Γίνεται να καλέσω εξωτερικό αρχείο html μέσα σε ένα div?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

Γίνεται να καλέσω εξωτερικό αρχείο html μέσα σε ένα div?

Δημοσίευση από ForzaInter » 06 Δεκ 2005 19:26

:question: :roll:
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Γίνεται να καλέσω εξωτερικό αρχείο html μέσα σε ένα div?

Δημοσίευση από patriot » 07 Δεκ 2005 10:18

Άμα κάνεις include ένα αρχείο (στην προκειμένη περιπτωση το html) δεν βλέπω για ποιο λόγο να μην μπορείς να το κάνεις όπου θες. Τι έχει δηλ το div και δεν μπορείς;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

Γίνεται να καλέσω εξωτερικό αρχείο html μέσα σε ένα div?

Δημοσίευση από ForzaInter » 07 Δεκ 2005 16:04

Είχα δει σε ένα ενθουσιασμένο tutorial εδώ :P ότι μπορείς να βάλεις εξωτερικό αρχείο html μέσα στο div, σαν εσωτερική εντολή του div, που αντικαθιστά τα iframes
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Γίνεται να καλέσω εξωτερικό αρχείο html μέσα σε ένα div?

Δημοσίευση από chchrist » 07 Δεκ 2005 16:11

Αν θες να φαίνεται το εξωτερικό σου αρχείο σαν iframe χρησιμοποίησε το overflow στο div σου.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Γίνεται να καλέσω εξωτερικό αρχείο html μέσα σε ένα div?

Δημοσίευση από patriot » 07 Δεκ 2005 17:05

Αν θες να φαίνεται το εξωτερικό σου αρχείο σαν iframe χρησιμοποίησε το overflow στο div σου.
Δηλ έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

#include{overflow:auto;}
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

Γίνεται να καλέσω εξωτερικό αρχείο html μέσα σε ένα div?

Δημοσίευση από ForzaInter » 09 Δεκ 2005 03:54

Βρήκα το συγκεκριμένο tutorial, το οποίο ανέφερε:

Τα Scrolling div μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια σελίδα αντί για iframes !

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div style="background&#58; #ffffff; overflow&#58; auto; width&#58;200px; height&#58;150px;">Τοποθετήστε εδώ το περιεχόμενο.... Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε HTML !!!</div>

Επεξήγηση του κώδικα :

Tο χρώμα του background του DIV

Κώδικας: Επιλογή όλων

background&#58; #ffffff;

Πρέπει να ορίσετε το overflow σε auto για να δουλεύει το scroll, αλλιώς θα εξαφανιστεί η scrollbar

Κώδικας: Επιλογή όλων

overflow&#58; auto;
Και το μόνο που μένει είναι να ορίσετε τις διαστάσεις του DIV

Κώδικας: Επιλογή όλων

width&#58;200px; height&#58;150px;
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Γίνεται να καλέσω εξωτερικό αρχείο html μέσα σε ένα div?

Δημοσίευση από patriot » 09 Δεκ 2005 12:46

ForzaInter έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div style="background&#58; #ffffff; overflow&#58; auto; width&#58;200px; height&#58;150px;">bla, bla</div>
Επεξήγηση του κώδικα :

Tο χρώμα του background του DIV

Κώδικας: Επιλογή όλων

background&#58; #ffffff;
Κάνοντας το με αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι μια εντολή (στην προκειμένη περίπτωση το <div...) έχει το εξής style (style="background: #ffffff; και λοιπά...). Στην θέση του <div.... θα μπορύσε να ήταν μία οποιαδήποτε εντολή, π.χ span, a, td κ.τ.λ ΓΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ!!! Τα css βολεύουν επειδή μπορείς να κάνεις με μια αλλαγή, αλλαγές σε όλα. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το "ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ" και το "αλλαγές σε όλα" είναι αντίθετα. :P Κάνοντας το έτσι μετά θα πρέπει να αλλάξεις όλα τα "style="background: #ffffff; και λοιπά..." ΕΝΑ-ΕΝΑ!!!! Γιατί δεν κάνεις ένα class μέσα στο css του head που έτσι και το αλλάξεις να αλλάξουν όλα, και να γλυτώσεις δουλειά και χρόνο; :wink:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ForzaInter
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 22 Οκτ 2005 22:37
Τοποθεσία: Διπλανό δωμάτιο

Γίνεται να καλέσω εξωτερικό αρχείο html μέσα σε ένα div?

Δημοσίευση από ForzaInter » 09 Δεκ 2005 14:20

Ώπα σε χάνω...Και συ χάθηκες μου φαίνεται :P Δε μιλάω για να αλλάξω το στυλ κάποιου div. Ο συγκεκριμένος κύριος, στο tutorial του ανέφερε ότι μέσα στο div μπορείς να εισάγεις ξένο αρχείο html. Αυτό είναι το ζητούμενο :)
I told you we would make it to the sunshine one day...you just got there a little quicker

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Γίνεται να καλέσω εξωτερικό αρχείο html μέσα σε ένα div?

Δημοσίευση από patriot » 09 Δεκ 2005 19:22

ForzaInter έγραψε:Ώπα σε χάνω...Και συ χάθηκες μου φαίνεται :P
Ναι;; :o **Κοιτάζει δεξιά-αριστερά να δει που βρίσκεται** :yea:

Όχι ρε το κατάλαβα, απλά ήθελα να στο επισημάνω για να μην αναγκαστείς μετά να τα αλλάζεις ένα-ένα έτσι και ακολουθούσες το tutorial βήμα-βήμα! :doh:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης