πρόβλημα με τα ελληνικά

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
pmadika
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2005 16:10

πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από pmadika » 09 Δεκ 2005 10:46

Σημερα πηρα απ'εδω το ερτολογιο και το εβαλα στο σαϊτε μου.
Τα ονοματα που ειναι στα ελληνικά δεν μου τα εμφανίζει η βαση μου.
Το μυνημα που εχω ειναι οτι: σήμερα γιορταζουν οι ????.
Τι αλλαγες να κανω στο κώδικα. Ο σέρβερ μου βρίσκεται στην Αθήνα και δεν μπορώ να κάνω τιποτα. Στα λατινικά ειναι μια χαρά.
Βοηθεια!!!!!
LISOLO YA BANGANGA

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από panosru » 09 Δεκ 2005 11:38

phgene sthn bassh sou kai allakse ta collation ths bashs se greek_general_ci.
episeis an thymamai kala mporeis na kaneis kai ayto,

Κώδικας: Επιλογή όλων

$conect = mysql_connect($host, $user, $pass);
mysql_select_db($database, $conect );
mysql_query("SET character_set_connection=greek");
mysql_query("SET character_set_client=greek");
kati tetoio :)
ego prosopika ayto kano kai mou douleyei.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από cordis » 09 Δεκ 2005 11:42

έχεις αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-7">
στην σελίδα που τα εμφανίζεις;

με ποιό τρόπο έκανες την καταχώριση;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από mrpc » 09 Δεκ 2005 19:38

Αφού εμφανίζει το σήμερα γιορτάζουν οι:, μάλλον έχει ISO8859-7.
Αν μιλάει για το δικό μου εορτολόγιο, δίνω sql script για την εισαγωγή στη βάση.
Άρα μάλλον το πρόβλημα είναι αυτό που λέει ο panosru, δηλαδή το collation.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από panosru » 10 Δεκ 2005 16:43

ksexasa na grapso kai ayto:
mporeis na grapseis kai ayto gia na dixnoun tous ellhnikous xarakthres ta query sou

Κώδικας: Επιλογή όλων

  mysql_query&#40;"set character set 'greek'"&#41;;
  mysql_query&#40;"SET NAMES 'greek'"&#41;; 

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

πρόβλημα με τα ελληνικά

Δημοσίευση από Khronos » 01 Φεβ 2007 18:45

Ξαναελπίζω να το δει κάποιος! Eχω και γω πρόβλημα με τα ελληνικά. Δοκίμασα αυτα που είπατε αλλα τιποτα. Υπάρχει λύση?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες