Είναι δυνατόν να γίνει η διαδικασία που περιγράφω;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Είναι δυνατόν να γίνει η διαδικασία που περιγράφω;

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 12 Νοέμ 2005 16:29

to cron task dev exei va kavei kati me tnv diadikasia tis diagrafis.
Afto outos n allos 8a to grapseis me kodika :)
Apla to cron 8a avalabei va ektelesei afto to arxeio me tov kodika me kapoia periodikotita.

Outos n allos av exeis access stov cron mporeis va zitiseis apo kapoiov administrator va stnv kavei afti tnv douleia dev eivai kati to poli diskolo.

Apla epidi dev mporeis va basisteis sto av to script sou evergopii8ei tixea kapoia xroviki periptosi,
n av dev 8es va exeis to extra load sto script sou
avagkazovtas afto tov kodika va trexei sivexeia
se ka8e hit, n lisi pou fevete sta aftia mou pio apli
eivai va spaseis tov sigkekrimevo kodika kai
va ektelis to arxeio me periodikotita pou prosferei o cron :)

Twra av to overhead sou eivai poli mikro tote fisika kai dev sivtrexei logos
va mpeis stnv diadikasia tou cron,
alla me dedomevo oti afti n diadikasia dev exei
efarmogi movi stnv diki sou periptosi alla gevika
stis periptoseis pou 8es va aftomatopiiseis
kapoia pragmata gevika protivw twv cron (gia linux platforma dld)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Είναι δυνατόν να γίνει η διαδικασία που περιγράφω;

Δημοσίευση από freds » 12 Νοέμ 2005 18:38

Ok thanks ήσουν κατατοπιστικότατος. Για άλλη μια φορά.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Είναι δυνατόν να γίνει η διαδικασία που περιγράφω;

Δημοσίευση από cherouvim » 12 Νοέμ 2005 18:56

AFAIK to cron job einai o monos tropos gia na kaneis tin PHP na ksipnisei kai na kanei kati.

To thema den einai POS tha to kanei, ypotithete oti ena katalilo delete statement se syndiasmo me ena timestamp oloi mporoume na to grapsoume.

To thema einai na ksipnisei! :)

Tora an mporeis na mas egiitheis oti to site sou exei sigoura polla hits tin imera tote mporeis na akolouthiseis mia alli prosegisi sto problima. Se kathe user hit sto site sou kane ta eksis:
An i teleftaia ekatharisi egine prin apo > 24 ores tote kalese tin ekatharisi.

ekatharisi() { delete from where etc...}

To pleonektima einai oti glitoses apo to cron job
Ta mionektimata einai oti a) vasizese sta hits ton hriston, pou simainei oti an kapote stamatisoun na mpainoun hristes sti selida sou, i ekatharisi den tha ksanaginei b) to response apo to server gia to request tou hristi pou tha triggarei tin ekatharisi isos kathisterisei ligo parapano

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Είναι δυνατόν να γίνει η διαδικασία που περιγράφω;

Δημοσίευση από freds » 12 Νοέμ 2005 21:50

Μάλλον θα το κάνω για κάποιο καιρό αρχικά χωρίς cron και αφού ελέγξω όλη τη λειτουργία του, γιατί εκτός από delete θέλω να κάνω και κάποιες άλλες διεργασίες.

Και όταν δω ότι δουλεύει σωστά και καλά θα το γυρίσω σε cron και ο θεός βοηθός. Και το Freestuff.

By the way το AFAIK τι σημαίνει;

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Είναι δυνατόν να γίνει η διαδικασία που περιγράφω;

Δημοσίευση από cherouvim » 12 Νοέμ 2005 23:00

AFAIK = as far as I know
Genika gia oti den katalabeneis na xrhsimopoieis to google. Dinei tis apantiseis pio grigora apo otidipote.

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Είναι δυνατόν να γίνει η διαδικασία που περιγράφω;

Δημοσίευση από freds » 13 Νοέμ 2005 00:38

AFAIAC Το Γούγλη το χρησιμοποιώ για πάρα πολλά θέματα. Μαζί και το freestuff.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Είναι δυνατόν να γίνει η διαδικασία που περιγράφω;

Δημοσίευση από skeftomilos » 23 Νοέμ 2005 12:50

Έχουν πέσει ήδη ένα σωρό ιδέες στο τραπέζι, αλλά ας ρίξω άλλες δύο. :)

1) Randomize. Για οικονομία χρόνου μην κάνεις τον έλεγχο σε κάθε request, άλλα ρίξτο λίγο στην τύχη. Κάνε απόπειρα εκκαθάρισης κάθε πέντε-δέκα requests περίπου. Συνάρτηση rand().

2) Αναθεώρησε την ανάγκη για τόσο τακτική εκκαθάριση. Άσε τα μπαγιάτικα στοιχεία μέσα στη βάση, απλά μην τα χρησιμοποιείς. Στα queries βάλε μία επιπλέον παράμετρο στο WHERE για το φιλτράρισμα των πολυκαιρισμένων εγγραφών. Μετά θα είσαι ελεύθερος και άνετος να κάνεις την εκκαθάριση manually όσο συχνά ή αραιά θέλεις, για λόγους οικονομίας πόρων πλέον και όχι για λόγους λειτουργικότητας.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Είναι δυνατόν να γίνει η διαδικασία που περιγράφω;

Δημοσίευση από freds » 24 Νοέμ 2005 11:03

Δεν είχα σκεφτεί το συγκεκριμένο.

Thanks skeftomilos θα το δω και αυτό.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες