Counting On Line Users

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Counting On Line Users

Δημοσίευση από skull » 19 Μάιος 2006 17:55

Ερώτηση που αφορά και τα δύο scripts!

Σε ποιά σελίδα βλέπει τους Online users?

Και τα δύο τα μετέτρεψα σε Plugin που βρίσκετε σε υποφάκελο-υποφακέλου του Site και η αναφορά του στην αρχική(index.php)του site είναι απλά το return της fuction που περιέχετε ο παραπάνο κώδικας,ας πούμε {useronline}.

Τα δοκίμασα και τα 2 και δεν νομίζω να δουλεύουν γιατί μονίμως δείχνουν 1 user online.

Μήπως πρέπει να κάνω ένα include ή κάτι τέτοιο στην index?

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Counting On Line Users

Δημοσίευση από cpulse » 19 Μάιος 2006 18:06

Όσον αφορά το δικό μου απλά σημάδευε το ίδιο αρχείο με το $online_file ... αν το αφήσεις όπως το έχω σε κάθε subdirectory θα φτιάχνει διαφορετικό αρχείο.

Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Counting On Line Users

Δημοσίευση από skull » 21 Μάιος 2006 12:51

Συγνωμη αν ρωταω βλακεια αλλα...πως θα δείχνει όλους τους επισκεπτες του κεντρικού φακέλου και ας βρίσκοντε σε subdirectory?

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Counting On Line Users

Δημοσίευση από cpulse » 21 Μάιος 2006 13:03

Αν δεις τον κώδικα που είχα δώσει κάτω κάτω έχει αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo '<p>Se olokliro to site yparxoun ' . online_count&#40;'*'&#41; . ' xristes&#58; ' . online_users&#40;'*'&#41; . '</p>' . "\n";
Με το online_count('*') βλέπεις πόσοι users είναι online και με το online_users('*') τα user name τους (αυτό λειτουργεί αφού κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές προσαρμογής των user names).

Αλλά το $online_file πρέπει να δείχνει στο ίδιο αρχείο. Δηλαδή στο κεντρικό directory άστο όπως είναι, στα πρώτα subdirectories κάντο $online_file = '../online.txt'; , στα δεύτερα $online_file = '../../online.txt'; κτλ.

Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Counting On Line Users

Δημοσίευση από skull » 21 Μάιος 2006 14:46

εεευχαρηστω!!! :D

Βασικα το online.txt(CMOD 777) το έβαλα στο αρχικό root και μέσα στην fuction του plugin στο τέλος επιστρέφω "return online_count($_SERVER['PHP_SELF']);" για να βγάζει τον αριθμο!Το αρχείο php αυτό βρίσκετε σε φάκελο ../../plugin/useronline.php
Αν και μου φαίνετε σωστό δεν δουλεύει και μονίμως δείχνει 1 guest ενώ έχω 3 pc με διαφορετικά ip συνδεδεμενα! :-?

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Counting On Line Users

Δημοσίευση από cpulse » 21 Μάιος 2006 15:32

Με την παράμετρο $_SERVER['PHP_SELF'] θα σου δείχνει πόσους είναι στην σελίδα που καλεί το function. Γι αυτό χρησιμοποιώ το '*' .. σαν virtual σελίδα που λειτουργεί κοινά για όλες τις σελίδες.

Άβαταρ μέλους
skull
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 02 Μαρ 2005 17:56
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Counting On Line Users

Δημοσίευση από skull » 21 Μάιος 2006 16:46

Πιστευω το εξαντλησαμε το θεμα...τα κάνω ολα σωστα αλλα δεν δουλευει!!! :hammer:

Θα το κρατησω για λιγο μέχρι να δω να λεει "Χρήστες Online:2"!!! :lol:

ευχαρηστω παντως! :)

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Counting On Line Users

Δημοσίευση από cpulse » 21 Μάιος 2006 22:55

Το δοκίμασα πάλι και σε μένα δουλεύει καλά. Επειδή λειτουργεί με sessions πρέπει να εξομοιώσεις τα πολλαπλά sessions.

Αυτό μπορείς να το κάνεις ανοίγοντας φρέσκους IE. Αν το δοκιμάζεις με Firefox δεν γίνεται γιατί το Firefox διατηρεί τα processes και δεν αλλάζει sessions. Ο IE χρησιμοποιεί νέο process κάθε φορά που τον ανοίγεις οπότε μπορείς έτσι να τεστάρεις τα πολλαπλά sessions.

katerina28
Δημοσιεύσεις: 201
Εγγραφή: 16 Δεκ 2007 22:14

Counting On Line Users

Δημοσίευση από katerina28 » 26 Απρ 2008 16:05

καλημερα.Θα ηθελα και εγω να εχω usersonline σε ενα site προσοπικο ,με μορφη πχ 1 user on line.
Το site ειναι σε html αλλα δεν ξερω και php μηπως υπαρχει κανενας που να εχει την διαθεση να με βοηθησει πως να το κανω,και σε ποιο σιμειο της html μπαινουν αυτοι οι κωδικες.
Μια πιο αναλητηκη επεξιγηση για το useronline θα βοηθουσε πολλες/πολλους απο εμας.
Στο pc εχω περασει το xampp.βαση αυτου μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του?
Ποια ειναι τα βηματα που πρεπει να κανω για να εχω σε ολες τις σελιδες ξεχωριστα ποσοι ειναι online?
Ευχαριστω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες