε...επαιξα παιχνιδακια....και πανω που χαρηκα μου ρθε ξανα η μπλε οθονη με τα παρελκομενα της και μετα restart!!!!στο λιγο που προλαβα να δω εγραφε κατι για driver irq not less ... κατι τετοιο τελος παντων.

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από devilfw » 10 Νοέμ 2005 21:47

και πριν απο λιγο διαπιστωσα οτι δεν ειναι μονο οταν παιζω παιχνιδια αλλα και οταν ειμαι στο ιντερνετ.... γενικα δηλαδη οποτε του κ....

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

[Solved] καποιος να με ηρεμησει.........

Δημοσίευση από id12586 » 11 Νοέμ 2005 09:44

Μπορεί να φταίει και η κάρτα γραφικών!
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης