ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 19 Δεκ 2005 00:33

καλησπέρα παιδιά , νέος στην sql θέλω να κάνω μια ερωτησούλα, έχω δύο πίνακες, στον έναν έχω κάποια ονόματα πελατών και στον άλλον έχω τίτλους βιβλίων που αντιστοιχούν σε κάθε πελάτη, π.χ. ο χρήστης γιάννης που βρίσκεται στον πρώτο πίνακα έχει αγοράσει ένα βιβλίο για sql, θέλω να κάνω ένα ερώτημα στο οποίο ο χρήστης θα δίνει το όνομα γιάννης και θα του βγάζει το βιβλίο που έχει αγοράσει, κάποιος αν μπορεί να βοηθήσει, ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27620
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από cordis » 19 Δεκ 2005 01:13

αν και μας δίνεις πολύ λίγα στοιχεία για να φτιάξουμε κάτι κατανοητό.

Κώδικας: Επιλογή όλων

select * 
from customers, customers_books
where customers.cust_id = customers_books.cust_id
  and customers.cust_name = 'γιάννης' 
προφανώς κάποιος από τους 45 :P :lol:
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 19 Δεκ 2005 10:29

δεν την έχω υλοποιήσει τη βάση ακόμα φίλε απλά κάπως εικονικά στο μυαλό μου και σκέφτομαι κάποις εκδοχές :D :D

την εντολή αυτή κάπως έτσι την είχα σκεφτεί και εγώ, απλά τότε θα πρέπει να φτιάξω 40 ερωτήματα π.χ. για το κάθε όνομα πελάτη, δηλαδή θέλω κάτι το οποίο θα βάζει οποιοδήποτε όνομα και θα του βγάζει την αντιστοιχία του βιβλίου, όχι αναγκαστικά να βάζει κάποιο συγκεκριμένο όνομα

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27620
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από cordis » 19 Δεκ 2005 14:12

Κώδικας: Επιλογή όλων

select * 
from customers, customers_books
where customers.cust_id = customers_books.cust_id
και είναι για όλα...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από dva_dev » 19 Δεκ 2005 16:16

Μάλλον κάποιο παραμετρικό query είναι αυτό που ζητάς.
Σε ποιά database σκέφτεσαι να κάνεις την υλοποίηση?
Θα το χρησιμοποιήσεις σε κάποια εφαρμογή; σε κάποια ιστοσελίδα; έχεις αποφασίσει με ποιά γλώσσα θα δουλέψεις;

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 20 Δεκ 2005 00:24

cordis έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

select * 
from customers, customers_books
where customers.cust_id = customers_books.cust_id
και είναι για όλα...
ευχαριστώ για την ανταπόκριση θα το κοιτάξω σε λίγο γιατί είμαι λίγο στο ψάξιμο

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 20 Δεκ 2005 00:25

dva_dev έγραψε:Μάλλον κάποιο παραμετρικό query είναι αυτό που ζητάς.
Σε ποιά database σκέφτεσαι να κάνεις την υλοποίηση?
Θα το χρησιμοποιήσεις σε κάποια εφαρμογή; σε κάποια ιστοσελίδα; έχεις αποφασίσει με ποιά γλώσσα θα δουλέψεις;
ευχαριστώ φίλε θα το κοιτάξω και θα ενημερόσω

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 26 Δεκ 2005 15:12

Geia xara,
File des to kai me xrisi INNER JOIN,

Theteis koino to cust_id stus dio pinakes kai kaneis to parakato Inner Join :

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT customers.name, customers_books.title FROM customers INNER JOIN customer_books ON customers.cust_id = customers_books.cust_id
Kai eisai etoimos :wink:

*Gia to sygekrimenopoiiseis an thes na vreis mono ton agorasti em to onoma "Giannis" pou agorase to vivlio me titilo "sql" den exeis para sto telos tu inner join na prostheseis tus analogus periorismous p.x where customers.name="giannis" etc etc

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 30 Δεκ 2005 15:48

λοιπόν ξεκίνησα το διαβασματάκι από ένα βιβλίο που έχω και ξεκίνησαν και τα προβλήματα...έχω εγκαταστήσει το πακέτο Appserv ,γράφω κώδικα για μια μηχανή αναζήτησης :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>Book-O-Rama Catalog Search</title>
</head>
<body>
<h1>Book-O-Rama Catalog Search</h1>
<form action="results.php" method="post">
Choose Search Type&#58;<br>
<select name="searchtype">
<option value="author">Author
<option value="title">Title
<option value="isbn">Isbn
</select>
<br>
Enter Search Term&#58;<br>
<input name="searchterm" type=text>
<br>
<input type=submit value="Search">
</form>
</body>
</html>
έπειτα φτιάχνω τη βάση "bookorama" και φτιάχνω έναν πίνακα "books" με διάφορα στοιχεία, γράφω και τον κώδικα για τη σύνδεση με τη βάση μου

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>Book-O-Rama Search Results</title>
</head>
<body>
<h1>Book-O-Rama Search Results</h1>
<?
trim&#40;$searchterm&#41;;
if &#40;!$searchtype || !$searchterm&#41;
&#123;
  echo "You have not entered search details. Please go back and try again.";
  exit;
&#125;
$searchtype=addslashes&#40;$searchtype&#41;;
$searchterm=addslashes&#40;$searchterm&#41;;
@ $db=mysql_pconnect&#40;"localhost","bookorama","bookorama"&#41;;
if &#40;!$db&#41;
&#123;echo "Error &#58; Could not connect to database. Please try again letter.";
exit;
&#125;
mysql_select_db&#40;"books"&#41;;
$query="select * from books where ".$searchtype." like
'%".$searchterm."%'";
$result= mysql_query&#40;$query&#41;;
$num_results=mysql_num_rows&#40;$result&#41;;

echo "<p>Number of books found&#58; ".$num_results."</p>";
for &#40;$i=0; $i <$num_results; $i++&#41;
&#123;
  $row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;
  echo "<p><strong>".&#40;$i+1&#41;.".Title&#58; ";
  echo htmlspecialchars&#40;stripslashes&#40;$row&#91;"title"&#93;&#41;&#41;;
  echo"</strong><br>Author&#58; ";
  echo htmlspecialchars&#40;stripslashes&#40;$row&#91;"author"&#93;&#41;&#41;;
  echo "<br>ISBN&#58; ";
  echo htmlspecialchars&#40;stripslashes&#40;$row&#91;"isbn"&#93;&#41;&#41;;
  echo "<br>Price&#58; ";
  echo htmlspecialchars&#40;stripslashes&#40;$row&#91;"price"&#93;&#41;&#41;;
  echo "</p>";
&#125;
?>
</body>
</html>
τρέχω την φόρμα, βάζω ένα κριτήριο αναζήτησης και μου βγάζει συνέχεια το μήνυμα "Could not connect to database. Please try again letter."

ο κώδικας είναι γραμμένος από το βιβλίο οπότε μόνο αν ήμουν γκαβός θα έκανα λάθος :D :D

any ideas? ευχαριστώ!!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από fafos » 30 Δεκ 2005 16:15

Κώδικας: Επιλογή όλων

$db=mysql_pconnect&#40;"localhost","bookorama","bookorama"&#41;; 
Prepei na valeis tous kodikous ths mysql (synhthos einai localhost, root, keno - otan leme keno den grafeis keno, aplos afhneis mono ta eisagogika ""-)

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 30 Δεκ 2005 19:29

fafos έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$db=mysql_pconnect&#40;"localhost","bookorama","bookorama"&#41;; 
Prepei na valeis tous kodikous ths mysql (synhthos einai localhost, root, keno - otan leme keno den grafeis keno, aplos afhneis mono ta eisagogika ""-)
thanks αυτό έπεξε
έχοντας όμως κάποια δικό μου χώρο και όνομα για το web site μου ανέβασα κανονικά τη βάση, πέρασα στοιχεία και έβαλα τον ίδιο κώδικα στις δύο φόρμες, τρέχοντας τη φόρμα αναζήτησης μου βγάζει το εξής μήνυμα :

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

το θέμα είναι ότι τοπικά στο pc moy τρέχει οπότε κάτι παίζει με τον server Που στέλνω τα αρχεία

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από fafos » 31 Δεκ 2005 01:30

allakses tous kodikous me autous pou exeis sto server? to onoma ths vashs einai book h xonei kapoio prefix? (p.x. user_books)

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 31 Δεκ 2005 12:54

fafos έγραψε:allakses tous kodikous me autous pou exeis sto server? to onoma ths vashs einai book h xonei kapoio prefix? (p.x. user_books)
στην αρχή που δεν είχα αλλάξει τους κωδικούς μου έβγαζε ότι δεν μπορούσε να συνδεθεί στη βάση, μετά τους άλλαξα και καθώς την έτρεξα την φόρμα μου έβγαλε το μήνυμα που σου είπα, δηλαδή συνδέθηκα κανονικά στη βάση

πηγαίνοντας στο control panel του site μου τον πίνακα τον βλέπω books, έχει και ένα πεδίο για να εκτελέσω ερωτήματα όπου με select στον Books μου βγάζει σωστά αποτελέσματα, θα επικοινωνήσε με τα παιδιά που έχουν το hosting,πάντως σίγουρα η σελίδα τους υποστηρίζει mysql

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 02 Ιαν 2006 00:46

txc έγραψε:
fafos έγραψε:allakses tous kodikous me autous pou exeis sto server? to onoma ths vashs einai book h xonei kapoio prefix? (p.x. user_books)
στην αρχή που δεν είχα αλλάξει τους κωδικούς μου έβγαζε ότι δεν μπορούσε να συνδεθεί στη βάση, μετά τους άλλαξα και καθώς την έτρεξα την φόρμα μου έβγαλε το μήνυμα που σου είπα, δηλαδή συνδέθηκα κανονικά στη βάση

πηγαίνοντας στο control panel του site μου τον πίνακα τον βλέπω books, έχει και ένα πεδίο για να εκτελέσω ερωτήματα όπου με select στον Books μου βγάζει σωστά αποτελέσματα, θα επικοινωνήσε με τα παιδιά που έχουν το hosting,πάντως σίγουρα η σελίδα τους υποστηρίζει mysql
καλά φίλε ήταν πολύ κουλό το λάθος, το έψαξα λίγο και το βρήκα, στον χρήστη που είχα φτιάξει που του είχα κωδικό δεν του είχα δώσει δικαιώματα,είχα τσεκάρει την επιλογή ALL αλλά δεν είχα πατήσει επιβεβαίωση και είχε κολλήσει εκεί, τώρα όλα καλά όλα ανθηρά :D :D

πάντως πολλά thanks που ασχολήθηκες, ίσως χρειαστώ στο μέλλον βοήθεια, όχι ίσως σίγουρα μάλλον,χιχι

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 03 Ιαν 2006 18:27

επέστρεψα με νέα απάντηση... αν θέλω να συνδέσω δύο πίνακες και να εμφανίζω αποτελέσματα με βάση κριτήριο αναζήτησης, έχω τους πίνακες : customers : customerid,name,address,city
orders:orderid,customerid,amount,date
έχω σπάσει το κεφάλι μου από το πρωί να το βρω και δεν βγάζω άκρη,μου βγάζει μήνυμα λάθους, βασικά σκεφτόμουν να βάλω ένα απλό κείμενο στο οποίο ο χρήστης θα εισάγει μια λέξη για να γίνεται η αναζήτηση γιατί έχω μπερδευτεί με τα βελάκια στην πρώτη φόρμα
any ideas?

<html>
<head>
<title>Anazitisi</title>
</head>
<body>
<h1>Anazitis eggafon...</h1>
<form action="results2.php" method="post">
Dialekse tropo anazitisi<br>
<select name="searchtype">
<option value="orderid">Customerid
<option value="amount">Name
<option value="date">Orderid
</select>
<br>
Grapse leksi anazitisi<br>
<input name="searchterm" type=text>
<br>
<input type=submit value="Anazitise">
</form>
</body>
</html>

και

<html>
<head>
<title>Book-O-Rama Search Results</title>
</head>
<body>
<h1>Book-O-Rama Search Results</h1>
<?
trim($searchterm);
if (!$searchtype || !$searchterm)
{
echo "You have not entered search details. Please go back and try again.";
exit;
}
$searchtype=addslashes($searchtype);
$searchterm=addslashes($searchterm);
@ $db=mysql_pconnect("localhost","root","");
if (!$db)
{
echo "Error : Could not connect to database. Please try again letter.";
exit;
}
mysql_select_db("bookorama");
$query="select * from orders.orderid,orders.amount,orders.date from customers,orders where customers.customerid=orders.customerid where ".$searchtype." like
'%".$searchterm."%'";
$result= mysql_query($query);
$num_results=mysql_num_rows($result);
echo "<p>Number of books found: ".$num_results."</p>";
for ($i=0; $i <$num_results; $i++)
{
$row=mysql_fetch_array($result);
echo "<p><strong>".($i+1).".Title: ";
echo htmlspecialchars(stripslashes($row["orderid"]));
echo"</strong><br>Author: ";
echo htmlspecialchars(stripslashes($row["amount"]));
echo "<br>ISBN: ";
echo htmlspecialchars(stripslashes($row["date"]));
echo "</p>";
}
?>
</body>
</html>

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες