ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από fafos » 03 Ιαν 2006 20:55

1on.. vaze ton kodika anamesa sta code...

2on.. enas tropos einai autos:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if($orderid || $amount || $date) {
	$query = "SELECT * FROM orders.orderid,orders.amount,orders.date from customers,orders where customers.customerid=orders.customerid WHERE";
	if($orderid) { $query .= " orderid like '%$searchterm%'  AND"; }
	if($amount) { $query .= " amount like '%$searchterm%' AND"; }
	if($date) { $query .= " date like '%$searchterm%'"; }
	if(substr($query, strlen($query)-4, 4) == ' AND') {	$query = substr($query, 0, strlen($query)-4); }
} else {
	$query = "SELECT * FROM orders.orderid,orders.amount,orders.date from customers,orders where customers.customerid=orders.customerid";
}
To parapano antikathista to:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_select_db("bookorama");
$query="select * from orders.orderid,orders.amount,orders.date from customers,orders where customers.customerid=orders.customerid where ".$searchtype." like
'%".$searchterm."%'"; 
Na sou po thn alhtheia parakato den eida gia na do an yparxei lathos :D

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 03 Ιαν 2006 21:14

φίλε δεν παίζει, πάλι αυτό το ηλίθιο μήνυμα που stadar είναι κουλό...ας κάνουμε μια ανασυγκρότηση :
αρχική φόρμα αναζήτησης :

Κώδικας: Επιλογή όλων

 
<html>
<head>
<title>Anazitisi</title>
</head>
<body>
<h1>Anazitis eggafon...</h1>
<form action="results2.php" method="post">
Dialekse tropo anazitisi<br>
<select name="searchtype">
<option value="orderid">Customerid
<option value="amount">Name
<option value="date">Orderid
</select>
<br>
Grapse leksi anazitisi<br>
<input name="searchterm" type=text>
<br>
<input type=submit value="Anazitise">
</form>
</body>
</html>
και το αποτέλεσμα αναζήτησης :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>Book-O-Rama Search Results</title>
</head>
<body>
<h1>Book-O-Rama Search Results</h1>
<?
trim&#40;$searchterm&#41;;
if &#40;!$searchtype || !$searchterm&#41;
&#123;
  echo "You have not entered search details. Please go back and try again.";
  exit;
&#125;
$searchtype=addslashes&#40;$searchtype&#41;;
$searchterm=addslashes&#40;$searchterm&#41;;
@ $db=mysql_pconnect&#40;"localhost","root",""&#41;;
if &#40;!$db&#41;
&#123;
  echo "Error &#58; Could not connect to database. Please try again letter.";
exit;
&#125;
if&#40;$orderid || $amount || $date&#41; &#123;
   $query = "SELECT * FROM orders.orderid,orders.amount,orders.date from customers,orders where customers.customerid=orders.customerid WHERE";
   if&#40;$orderid&#41; &#123; $query .= " orderid like '%$searchterm%'  AND"; &#125;
   if&#40;$amount&#41; &#123; $query .= " amount like '%$searchterm%' AND"; &#125;
   if&#40;$date&#41; &#123; $query .= " date like '%$searchterm%'"; &#125;
   if&#40;substr&#40;$query, strlen&#40;$query&#41;-4, 4&#41; == ' AND'&#41; &#123;   $query = substr&#40;$query, 0, strlen&#40;$query&#41;-4&#41;; &#125;
&#125; else &#123;
   $query = "SELECT * FROM orders.orderid,orders.amount,orders.date from customers,orders where customers.customerid=orders.customerid";
&#125;
$result= mysql_query&#40;$query&#41;;
$num_results=mysql_num_rows&#40;$result&#41;;
echo "<p>Number of books found&#58; ".$num_results."</p>";
for &#40;$i=0; $i <$num_results; $i++&#41;
&#123;
  $row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;
  echo "<p><strong>".&#40;$i+1&#41;.".Title&#58; ";
  echo htmlspecialchars&#40;stripslashes&#40;$row&#91;"orderid"&#93;&#41;&#41;;
  echo"</strong><br>Author&#58; ";
  echo htmlspecialchars&#40;stripslashes&#40;$row&#91;"amount"&#93;&#41;&#41;;
  echo "<br>ISBN&#58; ";
  echo htmlspecialchars&#40;stripslashes&#40;$row&#91;"date"&#93;&#41;&#41;;
  echo "</p>";
&#125;
?>
</body>
</html>
και μου βγάζει μήνυμα λάθους εδώ : $num_results=mysql_num_rows($result);

σώσε φίλε γιατί θα το σπάσω το μηχάνημα, μου έχει φάει το κεφάλι σήμερα

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από fafos » 03 Ιαν 2006 21:48

Des auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

// get number of results
$link = mysql_connect&#40;"localhost","root",""&#41;;
$result = mysql_db_query&#40;"bookorama", $query, $link&#41;;
if&#40;mysql_num_rows&#40;$result&#41;&#41; &#123; $num_results = mysql_num_rows&#40;$result&#41;; &#125;
else &#123; $num_results = 0; &#125;
mysql_close&#40;$link&#41;;
kaneis anntikatastash se auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$result= mysql_query&#40;$query&#41;;
$num_results=mysql_num_rows&#40;$result&#41;; 

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 03 Ιαν 2006 22:14

πάλι τα ίδια : Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

αυτό που μου έβγαζε και προχτές σαν μήνυμα λάθους διορθώθηκε επειδή έδωσα δικαιώματα χρήστη στο control panel του server που φιλοξενεί τη σελίδα, τώρα όμως την τρέχω τοπικά στο pc μου, περίεργα πράγματα

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 03 Ιαν 2006 22:22

αδερφέ βρέθηκε το λάθος, ήταν στη σύνταξη την mysql ερώτησης,
SELECT * FROM orders.orderid,orders.amount,orders.date from customers,orders where customers.customerid=orders.customerid WHERE

έβγαλα το "*from" και έπεξε, τελικά μερικές φορές η λύση είναι τόσο εύκολη αλλά εγώ είμα γκαβός :D

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 04 Ιαν 2006 21:03

na rotiso kati pou den mporo na to bro me tipota

otan theleis na kaneis erotisi se mysql pinakes diaferoun metaksi toys? diladi ena aplo select (fainetai kai stis proigoumenes erotiseis mou) trexei kanonika me auto ton tropo, otan thelo p.x. na kano erotisi tou stil "select *from amaxia order by price" (to eida se proigoumeni erotisi) etsi oste o xristis na pataei ena koumpi kai na tou bgazei amaksia taksinomimena kata timi me ton idio kodika kolaei kai bgazei problima

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από fafos » 05 Ιαν 2006 16:33

Me poion kodika kollaei? me to search ton vivlion? an les auto kai vevea kollaei afou kanoun entelos diaforetikh anazhthsh ta 2 selects.. ta vivlia kanoun se 2 pinakes kai ta amaksia se enan...

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 05 Ιαν 2006 16:45

fafos έγραψε:Me poion kodika kollaei? me to search ton vivlion? an les auto kai vevea kollaei afou kanoun entelos diaforetikh anazhthsh ta 2 selects.. ta vivlia kanoun se 2 pinakes kai ta amaksia se enan...
basika as poume kati poli apla, an exo enan pinaka
country2:xora,id
city2:poli,id

kai thelo na balo na exo ena plaisio sto opoio o xristis tha dinei mia leksi anazitisis kai auto tha tou fernei apotelesma,pio sigkekrimena thelo na briskei tis xores pou exoun poleis, opote i forma anazitisis :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>Anazitisi</title>
</head>
<body>
<h1>Anazitisi Polis</h1>
<form action="results.php" method=post">
Dose leksi anazitisis<br>
<input name="searchterm" type=text>
<br>
<input type=submit value="Search">
</form>
</body>
</html>
kai apotelesmata anazitisis

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>Apotelesmata anazitisis</title>
</head>
<body>
<h1>apotelesmata anazitisis</h1>
<?
trim&#40;$searchterm&#41;;
if &#40;!$searchterm&#41;
&#123;
  echo "You have not entered search details. Please go back and try again.";
  exit;
&#125;
$searchterm=addslashes&#40;$searchterm&#41;;
@ $db=mysql_pconnect&#40;"localhost","root",""&#41;;
if &#40;!$db&#41;
&#123;
  echo "Error &#58; Could not connect to database. Please try again letter.";
exit;
&#125;
mysql_select_db&#40;"mytest2"&#41;;
if&#40;$poli || $xora &#41; &#123;
   $query = "select poli,xora from city2,country2 where country2.id=city2.id and  ";
   if&#40;$poli&#41; &#123; $query .= " poli like '%$searchterm%'  AND"; &#125;
   if&#40;$xora&#41; &#123; $query .= " xora like '%$searchterm%'"; &#125;
   if&#40;substr&#40;$query, strlen&#40;$query&#41;-4, 4&#41; == ' AND'&#41; &#123;   $query = substr&#40;$query, 0, strlen&#40;$query&#41;-4&#41;; &#125;
&#125; else &#123;
   $query = "select poli,xora from city2,country2 where country2.id=city2.id ";
&#125;
echo "<p>Number of results&#58; ".$num_results."</p>";
for &#40;$i=0; $i <$num_results; $i++&#41;
&#123;
  $row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;
  echo "<p><strong>".&#40;$i+1&#41;.".Poli&#58; ";
  echo htmlspecialchars&#40;stripslashes&#40;$row&#91;"poli"&#93;&#41;&#41;;
  echo"</strong><br>Xora&#58; ";
  echo htmlspecialchars&#40;stripslashes&#40;$row&#91;"xora"&#93;&#41;&#41;;
  echo "</p>";
&#125;
?>
</body>
</html>
tou exo perasei stoixeia kai olo miden apotelesmata mou bgazei
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος txc την 05 Ιαν 2006 17:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από fafos » 05 Ιαν 2006 16:59

Lypei to where apo to query.. koitakse to kalytera

Κώδικας: Επιλογή όλων

 $query = "select poli,xora from city2,country2 where country2.id=city2.id and  where"; 

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 05 Ιαν 2006 17:05

ok to diorthosa auto alla pali 0 eggrafes mou briskei, eno otan to trexo se mysql periballon mou bgazei kanonika apotelesmata

auto pou me problimatizei einai oti kai stin periptosi pou den exo eisagei kati sxetiko me tous pinakes kritirio tha eprepe apla na ekteleitai to erotima kai na bgazei ola ta apotelesmata pragma pou den simbainei, kai se auti tin periptosi miden bgazei

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από fafos » 05 Ιαν 2006 17:10

Ti enoeis to trexeis se mysql perivalon? to allo se ti perivallon to trexeis dhladh?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 05 Ιαν 2006 17:15

fafos έγραψε:Ti enoeis to trexeis se mysql perivalon? to allo se ti perivallon to trexeis dhladh?
diladi anoigo tin konsola tis mysql (san dos periballon) trexo entoles (opos auti pou exo sti forma anazitisis) kai mou bgazei kanonika apotelesmata

otan bazo auti tin entoli se php periballon ipo ti morfi anazitisis kai apotelesmaton den perno kamia epistrofi, opote entopizo to problima sti sintaksi tis php

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από fafos » 05 Ιαν 2006 17:21

Blepontas tora thn forma anazhthshs den mporo na katalavo ti akrivos psaxneis? an yparxei kapoia polh? xores pou exoun thn idia polh?
An psaxneis mono gia thn polh den xreiazete h anazhthsh gia thn xora... aplos sthn emfanish tou apotelesmatos tha dixneis kai thn analogh xora..

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από txc » 05 Ιαν 2006 17:24

basika opos exo tous pinakes city 2 :poli,id exo perasei ta eksis stoixeia
athens,1
madrid,2

kai ston pinaka country2: xora,id exo perasei:
greece,1
spain,2

opote thelo o xristis na grafei athens kai na tou bgazei greece

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ονόματα πελατών και τίτλους βιβλίων

Δημοσίευση από fafos » 05 Ιαν 2006 17:27

Gia arxh vale sto input ths formas value="poli" gia na kserei ti psaxnei.. deuteron den xreiazete to

Κώδικας: Επιλογή όλων

   if&#40;$xora&#41; &#123; $query .= " xora like '%$searchterm%'"; &#125; 
, afereseto kai afhse mono thn grammh ths polis (xoris to AND sto telos).. meta vlepoume ti allo thelei :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης