file_exists σε διαφορετικό server ? Γίνεται?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mat_
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 09 Απρ 2004 02:01

file_exists σε διαφορετικό server ? Γίνεται?

Δημοσίευση από mat_ » 02 Δεκ 2005 14:20

Καλησπέρα

Στο παρακάτω κώδικα ψάχνει αν υπάρχει ένα αρχείο, αν το βρει εμφανίζει την 1.jpg και αν δεν το βρει την 2.jpg.
Αυτό όμως ισχύει μόνο για αρχεία που βρίσκονται στον ίδιο server. Σωστα; Πώς μπορεί να γίνει να ψάχνει ένα αρχείο σε διαφορετικό server; Αντί για file_exists τι πρέπει να βάλω;

Ευχαριστώ!

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$filename = 'http&#58;//www.********.net/online.php';
if &#40;file_exists&#40;$filename&#41;&#41; 
&#123;
   echo "<img src='images/1.jpg' border='0' />";
&#125; 
else 
&#123;
   echo "<img src='images/2.jpg' border='0' />";
&#125;
?>

nastis
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 16 Φεβ 2005 16:28
Επικοινωνία:

file_exists σε διαφορετικό server ? Γίνεται?

Δημοσίευση από nastis » 02 Δεκ 2005 14:49

Πάλι αυτή η απορία ?
Νομιζα ότι την είχαμε λύσει τότε....
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=15691

Η πιο εύκολη λύση είναι το fopen που είχε πεί ο Rapid

Φιλικά
Β.
www.oktonia.com - Παγκόσμιο Χωριό Γνώσης Λυμένα Θέματα Εξετάσεων - Ασκήσεις

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

file_exists σε διαφορετικό server ? Γίνεται?

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Δεκ 2005 20:06

Αν θέλεις nastis δώσε ένα παράδειγμα με fopen, γιατί με ενδαφέρει κι εμένα. Στο παλιότερο θέμα δεν περιγράφεται χειροπιαστή λύση. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

file_exists σε διαφορετικό server ? Γίνεται?

Δημοσίευση από fafos » 02 Δεκ 2005 23:46

Enas mpakale tropos einai o parakato:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$filename = 'http&#58;//www.********.net/online.php';
@$fp = fopen&#40;$filename, "r"&#41;;
   if &#40;!$fp&#41; &#123;
   echo "<img src='images/2.jpg' border='0' />"; 
      	 &#125;
   else &#123;
echo "<img src='images/1.jpg' border='0' />";
	&#125;
@fclose&#40;$fp&#41;;

?>

mat_
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 09 Απρ 2004 02:01

file_exists σε διαφορετικό server ? Γίνεται?

Δημοσίευση από mat_ » 07 Δεκ 2005 02:22

@fafos Όταν το αρχείο δεν υπάρχει όμως, δείχνει πάλι την εικόνα 2 σύμφωνα με τον κώδικα που μου έδωσες. Δεν θα 'πρεπε να δείξει την 1 ?

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

file_exists σε διαφορετικό server ? Γίνεται?

Δημοσίευση από greekbytes » 12 Δεκ 2005 11:45

Στην περίπτωση που δεν ανοίξει με fopen το αρχείο (πχ. όταν δεν υπάρχει) θα εμφανίσει την 2, αλλιώς θα εμφανίσει την 1. Το ότι δεν άνοιξε συμβολίζεται με το !$fp

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες