CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Σχόλια από τον χώρο του Web Design, Web Development.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από RADICAL » 17 Δεκ 2005 16:35

Εντάξει δεν θα ήταν πολυ δύσκολο αλλα σίγουρα θα έχει δουλειά :)

Κατέβασα τοπικά την σελίδα του post αυτού και στα γρήγορα και πολύ χοντρικά έγραψα πώς θα μπορούσε να είναι ο κώδικας για το post χωρίς tables.

Έτσι προσθέτωντας αυτά στο subSilver.css

Κώδικας: Επιλογή όλων

.thePost {
width:99%;
float:left;
clear:left;
border:1px solid #FFFFFF;
background-color:#d9e2ec;
}

.userId {
width:19%;
float:left;
padding:5px 5px 5px 5px;
height:auto;
}

.mainPost {
width:79%;
float:left;
border-left:1px solid #FFFFFF;
background-color:#d9e2ec;
padding:5px 5px 5px 5px;
}

.postInfo {
float:left;
clear:left;
width:100%;
border-bottom: 1px solid #FFFFFF;
padding-bottom:5px;
}

.dateSubject {float:left;}
.btns {float:right;}
Και αυτά στη html αντί του <tr> που περιέχει το post:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div class="thePost">
   <div class="userId">....User Info.......</div>
   <div class="mainPost">
	<div class="postInfo">
            <span class="dateSubject">.....Post Details....</span>
	    <span class="btns">....Quick Anwser-Quotes.....</span>
	</div>
	<div>
	    <span class="postbody">....Blah Blah.....</span>
	    <span class="postbody">....User Sig....</span>
	</div>
   </div>
</div>
Θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και τώρα. :wink: :D
Συνημμένα
sample.jpg
ScreenShot απο το πρώτο post σε αυτό το θέμα αλλα με το νέο κώδικα
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από cherouvim » 17 Δεκ 2005 17:15

Oraios. Mia analogi kinisi (pou telika pragmatopoihthike) egine sto http://slashdot.org prin kati mines meta apo polles sizitiseis. To site katanalonei tromaktiko ogo bandwidth kathe mera opote etsi sosane polla $$ (oxi oti tous lipoun vevaia).

story @ http://slashdot.org/article.pl?sid=05/09/22/1324207

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από Basilakis » 17 Δεκ 2005 18:19

Radical ean endiaferese mporoume poly wraia kai efkola na grapsoume mazi to subSilvet template ollo etsi. Egw eimai mesa, giati kati analogo etoimazomoun na kanw etsi kai alliws. Ean endiaferese...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27620
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από cordis » 17 Δεκ 2005 18:43

κοίτα που θα με κάνετε να το αλλάξω.. :P :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από Basilakis » 17 Δεκ 2005 19:00

Perimene mas. Ean dextei na to kanoume tha to xrisimopoihseis efkola. Giati na mhn dextei... ;)

Perimenw apanthsh man na to kanoume. Tha ginei kai kati kalo eimai sigouros.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από skeftomilos » 18 Δεκ 2005 09:46

Ωχ! Πάνε τα σκριπτάκια μου έτσι και αλλάξετε τα tags. :( Δεν πειράζει θα τα ξαναφτιάξω. :P Πάντως για τους περισσότερους χρήστες μία τέτοια αλλαγή θα περάσει μάλλον απαρατήρητη πιστεύω. Περισσότερα επιφωνήματα θαυμασμού ενδέχεται να προκαλέσουν δυό-τρία νέα smilies. :D :P :yea:
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από patriot » 18 Δεκ 2005 10:15

Div ή tables; Προσωπικά έχω μάθει πολύ καλύτερα τα tables (μάλλον εννοείται αυτό :P ) αλλά όσο περνάει ο καιρός τα divs/css είναι ποιο χρήσιμα. Και όπως είπε και ο sibas τώρα έρχονται τα css3 (που ανυπομονώ όσο δεν φαντάζόμουν ποτέ ότι θα ανυπομονούσα) τα οποία θα διευκολύνουν πάρα πολύ. Αλλά (δυστυχώς υπάρχει και το "αλλά") μέχρι να γίνουν τα τωρινά css (φανταστείτε τα css3) συμβατά με όλους του browsers θα περάσει καμιά 2ετία-3ετία ακόμα (!!!) με αποτέλεσμα το γνωστό χάος το οποίο σε εξαναγκάζει να σκέφτεσαι τα tables. Άρα δεν είναι τι προτιμάμε αλλά το τι γινέται. Από άποψη γνώσης φυσικά προτιμώ τα tables αφού τα ξέρω πολύ καλύτερα. Συμφέρει όμως;
διατίθεμαι να πληρώσω αποζημίωση μέχρι 2 εκατομμυρίων ευρώ σε κάθε θιγέντα.
Εγώ θίχτηκα, εγώ!!!!! :yea: :yea: :yea:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από Basilakis » 18 Δεκ 2005 12:13

Giati na alakseis ta scriptakia sou? Ta scripts sou doulevoun mesa sta tables? H dinoun ekei mesa kati?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από ThyClub » 18 Δεκ 2005 12:32

FF JS Scripts :wink:

Άβαταρ μέλους
Mandingueiro
Δημοσιεύσεις: 270
Εγγραφή: 07 Φεβ 2006 19:26

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από Mandingueiro » 07 Φεβ 2006 20:36

pure css panta

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από dimsis » 07 Φεβ 2006 22:12

Εγώ το πιο απλό πράγμα ήθελα να κάνω με css και απογοητεύτηκα...
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=20340
Αν είναι να κάνω 100 πατέντες για να γεμίσω μια στήλη ενός τρίστηλου (π.χ.) layout με επαναλαμβανόμενη εικόνα στο background, προτιμώ να το κάνω με ένα td background="image" ή td class="tade" (όπου tade css με bg για το td)...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27620
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από cordis » 08 Φεβ 2006 00:24

πολύ μπέρδεμα βρε παιδί αυτό το tabless :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από skeftomilos » 08 Φεβ 2006 02:59

Από πρακτική άποψη καλύτερο το background="eikona" παρά background-image:url(eikona) γιατί οι browsers σώζουν τις εικόνες στο Save As μόνο στην πρώτη περίπτωση.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από cherouvim » 08 Φεβ 2006 05:56

Deksi click/page info/media kai exeis access se ola ta grafika elements tis selidas. To an tha to valeis os img i os background-image exei na kanei me to an i eikona einai grafiko element tis selidas i meros tou content tis selidas. An thes (h de se niazei) to kinito sou na katevazei to super-wow 110kb smooth corner motion blur 32bit depth colour border tis selidas sou tote be my guest kai spasto se 48 slices kai dosto me img tags kai spacers.

Ego to kano me Faux Columns [ALA] kai tha exo accessibility apo opoudipote sto planiti kai me opoiodipote meso.

@dimsis: De mporo na katalabo giati paraponiesai apo ti stigmi pou o idios diloneis oti "me tin proti prospathia" gyrizeis piso (4 hronia) gia na sinehiseis na poulas sites me table based layout. Synehise na kaneis afto to opoio eisoun kalos toso kairo kai an thes na pas mprosta nomizo oti einai aftonoito oti stin arhi ta pragmata tha einai dyskola.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

CSS με Tables ή χωρίς Tables... λες με σκέτα tables;

Δημοσίευση από dimsis » 08 Φεβ 2006 09:43

Cherouvim χαλάρωσε λίγο. Δεν με ξέρεις ποιος είμαι, τι "πουλάω" και τι κάνω.
"Μάγκας" δεν είναι αυτός που ακολουθεί τις τάσεις, αλλά αυτός που τις δημιουργεί.

Ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια που υπάρχουν τα CSS ανακαλύφθηκαν σε μια νύχτα τα θετικά τους και όσοι δεν ακολουθούν την μόδα είναι οπισθδρομικοί και οι υπόλοιποι μεγάλοι designers...

Έχει βρωμίσει το internet από "επαναστάσεις"... και το χειρότερο από φανατισμένους οπαδούς της κάθε "επανάστασης".

Απάντηση

Επιστροφή στο “Web Usability & Accessibility”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες