sql query me ellinika

Γενικές συζητήσεις για SQL και SQL Servers (RDBMS)

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
lemmy
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Δεκ 2005 10:12

sql query me ellinika

Δημοσίευση από lemmy » 16 Δεκ 2005 11:32

Re paides vlepo pantou to LIKE '%β%'. Ok m'auto ti ginetai omos otan thelo na vro apotelesmata για παράδειγμα me LIKE '%ατι%' όπου το α μπορεί να είναι τονισμένο η άτονο. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εντοή; Κάπου είδα το ILIKE alla den ksero an ginetai kai mipos thelei na egkatastiso POSTGRE SQL.

Exo mia efarmogh apo visual basic kai xrisimopoio access DB.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

sql query me ellinika

Δημοσίευση από cordis » 16 Δεκ 2005 12:01

αν το κάνεις έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT CUSTOMER.*
FROM CUSTOMER
WHERE (((CUSTOMER.FIRST_NAME) Like '[αά]*'));
σου το βγάζει...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

lemmy
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Δεκ 2005 10:12

sql query me ellinika

Δημοσίευση από lemmy » 16 Δεκ 2005 12:12

nai alla tha prepei na bgainoun ola ta apotelesmata που περιέχουν opoiadipote seira grammaton doso sto search. To "ατι" itan apla ena paradeigma. To provlima einai sta fonienta.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

sql query me ellinika

Δημοσίευση από cordis » 16 Δεκ 2005 12:23

μπορείς να φτιάξεις μια function που να επεξεργάζετε το κείμενο πριν το βάλει στο Like. πχ το "ατι" να το κάνει "[αά]τ[ιί]" ώστε να τα βρήσκει όλα...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

lemmy
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Δεκ 2005 10:12

sql query me ellinika

Δημοσίευση από lemmy » 16 Δεκ 2005 12:32

kai fysika ena variable gia ola ta fonienta....

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

sql query me ellinika

Δημοσίευση από cordis » 16 Δεκ 2005 12:40

ναι.. ένα array θα έλεγα καλύτερα...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

lemmy
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Δεκ 2005 10:12

sql query me ellinika

Δημοσίευση από lemmy » 16 Δεκ 2005 12:49

ok, tha to koitakso. Pantos einai periergo pou den exei provlevthei kati tetoi apo thn sql. to idio provlima tha exoun sigoura kai oi galloi

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

sql query me ellinika

Δημοσίευση από dva_dev » 16 Δεκ 2005 19:14

Σε SQL server πάντως μπορείς κατά τη δημιουργία της βάσης να χρησιμοποιήσεις collation Greek_CI_AI, οπότε λύνεις προβλήματα με τους τόνους και τα κεφαλαία μικρά. Δεν ξέρω με το τελικό "ς" τι γίνεται, δεν έχει τύχει να το δοκιμάσω ποτέ.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

sql query me ellinika

Δημοσίευση από cordis » 16 Δεκ 2005 23:17

ναι κι εγώ σε MS SQL Server με Greek_CI_AI δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

υγ. SQL Servers είναι όλοι.. ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

lemmy
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Δεκ 2005 10:12

sql query me ellinika

Δημοσίευση από lemmy » 17 Δεκ 2005 12:38

To thema einai oti thelo na ftiakso mia redistributable efarmogi. Mipos stin peripitosi tou sql server o xristis prepei na ton exei egkatestimeno gia na trekseitin efarmogi?

lemmy
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Δεκ 2005 10:12

sql query me ellinika

Δημοσίευση από lemmy » 17 Δεκ 2005 14:12

Ayto douleuei mia xara

Sto "General":

Κώδικας: Επιλογή όλων

Function AccIns(Str As String) As String
    Dim CurLtr As String * 1
    For x = 1 To Len(Str)
        CurLtr = Mid(Str, x, 1)
        Select Case CurLtr
            Case "ε", "έ", "Ε", "Έ"
                AccIns = AccIns & "[ε,έ,Ε,Έ]"
            Case "α", "ά", "Α", "Ά"
                AccIns = AccIns & "[α,ά,Α,Ά]"
            Case "η", "ή", "Η", "Ή"
                AccIns = AccIns & "[η,ή,Η,Ή]"
            Case "ι", "ί", "Ι", "Ί", "ϊ", "ΐ"
                AccIns = AccIns & "[ι,ί,Ι,Ί,ϊ,ΐ]"
            Case "ο", "ό", "Ο", "Ό"
                AccIns = AccIns & "[ο,ό,Ο,Ό]"
            Case "υ", "ύ", "Υ", "Ύ", "ϋ", "ΰ"
                AccIns = AccIns & "[υ,ύ,Υ,Ύ,ϋ,ΰ]"
            Case "ω", "ώ", "Ω", "Ώ"
                AccIns = AccIns & "[ω,ώ,Ω,Ώ]"
            Case Else
                AccIns = AccIns & CurLtr
        End Select
    Next
End Function
sto search textbox:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Private Sub Text1_Change()
data.RecordSource = "SELECT * FROM words WHERE trm LIKE '%" & AccIns(Text1.Text) & "%'" & "ORDER BY trm"
data.Refresh
End Sub
Ola auta apo Access db

To thema einai tora sti lista me ta apotelesmata na moubgazei me bold ayto pou zitisa. An gia paradeigma zitisa na mou brei oles tis lekseis pou periexoun "ιδ" na pairno sti lista
  • ειδικός
    ελπίδα
    ιδιοτελής
    κλπ
An exete kamia idea....

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

sql query me ellinika

Δημοσίευση από cherouvim » 17 Δεκ 2005 14:40

Ti eidous search thes na kaneis kai se posa dedomena? Giati den eisagageis mia pragmatiki indexing & searching mihani opos to http://lucene.apache.org/ stin efarmogi sou? [akyro, molis tora eida oti paizeis VB]

I prosegisi sou me ti dimiourgia dynamikou query einai sosti.

Gia to bold paikse me regular expressions, kane match to ιδ kai ίδ kai antikatestise me <strong>\\1</strong>

lemmy
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 16 Δεκ 2005 10:12

sql query me ellinika

Δημοσίευση από lemmy » 17 Δεκ 2005 15:33

kathoson eimai sxetika neos sti vb, o,ti exo mathei einai mesa apo forums kirios. ayto to "match" tora to akouo kai oute ksero pos ginetai. Na sou po oti ta apotelesmata tou search emfanizontai se DataList an auto paizei rolo. Mporei mia datalist na periexei bold kai non bold chars?

to provlima einai oti i access den endikneitai gia megalo ogko dedomenon kai ego skopevo na simperilavo oles tiw lekseis tis ellinikis pou periexei ena leksiko (pano apo 150.000), trexa gireve diladi. poia database endiknitai se tetoies peripotvseis?

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

sql query me ellinika

Δημοσίευση από cherouvim » 17 Δεκ 2005 15:55

An thes na soseis 150.000 rows mesa sti vasi tote sigoura prepei na hrisimopoihseis kapio ergaleio gia indexing kai search.

Oso gia to an mporeis na exeis bold mesa se DataList den mporo na sou apadiso mias kai den ksero VB.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

sql query me ellinika

Δημοσίευση από cordis » 18 Δεκ 2005 01:05

αν είναι η 6 πολύ αμφιβάλω.. μιας και κάνει πολύ βασικά πράγματα στο formating των data sets. Ακόμα και η .net 2005 δεν το κάνει αυτό, απλά έχει formating σε επίπεδο κελιού, όχι χαρακτήρα... μόνο σε κάποιο rtf control αν τα βάλεις ίσως κανεις κάτι...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βάσεις Δεδομένων και SQL - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες