ZEUScms Screens

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από ThyClub » 16 Δεκ 2005 21:55

Λοιπόν μιας και δεν μπορώ ακόμη να δώσω demos και επειδή θέλω να έχω συμβουλές και ιδέες απο όλους θα κάνω post μερικά screenshots που έχω ανεβάσει sto www.zeuscms.gr


Ξεκινάμε με την περιοχή των αντικειμένων. Αντικείμενα μπορούν να θεωρηθούν σχεδόν τα πάντα: Άρθρα, Ανακτησεις , Σύνδεσμοι κτλ κτλ.

Αντικείμενα:
Εικόνα

Όσο περνάει ο καιρός θα ποστάρω και άλλες εικόνες. Όλες ανεβασμένες στο www.zeuscms.gr φυσικά. Μην καταναλώνουμε το bandwidth του freestuff :wink:

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από ThyClub » 20 Δεκ 2005 19:27

Λοιπόν συνεχίζουμε με το forum module. δεν έχει φτάσει στο 100%. Μερικά προβλήματα με την λογική υπάρχουν ακόμα αλλά με οδηγό το phpBB προσπαθώ να τα ξεπεράσω:

Forums:
Εικόνα

Topic:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από cherouvim » 20 Δεκ 2005 20:26

Dose mas liga insider info gia to Object Model kai to Database Schema sou. Ti dynatotites exei to CMS sou se epipedo selidon kai antikimenon? Mporeis na dimiourgiseis antikeimena ta opoia meta tha parousiazontai me vasi user defined templates? Kai ti eidous kai posa properties mporoun na exoun afta ta antikimena?

Indexing kai searching exeis ylopoihsei?

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από Basilakis » 20 Δεκ 2005 21:17

http://www.zeuscms.gr

Den vrikes ekei mesa afta pou epsaxnes>?

ThyClub skizei to project. Perimenw na egkatasthsw thn nea Version!

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από cherouvim » 20 Δεκ 2005 21:34

Agapite Basilaki-Web.

Ekana poly sigekrimenes erotiseis giati thelo apantiseis. Exo paei sto site kai profanos aftes oi leptomeries shediastikis kai arhitektonikis fyseos den anaferontai ekei mesa. Se antitheti periptosi den tha rotousa. Den kano post apla gia na kano post.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από ThyClub » 20 Δεκ 2005 22:42

cherouvim έγραψε:Dose mas liga insider info gia to Object Model kai to Database Schema sou. Ti dynatotites exei to CMS sou se epipedo selidon kai antikimenon? Mporeis na dimiourgiseis antikeimena ta opoia meta tha parousiazontai me vasi user defined templates? Kai ti eidous kai posa properties mporoun na exoun afta ta antikimena?

Indexing kai searching exeis ylopoihsei?
Λοιπόν. Η βάση δεδομένων έχει σχεδιαστεί ώστε με την χρήση id & sub ids να δημιουργούνται αμέτρητες κατηγορίες σε οποιοδήποτε βάθος ο χρήστης επιθυμεί. Για παράδειγμα έχουν αφαιρεθεί πίνακες του είδους articles, downlowds, links κτλ και στην θέση τους μπήκαν 2 νέοι πίνακες

items
items_categories

Στον πίνακα items αποθηκεύονται όλα τα αντικείμενα (οτιδήποτε μπορεί να γίνει publish) και στον πίνακα items_categories δημιουργούνται κατηγορίες με όσο βάθος επιθυμούμε.

Επίσεις υπάρχει ενας πίνακας keywords που κρατάει διάφορες λέξεις απο κάθε αντικείμενο με id που οδηγεί σε αυτό ώστε σε κάθε search να το παίρνει σαν αποτέλεσμα.

Αν αυτό βοηθάει καθόλου παραθέτω και την δομή των φακέλων του συστήματος:

Εικόνα

Βλέπουμε οτι στον φάκελο modules υπάρχουν προς το παρών 4-5 modules απο τα οποία τα 2 είναι σχεδόν έτοιμα. Το οτι υπάρχουν σαν modules και όχι ενσωματομένα στον κώδικα του cms σημαίνει οτι πολύ εύκολα μπορούν να αλλαχθούν με άλλα.


Mporeis na dimiourgiseis antikeimena ta opoia meta tha parousiazontai me vasi user defined templates?
Αυτό δεν το κατάλαβα. :roll:

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από cherouvim » 21 Δεκ 2005 08:30

Poly kala. Mou aresei i aferesi (abstraction) sti logiki sou. Sto items_categories den katalaba ti enoeis katigories me nesting? Nomiza oti sto items exeis ola sou ta resources (links, images, pdfs etc) kai to item_categories apla einai ena [id, name] pou dinei ton typo tou item.

Shetika me to
cherouvim έγραψε:Mporeis na dimiourgiseis antikeimena ta opoia meta tha parousiazontai me vasi user defined templates? Kai ti eidous kai posa properties mporoun na exoun afta ta antikimena?
Fadasou oti exeis ena entity typou Product kai exeis pano tou fotografia, timi, onoma, kataskevastis. Me skopo na parousiaseis polla tetia se mia selida alla oi plirofories afton na min einai ena tag soup to opoio einai dyskolo na epeksergastei alla na einai spasmeno enoiologika (semantically) sta ypo-elements pou apartizoun tin kathe ontotita Product.
Otan leo Product min fadasteis oti milao gia sigekrimeni hrisi tou application sou (san na einai e-shop) alla fadasou to san na parousiazeis plirofories. Ti eidous elegho kai gnosi exei i efarmogi gia afti tin pliroforia?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από ThyClub » 21 Δεκ 2005 10:31

Sto items_categories den katalaba ti enoeis katigories me nesting? Nomiza oti sto items exeis ola sou ta resources (links, images, pdfs etc) kai to item_categories apla einai ena [id, name] pou dinei ton typo tou item.
Αυτό ακριβώς με λίγες παραπάνω πληροφορίες. ΠΧ:

Δημιουργούμε ενα κατάλογο με files:

1.Files

Ο οποίος περιέχει υποκαταλόγους :
1.1 Images
1.2 Text files
1.3 Archives

Ο φάκελος text files έχει υποκαταλόγους:

1.2.1 PDF
1.2.2 Word
1.2.3 CHM

κτλ κτλ

Όλα τα αντικείμενα δημιουργούνται σε ενα multidimensional array :

$items[0=>array(id,name,ktl ktl ktl),1=>array(id, name, ktl ktl)]

Με την χρήση του smarty μπορεί ο χρήστης να τα εμφανίσει όπως θέλει.

Σχετικά με το indexing θα ήθελα μερικές πληροφορίες. Τι είναι και πώς δουλεύει. Είμαι λίγο νέος σε ορολογίες :hammer:

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από cherouvim » 22 Δεκ 2005 08:07

Indexing einai i diadikasia dimiourgias tou index, mias domis pou den proorizetai na diavastei apo anthropous, alla apo to search engine sou argotera otan afto hriastei. Fadasou san to evretirio pou exei to vivlio sto telos, gyrnas teleftaia selida kai psahneis ti leksi 'servlet' kai sou leei stis selides 113, 167 kai 210. Poly pio grigoro apo to na diavaseis olo to vivlio gia na entopiseis afti ti leksi (kati pou mallon kaneis afti ti stigmi).

Mporeis na anaptykseis to diko sou algorithmo index+search i mporeis na hrisimopoihseis kapio etimo. Ego se Java paizo me to lucene, kai se php den hriastike pote na kano anazitisi se megalo ogo dedomenon. Ektos apo ti tahytita omos, ena tetio ergalio sou epitrepei na kaneis polyploka queries opos "persistence mechanism" -hybernate pou tha psaksei gia keimena me tin frasi "persistence mechanism" alla horis na anaferete pouthena i leksi hybernate, i kati san to age 50-100 -75 pou tha psaksei keimena pou ehoun ti leksi age, kai enan arithmo apo 50 eos 100 ektos tou 75.
Afta me query stin mysql den ginontai katefthian sta raw data sou, alla outosiallos tha eperne poly ora na psakseis me afto to tropo mesa apo 10.000 keimena.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από ThyClub » 22 Δεκ 2005 09:51

Έχεις να προτίνεις κάτι σαν το lucene σε php? Προς το παρών η μηχανή αναζήτησης του cms στηρίζεται στα keywords που ανέφερα και υποστηρίζει μόνο keywords. :roll:

Τώρα που το είπες κατάλαβα οτι με μία αναζήτηση "γρήγορες μηχανές" σε ενα άρθρο που έχει τις λέξεις "γρήγορες" και "μηχανές" θα αποτύχει με την λογική της ολόκληρης φράσης αλλά θα επιστρέψει αποτελέσματα με την λογική του keyword.

Το μηχανές -honda πχ δεν είναι και δύσκολο να γίνει με λίγο extra code αλλά το "μηχανές ιαπωνίας" σαν exact phrase είναι που με προβληματίζει.

Τέλος πάντων ευτυχώς που η μηχανή αναζήτησης θα υλοποιηθεί στο τέλος και μέχρι τότε έχω αρκετό χρόνο να το ψάξω το θέμα.

cherouvim man είσαι τρομερή βοήθεια :victory:

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 22 Δεκ 2005 10:02

afto livete poli efkola me fulltext search tis mysql :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από ThyClub » 22 Δεκ 2005 10:17

@rapid
Έχεις δίκαιο. Αντί για LIKE %$query% ενα απλό '$query' αλλά εγώ θα ψάχνω σε ενα table που θα περιέχει λέξεις κλειδιά απο αντικείμενα κάπως έτσι:

μηχανές,ιαπωνίας,γρήγορες,ανατολική κτλ κτλ. Αν κάποιος ψάξει για "μηχανές ιαπωνίας" <- αυτό δεν υπάρχει στον πίνακα. Εκτός και αν δημιουργήσω ενα σύστημα relevance (ελπίζω να το έγραψα σωστά) όπου θα γίνεται κάτι τέτοιο:

$query= "μηχανές ιαπωνίας";

$query[0]="μηχανές";
$query[1]="ιαπωνίας";

Αν στα keywords βρεθεί το $query[0] ή το $query[1] τότε ανατρέχω στο αντικείμενο που ορίζεται απο το id του keyword και προσπαθώ με search να πάρω την exact phrase. Με αυτό το loop θα έχω και την exact phrase αν υπάρχει αλλά και σχετικά αποτελέσματα που θα περιέχουν τα keywords.

Για indexing σκέφτηκα αυτό:
mnogosearch αλλά δεν ξ΄΄ερω κατα πόσο θα είναι εύκολο να το υλοποιήσω μιας και είναι ξεχωριστό php module :roll:

[edit]
Τώρα είδα οτι αναφέρεσαι στο fulltext της mysql
[/edit]

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από ThyClub » 22 Δεκ 2005 10:30

@rapid

Ναί με το fulltext είναι αρκετά εύκολο να γίνει. Απλά μερικές μικρές αλλαγές στα tables και όλα οκ :wink:

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από ThyClub » 23 Δεκ 2005 12:22

Πρίν λίγο ολοκλήρωσα και το polls module:

1

Εικόνα

2

Εικόνα

3

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ZEUScms Screens

Δημοσίευση από ThyClub » 20 Ιαν 2006 19:24

Χρησιμοποίησα τον κώδικα του skeftomiloy :
Εικόνα



Και ο editor (μια επιλογή απο τους πολλούς) που θα υπάρχουν για να κάνει κάποιος post στα φόρουμ.
Εικόνα


Θα ήθελα και την γνώμη σας για κάτι :

Με λίγο text parsing καταφέρνω να αποθηκεύω μερικές λέξεις (απο διάφορα άρθρα κτλ) που τις χρησιμοποιώ για tags. Έχω ενσωματώσει την δυνατότητα αυτά τα tags να χρησιμοποιούνται σαν keywords σε κάθε σελίδα όπου το άρθρο εμφανίζεται.

Ξέρω οτι τα keywords έχουν αξία όταν υπάρχουν και μέσα στην σελίδα (περιεχόμενο) , αυτό θα βοηθήσει σε καλύτερο SEO ή θα θεωρηθεί σαν spam?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες