Βοήθεια για αλλαγή σε script

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Βοήθεια για αλλαγή σε script

Δημοσίευση από patriot » 26 Νοέμ 2005 07:05

Πώς μπορώ (αν μπορώ) σε αυτό το script να προσθέσω μερικές λειτουργίες του browser (π.χ, save as, print κ.τ.λ) για να τις χρησιμοποιεί ο χρήστης άμα θέλει αντί για το κλασσικό δεξί click μενού του browser του;
contextmenu
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Βοήθεια για αλλαγή σε script

Δημοσίευση από skeftomilos » 27 Νοέμ 2005 01:13

Save as δεν πιστεύω να γίνεται. Για Print υπάρχει η window.print(). Προσωπικά δεν είμαι υπέρ των αλλαγών του context menu. Στο δικό μου browser δεν λειτουργούν καν γιατί τις έχω μπλοκάρει. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Βοήθεια για αλλαγή σε script

Δημοσίευση από patriot » 27 Νοέμ 2005 05:18

Save as δεν πιστεύω να γίνεται.
Εγώ πιστεύω ναι:

α) Γιατί σε κάποιο tutorial σου είχες πει πως να βάζουμε εντολές js κάπου -δεν θυμάμαι που γιατί η js με μπερδεύει και ήθελα να το διαβάσω με την ησυχία μου αλλά το ξέχασα- που σημαίνει ότι καλλιστα θα μπορούσε εκείνο το tutorial σου να γίνει με -πιθανόν- php αυτόματα για τους χρήστες αντί να κάνουν όλο αυτό το κατεβατό που είχες γράψει τότε και δεύτερον....

β) ... Επειδή μπορείς να κάνεις disable το save as του browser (από το file όχι από το δεξί click αν αυτό έχει σημασία) που σημαίνει ότι μπορείς να επέμβεις όπως θες
Για Print υπάρχει η window.print().
Το print το είπα σαν παράδειγμα για δώσω "βάρος" για το ποιο menu μιλάω (ο mozilla δεν έχει print button στο δεξί click)
Προσωπικά δεν είμαι υπέρ των αλλαγών του context menu. Στο δικό μου browser δεν λειτουργούν καν γιατί τις έχω μπλοκάρει.
Λέγοντας μπλοκάρει; Πώς εννοείς. Disabled js στον browser? Γιατί εγώ σε site θέλω να το βάλω...
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Βοήθεια για αλλαγή σε script

Δημοσίευση από skeftomilos » 27 Νοέμ 2005 07:06

Ο Firefox έχει επιλογή για το δεξί κλικ (μεταξύ άλλων).

Εικόνα

Τώρα για το "Save as" εννοείς να σωθεί μία εικόνα ή όλη η σελίδα; Αν μιλάμε για τη σελίδα και μάλιστα να σωθεί μαζί με τις εικόνες που περιέχει, τότε είναι αδύνατο. Αν είναι μόνο για το αρχείο HTML τότε κάτι μπορεί να γίνει. θα χρειαστεί να σταλεί ξανά από τον server το αρχείο μαζί με έναν ειδικό header, για να εμφανιστεί το "Save as" dialog.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
  header&#40;'Content-Disposition&#58; attachment; filename="selida.htm"'&#41;;
?>
Πάντως - σόρρυ που επιμένω - όλα αυτά έχουν πολύ μικρή ουσία. Η JavaScript μπορεί να κάνει πολύ ωραία πράγματα μέσα στη σελίδα, και δουλειά της δεν είναι να αλλάζει τα menus ή να κλείνει το παράθυρο του browser (IMHO). :-?
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Βοήθεια για αλλαγή σε script

Δημοσίευση από patriot » 27 Νοέμ 2005 13:55

Τώρα για το "Save as" εννοείς να σωθεί μία εικόνα ή όλη η σελίδα;
Ότι προτιμήσει ο χρήστης. Αλλά λογικά εικόνα.
Αν μιλάμε για τη σελίδα και μάλιστα να σωθεί μαζί με τις εικόνες που περιέχει, τότε είναι αδύνατο. Αν είναι μόνο για το αρχείο HTML τότε κάτι μπορεί να γίνει.
:o :o Γιατί αυτή η διαφορά; Άμα είναι εύκολο να γίνει για το ένα από αυτά γιατί αυτό το ένα πρέπει να είναι συγκεκριμένο;
θα χρειαστεί να σταλεί ξανά από τον server το αρχείο μαζί με έναν ειδικό header, για να εμφανιστεί το "Save as" dialog.
Και γιατί το λες, σαν να ειναι κάτι το παράξενο; Λόγο δυσκολίας; Επειδή είναι ασυνήθιστο; Γιατί;
Πάντως - σόρρυ που επιμένω - όλα αυτά έχουν πολύ μικρή ουσία.
Ναι δεν διαφωνώ. Απλά προσπαθώ να βρω μια λύση επειδή μια φορά το συγκεκριμένο μενού το είχα δει σε κάποια σελίδα η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει πια. Σε εκείνη την σελίδα ήθελα να σώσω μια εικόνα και δεν μπορούσα εξαιτίας του μενού. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αφού όλα τα "click" οδηγούν κάπου τότε κάλλιστα αυτό το κάπου θα μπορούσε να είναι και στον σκληρό του χρήστη για να σωθεί η εικόνα που ήθελα. Θέλω δηλ να δώσω στον χρήστη την δυνατότητα να μπορεί να κάνει ότι κάνει πατώντας το δεξί click παρόλο που εγώ θα του έχω βάλει ένα άλλο μενού. Δεν θέλω δηλ να νιώσει "φυλακισμένος" και να με καταριέται που δεν μπορεί να κάνει αυτό που θέλει... (όπως π.χ το no-right-click)

Πάντως σήμερα αυτό το κοιτάζω ποιο πολύ ως πιθανότητα -για να δω αν γίνεται- παρά για να το κάνω στα αλήθεια...
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Βοήθεια για αλλαγή σε script

Δημοσίευση από skeftomilos » 28 Νοέμ 2005 02:11

patriot έγραψε:
Αν μιλάμε για τη σελίδα και μάλιστα να σωθεί μαζί με τις εικόνες που περιέχει, τότε είναι αδύνατο. Αν είναι μόνο για το αρχείο HTML τότε κάτι μπορεί να γίνει.
:o :o Γιατί αυτή η διαφορά; Άμα είναι εύκολο να γίνει για το ένα από αυτά γιατί αυτό το ένα πρέπει να είναι συγκεκριμένο;
Όταν ο browser σώζει τη σελίδα με τις εικόνες της, κάνει ένα σωρό δουλειές.

- Δημιουργεί φάκελο onomaselidas_files.
- Λύνει διενέξεις ονομάτων εικόνων.
- Σώζει τις εικόνες μέσα στο φάκελο.
- Αντικαθιστά στο HTML αρχείο τις διευθύνσεις των εικόνων ώστε να δείχνουν προς τη νέα θέση μέσα στο φάκελο.
- Αν η σελίδα έχει frames κάνει τα παραπάνω για το κάθε frame ξεχωριστά.

Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα πράγματα είναι εκτός εμβέλειας της πτωχής πλην τίμιας JavaScript. :P
patriot έγραψε:
θα χρειαστεί να σταλεί ξανά από τον server το αρχείο μαζί με έναν ειδικό header, για να εμφανιστεί το "Save as" dialog.
Και γιατί το λες, σαν να ειναι κάτι το παράξενο; Λόγο δυσκολίας; Επειδή είναι ασυνήθιστο; Γιατί;
Αφ' ενός είναι χάσιμο χρόνου για τον χρήστη και bandwidth για τον server. Αφετέρου απαιτεί να είναι online ο χρήστης. Προσωπικά μου συμβαίνει συχνά να βγαίνω offline και μετά να σώζω σελίδες από τα tabs του Firefox. Τέλος απαιτεί επιπλέον server-side κώδικα ακόμα και για απλές html σελίδες. Πολύ βαβούρα για το τίποτα, δε συμφωνείς; :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Βοήθεια για αλλαγή σε script

Δημοσίευση από alkisg » 28 Νοέμ 2005 13:51

Στο http://msdn.microsoft.com/library/defau ... andids.asp μπορείτε να δείτε τις σχετικές εντολές. Ναι, υποστηρίζεται save_as, αλλά φυσικά δεν σώζει, απλά εμφανίζει τον σχετικό διάλογο...
Αν θυμάμαι καλά όλα αυτά είναι προσβάσιμα και από javascript/DHTML. Δεν ξέρω για DOM τι γίνεται, οπότε φυσικά σε firefox δεν θα παίζουν...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Βοήθεια για αλλαγή σε script

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 28 Νοέμ 2005 13:54

Prepei va eivai browser specific omos afto ... movo gia IE :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Βοήθεια για αλλαγή σε script

Δημοσίευση από patriot » 05 Δεκ 2005 10:30

Alkisg
Ναι, υποστηρίζεται save_as, αλλά φυσικά δεν σώζει, απλά εμφανίζει τον σχετικό διάλογο...
Τι εννοείς με το "φυσικά"; Γιατί "φυσικά"; Άμα είναι να το εμφανίσει τότε γιατί να μην το σώσει;

Rapid
Rapid-eraser έγραψε:Prepei va eivai browser specific omos afto ... movo gia IE :P
Δεν νομίζω γιατί εγώ μια ζωή χρησιμοποιούσα netscape. Και μάλιστα το είχα δει γύρω στο 1997!!! :o :o Άμα γινόταν τότε (και μάλιστα με netscape!! :o ) δεν θα γίνεται σήμερα;

skeftomilos
Αφετέρου απαιτεί να είναι online ο χρήστης.
Γιατί; Όχι απαραίτητα... το script θα υπάρχει στην σελίδα που άμα την κάνεις save θα το έχεις και αυτό μαζί...
Πολύ βαβούρα για το τίποτα, δε συμφωνείς;
Ναι, απλά όπως είπα θέλω να δω αν είναι εφικτό...
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
alkisg
Δημοσιεύσεις: 265
Εγγραφή: 03 Ιουν 2005 11:53
Τοποθεσία: Ιωάννινα
Επικοινωνία:

Βοήθεια για αλλαγή σε script

Δημοσίευση από alkisg » 05 Δεκ 2005 17:39

Φυσικά = αν μια ιστοσελίδα είχε δικαιώματα πρόσβασης στον δίσκο (αποθήκευση, εκτέλεση κτλ) τότε στο πρώτο ή δεύτερο site που θα πηγαίναμε θα μας γινόταν format ο υπολογιστής! ;-)

Διάβασε το παραπάνω link, έχει αναλυτικά τις απαντήσεις σ' αυτά που ζητάς...

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης