PHP include vs Frames

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από ForzaInter » 21 Νοέμ 2005 18:45

Τι είναι γρηγορότερο( και κατά συνέπεια καλύτερο)? Να ετοιμάσεις το footer και το header κάθε σελίδας με php και να τα κάνεις include σε κάθε σελίδα που θες να φορτώνονται(φορτώνεται σε κάθε σελίδα που ανοίγεται από την αρχή ή όχι :question: ) ή να κάνεις frames, όπου κάθε διαφορετική σελίδα να φορτώνεται στο main frame? :roll: :reading:
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 21 Νοέμ 2005 21:07

vomizo oti sigkriveis avomia pragmata.
Arxika to include / require iparxei gia sigkekrimevi xrisi
kai dev eivai apla gia va dixveis ta periexomeva evos arxeiou...
Iparxouv stnv php dld pio eksidikebmeves function gia afti tnv apli douleia.
Me to include/require kerdizeis oti to periexomevo tou arxeiou pou 8a doseis 8a perasei apo tov parser kai 8a ektelestei to periexomevo tou.

Fisika afto simevei pos sav sivolo exeis 1 arxeio (+ ta eksoterika aftou arxeia) va stileis pros tov xristi kai mporeis va to simpieseis poli kala av 8es.

H texviki me ta frames pou perigrafei mporei va dixvei iposxomevi alla omos otav ta sites givouv poli poliploka tote ta frames eivai apagoreftika gia diaforous logous.

Episis n texviki pou perigrafeis me header kai footer dev eivai aparetita n movadiki pou iparxei gia va kaveis afti tnv douleia :)
Yparxouv poli me8odoi (blepe templating px) oste apla va sigkriveis afti me frames sav movodromi lisi.

So gia va katalikso kapou n dikimou apavtisi sto erotima sou eivai... Eksartate :P (!)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από ForzaInter » 21 Νοέμ 2005 21:59

Χμμμ με προβλημάτισες τώρα. :think:

Καταρχάς, με δυσκολεύουν πολύ τα greeklish :P Απ'ότι κατάλαβα, λες ότι τα include / require είναι απλές εντολές για να καλέσεις ένα εξωτερικό αρχείο. Υπάρχουν δηλαδή πιο καλές εντολές php?
Με τα templates δεν έχω ξαναασχοληθεί. Περιλαμβάνονται στην html? Γιατί δεν τα έχω συναντήσει πουθενά. Εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω κάποια τεχνική, του στυλ frames, όπου θα υπάρχει μια αρχική index, μέσα στην οποία θα φορτώνονται όλες οι σελίδες. Και το σημαντικότερο να είναι γρήγορη! :)

Υπάρχει καμία πρόταση? :pint:
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από ForzaInter » 22 Νοέμ 2005 01:01

Συγγνώμη δεν είδα την υπογραφή :P
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από panosru » 22 Νοέμ 2005 01:47

an pas na doulepseis me sessions the exeis problhma an exeis to site me frames.

Άβαταρ μέλους
harris84firefox
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2005 04:22
Τοποθεσία: Διδυμότειχο - Ξάνθη

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από harris84firefox » 22 Νοέμ 2005 08:59

Εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω κάποια τεχνική, του στυλ frames, όπου θα υπάρχει μια αρχική index, μέσα στην οποία θα φορτώνονται όλες οι σελίδες. Και το σημαντικότερο να είναι γρήγορη!
Με την χρήση table

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table border="0" height="100%" width="100%">

<tr height="20%">
       <td colspan="2">Tο logo</td>       
</tr>
<tr height="80%">
       <td width="25%">To μενού</td>
       <td width="75%">Τα περιεχόμενα της σελίδας</td>
</tr>
</table>
κάπως έτσι δηλαδή. Και κάθε φορά θα αλλάζεις μόνο τα περιεχόμενα της σελίδας

Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από viktoras » 22 Νοέμ 2005 20:20

Μπορείς να δουλέψεις με Includes και να φτιάξεις μια template που θα την "κόψεις" σε δύο functions ή και τρεις functions, header,footer ή/και menu και από εκεί και πέρα να καλείς την ανάλογη function για το περιεχόμενο [ή και να προσθέτεις εσύ με το χέρι περιεχόμενο στην κάθε σελίδα].

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από skeftomilos » 23 Νοέμ 2005 12:14

Νομίζω ότι καθαρά από θέμα ταχύτητας τα frames θα πρέπει να είναι αρκετά ταχύτερα, ειδικά αν το στατικό μέρος της σελίδας είναι αρκετό. Βέβαια είναι καθαρό παθητικό από κάθε άλλη άποψη. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από ForzaInter » 23 Νοέμ 2005 17:27

harris84firefox δηλαδή πρέπει σε κάθε διαφορετική σελίδα να φορτώνω κάθε φορά τα tables από την αρχή? Δεν θα είναι--τουλάχιστον-- "ακριβό" σε χώρο? :think:

Επίσης, από templates δεν έχω ιδέα! Δεν έχω ξαναδουλέψει ποτέ :oops:
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από viktoras » 23 Νοέμ 2005 18:09

Το template που ανέφερα εγώ δεν είναι τπτ άλλο από μια σελίδα που την κόβεις στην μέση δημιουργώντας ένα header κι ένα footer.Πολύ απλά δηλαδή.. και ενδιάμεσα μέσω php προσθέτεις content.Βέβαια τεχνική και διαδικασία μπορούν να αλλάξουν ανάλογα το άτομο και το project.
<?="Hello Freestuff";?>
Quality hosting by Cityhost

Άβαταρ μέλους
harris84firefox
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2005 04:22
Τοποθεσία: Διδυμότειχο - Ξάνθη

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από harris84firefox » 23 Νοέμ 2005 22:31

Όταν έλεγες γρηγορότερο ενοούσες στην κατασκευή του site ή στην φορτωσή του από τους browsers; ...... Μάλλον το πρώτο, όταν διάβασα πρώτη φορά το post σου κατάλαβα το δεύτερο και για αυτό σου είπα με table :kaloe:

Αν θές ψάξε λίγο στο net για την χρήση των frame, γιατί από πολλους θεωρείται ξεπερασμένη. Αν και έχω δει αρκετές συζητήσεις του τύπου "γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε frames" δεν μπορώ να βρω κάποιο link να σου δώσω.
harris84firefox δηλαδή πρέπει σε κάθε διαφορετική σελίδα να φορτώνω κάθε φορά τα tables από την αρχή? Δεν θα είναι--τουλάχιστον-- "ακριβό" σε χώρο?
Μόνο ο κώδικας θα υπάρχει πολλές φορές, οι εικόνες θα είναι μία φορά μόνο αποθηκευμένες. Το βασικότερο είναι πόσες σελίδες θέλεις να φτιάξεις και πόσο συχνά θα τις εμπλουτίζεις, έτσι θα ακολουθήσεις τον πιο σύντομο δρόμο. Αν θες δες τα δύο πιο κάτω link:

Μπερδεμένος με τα table και frame λύση με table και javascript
frames.... λύση με SSI
Η ζωή είναι ένας μακρύς δρόμος,
αν είσαι μάγκας πέρνατον με σούζα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από cherouvim » 24 Νοέμ 2005 08:14

Ξέχνα τα frames και προσπάθησε να ενώσεις τα κομμάτια που απαρτίζουν τη σελίδα σου.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
include "header.php";
include "menu.php";
//content goes here
include "footer.php";
?>

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

PHP include vs Frames

Δημοσίευση από panosru » 24 Νοέμ 2005 16:43

gia mena ta frames apla den yparxoun, den exou doulepsei pote me frames kai oute prokeite giati sedynamies selides to mono pou prokaloun einai problhmata...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης