Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Δημοσίευση από ForzaInter » 28 Νοέμ 2005 21:35

εκτός από τη μέθοδο include με το ssi ή το include/require της PHP? :roll:
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Δημοσίευση από patriot » 29 Νοέμ 2005 06:56

Υπάρχει include με asp. Όμως δεν ξέρω περισσότερα γιατί δεν ξέρω asp. Περίμενε για κανενα Guru (βλέπε skeftomilos!!)
Φυσικά μπορείς να βάλεις και iframe με σκέτη html...
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Δημοσίευση από skeftomilos » 29 Νοέμ 2005 07:25

Skeftomilos gure σε PHP; Θα αστειεύεσαι βέβαια! Μαθητευόμενος μάγος, χα χα! :P

@ForzaInter: Ψάχνεις μήπως για κάτι σαν client-side-include;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Δημοσίευση από ForzaInter » 29 Νοέμ 2005 18:12

Τι ψάχνω λέει? :P

Απ'ότι κατάλαβα εννοείς να μην χρειάζεται να είναι εγκατεστημένο ειδικό module στον server. Η απάντηση είναι ναι :bouncy:
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Δημοσίευση από skeftomilos » 30 Νοέμ 2005 08:45

Ρωτώ αν θέλεις να γίνεται στον server ή στον browser. Και τι ακριβώς θέλεις να γίνεται, ενσωμάτωση εξωτερικού HTML αρχείου στην τρέχουσα σελίδα;
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Δημοσίευση από ForzaInter » 30 Νοέμ 2005 18:04

Την 1η ερώτηση δεν την κατάλαβα. Η απάντηση στη 2η είναι ναι
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Δεκ 2005 07:32

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε δύο αρχεία, το A που περιέχει 123 και το B που περιέχει 456, και θέλουμε να εμφανιστεί στον browser το περιεχόμενο και των δύο αρχείων ενωμένο, δηλαδή 123456. Κατ' αρχήν πρέπει να αποφασίσουμε αν θα γίνει η συνένωση στον server ή στον browser (client).

1) Αν το κάνουμε στον server, ο browser δε θα μπορεί να καταλάβει ότι το 123456 βρισκόταν αρχικά σε δύο αρχεία. Για να γίνει η συνένωση στον server ο απλούστερος τρόπος είναι αυτός που αναφέρεις, SSI στην ASP και include/require στην PHP. Αν για κάποιο λόγο θέλουμε να αποφύγουμε αυτό τον τρόπο, τότε θα πρέπει να διαβάσουμε τα περιεχόμενα του αρχείου B και να τα προσθέσουμε στο A με Response.Write στην ASP ή echo στην PHP. Στην ASP διαβάζουμε αρχεία με τη βοήθεια του ActiveX αντικειμένου Scripting.FileSystemObject, και στην PHP με fopen() ή file_get_contents().

2) Για να γίνει η συνένωση στον browser θα έπρεπε να υπήρχε δυνατότητα για client-side-includes (CSI), αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει! Σημαντική παράλειψη της HTML κατά τη γνώμη μου, δεδομένου ότι θα ήταν κάτι μάλλον απλό. Υπάρχει ωστόσο μια δυνατότητα να γίνει κουτσά στραβά με JavaScript. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μετατραπεί το περιεχόμενο του αρχείου B σε κώδικα JavaScript:

Κώδικας: Επιλογή όλων

document.write('456')
...και να κληθεί ως εξωτερικό script από το αρχείο A:

Κώδικας: Επιλογή όλων

123<script type="text/javascript" src="B"></script>
Δεν είναι πάντως ούτε βολικό ούτε αξιόπιστο.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Δημοσίευση από ForzaInter » 01 Δεκ 2005 15:49

Δηλαδή, καταλήγουμε στο ότι, εάν δεν υπάρχει εγκατεστημένες στον server που φιλοξενούν την σελίδα, η ASP και η PHP, την έχεις βαμμένη. :-? Θα πρέπει να ξαναγράφεις τον κώδικα σε κάθε σελίδα που θες να έχει τα ίδια π.χ. banners και footers :x
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Δημοσίευση από skeftomilos » 01 Δεκ 2005 18:21

Όπως τα λες! :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Υπάρχει μέθοδος καλέσματος εξωτερικού αρχείου...

Δημοσίευση από patriot » 02 Δεκ 2005 07:57

skeftomilos έγραψε:Skeftomilos gure σε PHP; Θα αστειεύεσαι βέβαια! Μαθητευόμενος μάγος, χα χα! :P
Εννοούσα γενικότερα. Πάντως ξέρεις καλύτερα από μένα (php!)!!
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης