οχι στο δεξί κλίκ

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Κώστας
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 05 Αύγ 2004 04:16

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από Κώστας » 08 Νοέμ 2005 02:27

θα ήθελα παρακαλώ ένα
alerts για να τοποθετήσω στο site μου για να μην μπορούν οι visitors να
κάνουν δεξί κλικ και να κλέβουν ότι θέλουν. Ευχάριστο. Περιμένω απάντηση.

Άβαταρ μέλους
af
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2928
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2003 17:18
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Επικοινωνία:

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από af » 08 Νοέμ 2005 04:28

Δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω για αυτό που ζητάς όμως έχω να σου δώσω μια συμβουλή, είναι εντελώς αντιαισθητικό & αντιεπαγγελματικό αυτού του είδους η κίνηση.
Γιατι πιστεύεις ότι το να απενεργοποιείς αυτήν την ιδιότητα αποτρέπεις κάποιον να σου "κλέψει" κάτι.
Αντίθετα τον βάζεις σε πειρασμό....:P :)

Michelle
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 13 Αύγ 2005 17:12

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από Michelle » 08 Νοέμ 2005 06:19

Σαν πολύ κτητικοί δεν έχουν γίνει οι έλληνες τελευταία? :roll:

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από cherouvim » 08 Νοέμ 2005 07:17

Στο Javascript forum πάει αυτό. Αλλά όπως είπε η αγαπητή af μη το κάνεις.

HTML/CSS και γραφικά ξέρουν όλοι πλέον, οπότε μη φοβάσαι. Το θέμα είναι στο server-side :) Αν όμως ανησυχείς για τα JS υπερ-scripts σου τότε ψάξε για javascript obfuscation & encoding.

Άβαταρ μέλους
viruswitch
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 20:03

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από viruswitch » 11 Νοέμ 2005 08:05

Υπ'αρχει πάντα και το screenshot... :D Πως θα αποτρέψεις το screenshot.;)

nastis
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 16 Φεβ 2005 16:28
Επικοινωνία:

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από nastis » 11 Νοέμ 2005 16:15

Κώστας έγραψε:θα ήθελα παρακαλώ ένα
alerts για να τοποθετήσω στο site μου για να μην μπορούν οι visitors να
κάνουν δεξί κλικ και να κλέβουν ότι θέλουν. Ευχάριστο. Περιμένω απάντηση.
Και γω θα διαφωνήσω με την πρακτική της απενεργοποίησης του δεξί κλικ.
1. Τις φωτος τις ξεχνάμε ούτως ή άλλως.
2. Τόσο πρωτόπυπο κώδικα έχεις που δεν θέλεις να στον κλέψει κάποιος? (που δεν νομίζω)

Τότε obfuscation όπως είπε και ο cherouvim είναι η λύση σου.
Όπως και να έχει η javascript λύση που θα βρείς (κάποια στιγμη) μπορεί από αυτόν που θέλει να απενεργοποιηθεί.

Φιλικά
Β.

Άβαταρ μέλους
viruswitch
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 20:03

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από viruswitch » 11 Νοέμ 2005 18:40

Ασε που μπορεις να δεις τη διευθυνση των εικόνων στον κωδικα, να πληκτρολογησεις το λινκ και να τις κλεψεις.... (δευτερη λύση μετά το screenshot) :D.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από panosru » 13 Νοέμ 2005 09:34

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="JavaScript1.2">

var clickmessage="&#40;C&#41; COPYRIGHT ONOMA"

function disableclick&#40;e&#41; &#123;
if &#40;document.all&#41; &#123;
if &#40;event.button==2||event.button==3&#41; &#123;
if &#40;event.srcElement.tagName=="IMG"&#41;&#123;
alert&#40;clickmessage&#41;;
return false;
&#125;
&#125;
&#125;
else if &#40;document.layers&#41; &#123;
if &#40;e.which == 3&#41; &#123;
alert&#40;clickmessage&#41;;
return false;
&#125;
&#125;
else if &#40;document.getElementById&#41;&#123;
if &#40;e.which==3&&e.target.tagName=="IMG"&#41;&#123;
alert&#40;clickmessage&#41;
return false
&#125;
&#125;
&#125;

function associateimages&#40;&#41;&#123;
for&#40;i=0;i<document.images.length;i++&#41;
document.images&#91;i&#93;.onmousedown=disableclick;
&#125;

if &#40;document.all&#41;
document.onmousedown=disableclick
else if &#40;document.getElementById&#41;
document.onmouseup=disableclick
else if &#40;document.layers&#41;
associateimages&#40;&#41;
</script>
aytos o kodikas einai gia na klhdonei to deksi klick stis eikones mono, tha sou synistousa na xrhshmopoihseis ayton kalhtera giati kapoios mporei na thelei na kanei copy/paste kapoio arthro h kapoio keimeno.

Alla na ksereis pos an kapoios thelei na sou "klepsei" kati tha to kanei oti kai na baleis. Yparxoun poloi tropoi gia na pareis kati apo ena site
1)deksi click
2)File -> Save As
3)Temporary Files
kai pola alla opote mhn to psaxneis..
prosopika kati tetoia scripts den ta xrisimopoio giati theoro pos xalane thn eikona enos site... px den mporei na exeis ena site etairias h kati paromoio kai na tous les "Empisteythite mas" eno esy klhdonontas kapoies leitourgies afhneis thn entyposh pos den empisteyese tous idious sou tous xrhstes...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 14 Νοέμ 2005 23:06

stous tropous pros8ese kai tnv periptosi va miv exei enabled tnv javascript :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
viruswitch
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 20:03

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από viruswitch » 14 Νοέμ 2005 23:29

Καλόο! :D

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από geraki » 15 Νοέμ 2005 01:43

ή σε firefox:
Tools -> Page info -> Media
διαλέγεις την εικόνα, Save as... και τελείωσες!
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
viruswitch
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 24 Οκτ 2005 20:03

οχι στο δεξί κλίκ

Δημοσίευση από viruswitch » 15 Νοέμ 2005 02:32

"Αν για να φτιάξει κάποιος ένα site έπρεπε να μάθει HTML, XML, PHP, Perl, ASP, PiPi κλπ. το internet θα περιείχε μόνο sites βαρεμένων κομπιουτεράδων.
Ευτυχώς συμβαίνει το αντίθετο..."


Εντυπωσιακή υπογραφή... Συμφωνώ απόλυτα.

Ο βαρεμένος μου εαυτός όμως λεει οτι "Όσα δε φτάνει η αλεπού..." :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης