vb6 help

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
georged
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2005 16:13

vb6 help

Δημοσίευση από georged » 22 Νοέμ 2005 19:51

Καλησπερα σας ,
Εχω φτιαξει εναν κειμενογραφο-οπως το word -με μενου-υπομενου κτλ.
Θελω να φτιαξω στο μενου FILE να μου εμφανιζει μετα την αποθηκευση
να μου εμφανιζει τα 4 τελευταια αρχεια που επεξεργαστηκαν κ αποθηκευτηκαν.και να κανω κλικ πανω του κ να το φορτωνει.
Θελω να δημιουργειται δλδ ενασ πινακασ 4 στοιχειων,δυναμκα ομως .
πχ
Τρεχω την εφαρμογη ,γραφω ενα κειμενο,κανω save και μετα κλεισιμο.Κατα το κλεισιμο θελω το ονομα του αρχειου αυτου να μπαινει ως πρωτο στοιχειο στο πινακα,μετα το 2,3,4 ετσι και μετα στο 5ο αρχειο που θα φτιαξω κ θα αποθηκευσωκ κλεισω να αντικαταστησει το νο 1.Εχω κολλησει....

lakritidis
Δημοσιεύσεις: 401
Εγγραφή: 04 Αύγ 2005 14:35
Τοποθεσία: Katerini
Επικοινωνία:

vb6 help

Δημοσίευση από lakritidis » 22 Νοέμ 2005 20:42

Η γενική φιλοσοφία είναι η εξής.

Όρισε ένα string πίνακα με 4 στοιχεία.

Θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα temporary αρχείο του οποίου τα περιεχόμενα θα αλλάζουν κάθε φορά που θα κάνεις save.

Το αρχείο αρχικά θα έχει 4 εικονικές εγγραφές πχ test1, test2, test3, test4.

Σώζεις το πρώτο σου κείμενο. Το πλήρες path του αρχείου κειμένου, το σώζεις στη πρώτο στοιχείο του πίνακα. Διαβάζεις με ένα loop το temp αρχείο και ρίχνεις αυτά που διαβάζεις στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο στοιχείο του πίνακα. Όπως καταλαβαίνεις, η τελευταία καταχώριση(test4) δε μπαίνει πουθενά.

Σβήνεις το temp αρχείο και σώζεις σε αυτό το περιεχόμενο του πίνακα σου. Τώρα το αρχείο σου έχει τις εγγραφές

κείμενο1, test1, test2, test3

Σώζεις το δεύτερο αρχείο κειμένου. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία. Σώσεις το path του αρχείου αυτόυ στο πρώτο στοιχείο του πίνακα.
Ανοίγεις το temp αρχείο και το διαβάζεις με ένα loop. Την πρώτη καταχώρηση (κείμενο1) τη σώζεις στο δεύτερο στοιχείο του πίνακα, τη δεύτερη στο τρίτο κτλ. Σβήνεις το αρχείο και ρίχνεις σε αυτό, όλο τον πίνακα. Το περιεχόμενο του αρχείου σου είναι τώρα
κείμενο2, κείμενο1, test1, test2 κτλ.

Για να γεμίσεις το μενού σου, ανοίγεις το αρχείο και το διαβάζεις με ένα loop. Μπορείς να προσθέτεις στοιχεία σε μενού κατά το runtime με χρήση μιας method, της addmenuitem αν θυμάμαι καλά. Κοίταξε το help, αν κάνω λάθος.

Άβαταρ μέλους
georged
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2005 16:13

vb6 help

Δημοσίευση από georged » 22 Νοέμ 2005 22:45

den moy doyleyei to help gi ayto exo kollisi.
to temporary arxio poy k pos na to ftiakso dld..??
xathika tora

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

vb6 help

Δημοσίευση από Pavel » 23 Νοέμ 2005 12:17

Vasika, mporeis na xrisimopoiiseis tin entoli Redim.
sta declarations :
Public Arxeia() as string
----------
mesa sti function/sub i' oti einai:
Redim Arxeia(0) as string
Arxeia(0) = "arxeio_noumero1.txt"

Otan 8a xreiasteis k allo arxeio kane to eksis :

Redim PRESERVE Arxeia(ubound(Arxeia)+1) as string

Etsi, oi 8eseis tou pinaka 8a auksi8oun kata 1, kratwntas ta periexomena pou exei (auto kanei i PRESERVE)

Opote meta grafeis : Arxeio(ubound(Arxeio)) = "arxeio_noumero2.txt" kai eisai komple ;)

Ubound = Anwtati 8esi pinaka (px, an exeis pinaka me 5 8eseis, i Ubound(Pinakas) 8a einai 5)

autaaaaaaa :)
Εσύ είσαι τρελός.

Άβαταρ μέλους
georged
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2005 16:13

vb6 help

Δημοσίευση από georged » 23 Νοέμ 2005 15:57

δηλαδη καθε ποτε πρεπει να γινετε η εντολη redim preserve??αν κ πρωτη φορα την ακουω??κατι πιο απλο?? σας ευχαριστω θερμα

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

vb6 help

Δημοσίευση από Pavel » 24 Νοέμ 2005 06:54

redim einai otan allazeis tis 8eseis tou pinaka. Diladi enan pinaka 10 8esewn ton kaneis 20 i' 5. Sou protinw na xrisimopoiiseis auto.

Ean 8eleis, steile mou PM, na sou steilw ena paradeigma sto email sou :)
Εσύ είσαι τρελός.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

vb6 help

Δημοσίευση από dva_dev » 24 Νοέμ 2005 14:49

Νομίζω πως η microsoft δίνει ένα τέτοιο παράδειγμα στο http://support.microsoft.com/kb/q253171/

Αν δεν είναι αυτό που ζητάς τότε μπορείς να ψάξεις στο google για το MRU list "Visual Basic" (MRU= Most Recently Used)

Αν έχεις εγκατεστημένο όλο τη Visual Studio ή έχεις κάποιο άλλο πρόγραμμα με το οποίο μπορείς να επεξεργάζεσαι resources τότε μπορείς να δείς και αυτές τις λύσεις αφού πολλά μενού προσφέρουν έτοιμα (σχεδόν) MRU lists.

Άβαταρ μέλους
georged
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2005 16:13

vb6 help

Δημοσίευση από georged » 25 Νοέμ 2005 23:55

kati brhka sto google MRU alla de ksero na tha katafero na to kano na dulepsi-afoy katafero na to katalabo 100%
to allo ths microsoft paleyo ...th kiriaki poy tha exo xrono ...o theos bohthos..

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης