Php - Ενημέρωση

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από Kanonieris » 30 Νοέμ 2005 19:34

Παιδιά αν είναι δυνατόν μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να κάνω το παρακάτω σκηνικό.

Θέλω να κάνω έναν μηχανισμό(site το οποίο δεν θα έχει βάση απο πίσω) ο οποίος θα περιέχει ένα κούμπι το οποίο θα κάνει ενημέρωση μία η περισσότερες σελίδες.Δηλαδή πχ έχω 10 εικόνες, η video κτλ και θέλω όταν τις επιλέγω και πατώντας το κουμπί αυτό να γίνεται η αντικατάσταση(ενημέρωση) αυτού του αρχείου στον server.Όλα αυτά σε php
Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από cdhyper » 30 Νοέμ 2005 21:04

Δε χρειάζεται php. Αν θες να αντικαταστήσεις 10 εικόνες και 1 video με άλλες εικόνες και video απλά ανεβάσεις τα καινούρια στοιχεία μέσω ftp με τα ίδια filenames που είχαν και τα προηγούμενα.

Προφανώς δεν χρειάζεσαι αυτό αλλά σου δίνω την απάντηση στο ακριβές σου ερώτημα. :o
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από Kanonieris » 30 Νοέμ 2005 21:37

cdhyper έγραψε:Δε χρειάζεται php. Αν θες να αντικαταστήσεις 10 εικόνες και 1 video με άλλες εικόνες και video απλά ανεβάσεις τα καινούρια στοιχεία μέσω ftp με τα ίδια filenames που είχαν και τα προηγούμενα.

Προφανώς δεν χρειάζεσαι αυτό αλλά σου δίνω την απάντηση στο ακριβές σου ερώτημα. :o
Ναι λογικό είναι αυτό που λές αλλά θέλω να φτίαξω έναν μηχανισμό σε έναν χρήστη του internet o οποίος δεν ξέρει απο ftp κτλ.

Και κάτι άλλο, γίνεται να κάνω ένα κουμπί το οποίο κάνει browse στον φάκελο του server?Με αυτον το τρόπο δηλ να κάνω paste το αρχείο που θέλω.
thnx

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από cdhyper » 30 Νοέμ 2005 21:44

Δε χρειάζεται να ξέρει πολλά ο χρήστης. Να ανοίξει τον explorer σε ftp mode (ftp:// κλπ) και να κάνει copy paste τα αρχεία μέσω του explorer.

Παρόλαυτά αν επιμένεις να θέλεις πρόγραμμα πήγαινε στον php τομέα του hotscripts.com και ψάξε για file management ή για file upload.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από Basilakis » 01 Δεκ 2005 09:39

cdhyper++. Νομίζω θα ήταν λάθος να το κάνεις κάπως έτσι οφού όλοι οι χρήστες ξέρουν απο copy - paste.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από mrpc » 01 Δεκ 2005 13:23

Μπορεί να μη θες να δώσεις ftp access στον καθένα. Επίσης μπορεί να θες να ελέγχεις το τι ανεβαίνει, κάτι που γίνεται με script, ενώ αν ανοίξεις ftp ο άλλος μπορεί να ανεβάσει ότι θέλει.
Γενικά ftp δεν δίνουμε σε οποιονδήποτε και για να ζητάει ο kanonieris script λύση, φαντάζομαι ότι έχει τους λόγους του.
Πάντως και πάλι η απάντηση του cdhyper σε καλύπτει, αν ψάξεις στο hotscripts όλο και κάτι θα βρεις.
Αν πάλι θες να κάνεις εσύ εφαρμογή που να κάνει κάτι τέτοιο (κρίνοντας από την ενότητα στην οποία έκανες τη δημοσίευση), πρέπει να μας πεις που κολλάς για να σε βοηθήσουμε.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από panosru » 01 Δεκ 2005 14:48

e sthn telikh na mhn doseis ftp na baleis enan filemanager ekei kolate?

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από panosru » 01 Δεκ 2005 14:49

to eipe idi o cdhyper tora to eida :P

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από Kanonieris » 01 Δεκ 2005 16:49

Ευχαριστώ παιδιά, Θέλω να φτιάξω απο την αρχή μια δική μου εφαρμογή και θα ήθελα να μου πείτε ποιά είναι η καλύτερη συνταγή για να κάνω κάτι τέτοιο.Βέβαια αυτό που στοχεύω να κάνω έίναι ένα κουμπί το οποίο θα κάνει browse στον server και με copy paste μετά να κάνω την δουλειά μου, και τα υπόλοιπα βλέπουμε. :-? Θα ξεκινήσω μεν να κάνω ένα χ κώδικα αλλά έμπειρος στην πηπ δεν είμαι και προσπάθω να κάνω μια τέτοια εφαρμογή για να εξοικιωθώ με την γλώσσα περισσότερο ώστε να προχωρήσω στην ανάπτυξη δυναμικών ιστοσελίδων.
Ευχαριστώ και πάλι παίδες :)

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από panosru » 01 Δεκ 2005 20:03

an den ksereis ta basika apo php kalytera mathe ayta prota, oxi tpt allo alla poio eykolo na einai na ftaseis ston orofo skala skala para me alma ;)
ap' oti eida prapano anafereis pos asp ksereis opote den tha einai kai poly dyskolo na eksikeiotheis kai me thn php, efoson exeis gnoseis programatismou se allh glossa ;)

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από Kanonieris » 02 Δεκ 2005 16:40

βασικά σε php ξέρω να λειτουργώ με βάσεις, cookies και sessionς και θέλω να προχωρήσω σε ποιό πολύπλοκες εφαρμογές.Ευχαριστώ και πάλι παίδες, και για τυχόν αποριές θα επανέλθω. :)

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από mrpc » 02 Δεκ 2005 23:27

Θα σου πρότεινα για αρχή να διαβάσεις πως λειτουργούν οι ftp functions στην php, πιστεύω ότι είναι ο ιδανικός τρόπος για να υλοποιήσεις έναν file manager.
Έχει functions για όλες τις ftp λειτουργείες. Έτσι εσύ χρησιμοποιείς το script σου σαν "μεσάζοντα" μεταξύ του server και του επισκέπτη. Ο επισκέπτης δεν αποκτά ουσιαστικά πρόσβαση απ'ευθείας με τον server, αλλά τον βλέπει μέσω του script σου, το οποίο κάνει ότι έλεγχο χρειάζεται.
Φαντάζομαι ότι αφού έχεις γνώσεις ASP ξέρεις ποιοι είναι οι κίνδυνοι με τα upload αρχείων ώστε να κάνεις τους απαραίτητους έλεγχους και να μην έχεις προβλήματα security.

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από Kanonieris » 03 Δεκ 2005 15:14

mrpc έγραψε:Θα σου πρότεινα για αρχή να διαβάσεις πως λειτουργούν οι ftp functions στην php, πιστεύω ότι είναι ο ιδανικός τρόπος για να υλοποιήσεις έναν file manager.
.
Με βοήθησες πολύ φίλε μου, αυτό έψαχνα να βρώ για την συγκεκριμένη δουλειά :)

Kanonieris
Δημοσιεύσεις: 61
Εγγραφή: 01 Απρ 2005 11:30
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από Kanonieris » 08 Δεκ 2005 20:17

Λοιπόν έκανα ένα upload manager για τα αρχεία μου. Τώρα θέλω να κάνω μία εικονική βάση.Δηλαδή θέλω να έχω html η php αρχεία που να παίρνουν το κείμενο απο ένα .txt αρχείο και όχι απο βάση.Αν έχετε καμία ιδέα η κάτι που γνωρίζετε περί του θέματος πείτε το. Ευχαριστώ και πάλι παίδες

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Php - Ενημέρωση

Δημοσίευση από Basilakis » 11 Δεκ 2005 17:34

xrishmopoihse thn fread, fwrite, kai alles paromoies pou yparxoun mesa stp manual ths php. Kai molis teleiwseis dwse na doume kai ti exeis kanei. ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες