Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Andreas_319
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 21 Απρ 2005 22:15

Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Δημοσίευση από Andreas_319 » 26 Νοέμ 2005 22:04

Καλησπέρα σας again.

Έχω ένα προβληματάκι που μου έχει φάει 2 μέρες τώρα για να το λύσω αλλά ακόμα δεν μπορεσα και παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
Έχω το παρακάτω select:

Κώδικας: Επιλογή όλων

                            <select name="perioxi" class="buton-mesa2" id="perioxi" onchange="MM_goToURL&#40;'parent','katastimata1.php?perioxi=<?php echo $row_Recordset_Perioxes&#91;'perioxiid'&#93;?>'&#41;;return document.MM_returnValue">
                              <?php
do &#123;  
?>
							<option value="<?php echo $row_Recordset_Perioxes&#91;'perioxiid'&#93;?>"><?php echo $row_Recordset_Perioxes&#91;'perioxi'&#93;?></option>
                              <?php
&#125; while &#40;$row_Recordset_Perioxes = mysql_fetch_assoc&#40;$Recordset_Perioxes&#41;&#41;;
  $rows = mysql_num_rows&#40;$Recordset_Perioxes&#41;;
  if&#40;$rows > 0&#41; &#123;
      mysql_data_seek&#40;$Recordset_Perioxes, 0&#41;;
	  $row_Recordset_Perioxes = mysql_fetch_assoc&#40;$Recordset_Perioxes&#41;;
  &#125;
?>
                            </select>

Το πρόβλημα είναι στο ότι ενώ πηγαίνει με onchange στην σελίδα katastimata1.php?perioxi= μετά το ίσον μου δίνει τον αριθμό 1, ο οποίος είναι το πρώτο id στην βάση. Ενώ εγώ θέλω να μου δίνει το id της εγγραφής που επέλεξα.

Please Help :o :hammer:

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Δημοσίευση από cordis » 26 Νοέμ 2005 22:34

κάνε view source το παραγόμενο HTML κατά πάσα πιθανότητα θα δεις τον κώδικα:

<select name="perioxi" class="buton-mesa2" id="perioxi" onchange="MM_goToURL('parent','katastimata1.php?perioxi=1');return document.MM_returnValue">

.. οπότε φυσιολογικό είναι το java script που έχεις φτιάξει να σε πηγαίνει πάντα στο perioxi=1 ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Andreas_319
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 21 Απρ 2005 22:15

Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Δημοσίευση από Andreas_319 » 26 Νοέμ 2005 22:45

Ναι έχεις δίκιο. Μόλις το έκανα και είδα αυτό που μου λές. Άρα έκανα βλακεία. Όταν όμως έχω ένα Recordset με do - While και του δίνω <a href ..... katastimata1.php?perioxi=<?php echo $row_Recordset_Perioxes['perioxiid']?>.......> τότε δουλεύει κανονικά. Όταν το έχω από List Menu τι πρέπει να γράψω έτσι ώστε να πάρω το id που πρέπει ανάλογα με αυτό που επέλεξα !!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Δημοσίευση από fafos » 26 Νοέμ 2005 22:53

Den eimai sigouros oti doulevei (logo zaladas) alla dokimase to:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
mysql_connect&#40;localhost, user, pass&#41;;
mysql_select_db&#40;"onomavashs"&#41;;
$q1 = "select * from onomapinaka order by perioxiid ASC";
$r1 = mysql_query&#40;$q1&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
$perioxes = "<select name=perioxi class="buton-mesa2" id="perioxi" onchange="MM_goToURL&#40;'parent','katastimata1.php?perioxi=$perioxiid'>\n\t<option value=\"\">Περιοχές</option>\n\t";

if&#40;mysql_num_rows&#40;$r1&#41; > '0'&#41;
&#123;
	while&#40;$a1 = mysql_fetch_array&#40;$r1&#41;&#41;
	&#123;
		$lista .= "<option value=\"$a1&#91;perioxiid&#93;\">$a1&#91;perioxi&#93;</option>\n\t";
	&#125;
&#125;

$perioxes .= $lista."</select>\n";
?>

<? echo $perioxes; ?>

Andreas_319
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 21 Απρ 2005 22:15

Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Δημοσίευση από Andreas_319 » 26 Νοέμ 2005 23:09

Τώρα μπερδεύτικα περισσότερο. Αν και το έκανα αυτό που μου είπες, δεν είδα αποτέλεσμα. Μήπως τελικά δεν πρέπει να βάλω MM_goToURL και πρέπει να κάνω κάτι άλλο ??

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Δημοσίευση από fafos » 26 Νοέμ 2005 23:22

Sou evgale to menu? an nai diorthose auto pou sou esteila vazontas mia parentesh pou ksexasa:

\"MM_goToURL('parent','katastimata1.php?perioxi=$perioxiid')\"

Andreas_319
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 21 Απρ 2005 22:15

Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Δημοσίευση από Andreas_319 » 27 Νοέμ 2005 00:12

Όχι δεν μου έβγαλε menu και όταν κάνω Browsing την σελίδα μου λέει Parse error: parse error in /home/otithes/katastimata.php on line 79 , δηλαδή στον κώδικα που μου έδωσες. Μάλλον πρέπει να ξέχασες εκτός της παρένθεσης και άλλα πράγματα. Αν υπάρχει κάποιο στυλ <a href> σε List Menu θα ήταν πιο εύκολο να το κάνω πιστεύω.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Δημοσίευση από skeftomilos » 27 Νοέμ 2005 01:17

Αυτή η αλλαγή μάλλον αρκεί:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<select onchange="location.href='katastimata1.php?perioxi='+this.value">
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Δημοσίευση από viktoras » 27 Νοέμ 2005 01:23

Κώδικας: Επιλογή όλων

onchange="MM_goToURL&#40;'parent','katastimata1.php?perioxi=$row_Recordset_Perioxes&#91;'perioxiid'&#93;'>\n\t<option value=\"\">Περιοχές</option>\n\t";
Kαι όπου δλδ πρέπει να μπει το $row... να το κάνεις έτσι.

Andreas_319
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 21 Απρ 2005 22:15

Πως από ListMenu παίρνω με onchange σε URL το $row_Recordset

Δημοσίευση από Andreas_319 » 27 Νοέμ 2005 01:43

:pint: :pint: :pint:
skeftomilos IS THE GOD

THANKS THANKS :kaloe: :kaloe:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες