eggrafi foititon se ergasthria

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από kingbill » 19 Δεκ 2005 10:44

1) otan kanei click se ena ergathrio o xristis tou bgainei mia forma me ta diafesima tmhmata pou exei to ergathrio pos ginetai otan pataei submit na katagrafetai stin basi aem tou, o kodikos ergasthriou sto opoio epelekse kai oi kodikoi tvn tmhmaton (leo kodikoi giati einai parapano apo ena Tmhmata)

p.x
eggrafes
ston pinaka studen
Onoma Epitheto, onoma patera, AEM (Primary key)......

Ston pinaka Dept
codeDept, CodeLab (suntheto kirio kleidi), NameDept......

ston pinaka lab
codeLab(primary key), NameLab........

kai ston trito pinaka pou o xristis tha kanei thn eggrafh tou
studen_dept
CodeDept, CodeLab, AEM, Priority()

ego ti thelo otan o foithths patisei se ena ergadthrio tou bganei mia forma me ta diathesima tmhmata p.x E1, E2, E3, E4 ktl kai dipla tha exei tis proteraiotites 1, 2, 3, 4 otan o foititis pataei submit na katagrafetai ston pinaka studen_dept to aem tou, o kodikos ergasthriou sto opoio epelekse kai oi kodikoi ton tmhmaton tou sigkekrimenou ergasthriou

diladi
to aem tou foithth as pou poume einai 658
o foititis epekse to ergasthrio programmatismos 2 me kodiko 10
tou emfanistike mia alli forma me ta tmhmata E1, E2, E3, E4 me kodikous a1, a2, a3, a4 kai tis proteaiotites 1,2,3,4
otan o foithths patisei submit na katagrafetai ston pinaka studen_dept
auta ta stoixeia

a1 10 658 2
a2 10 658 3
a3 10 658 4
a4 10 658 1

i epomeni eggrafh tha einai

a1 11 658 2
a2 11 658 3
a3 11 658 4
a4 11 658 1

kai paei legontas

ta 2,3,4,1 antistoixoun stis proteraiotites pou exei epileksei o xristis

auto tha ginetai gia kathe foithth pou eggrafetai

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από Basilakis » 19 Δεκ 2005 13:09

Tha ta kaneis me to Insert sto sql statment pou tha grapseis... Prepei na to psakseis kai ligo omws pws grafete... Mhn sou poume olo ton kwdika emeis... Gia na katalaveis pws doulevei kai na to ftiakseis panw sta dedomena pou theleis...

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από panosru » 19 Δεκ 2005 14:22

koita to na sou petaksei kapoios ksero ton kodika den shmenei tpt apo thn stigmi pou den to katalabaineis o idios.

otan phres thn ergasia den ykseres pos den mporeis na thn kaneis? h eipes "ntaksi yparxei to freestuff kai tha mou thn lysei"?

kapoioi mporei na lene pos eimai kakos alla den me noiazei oti kai na lene, eimai sigouros pantos pos ayta pou eipa parapano den einai mono dikh mou gnomh...

anyway mpes sto documentation tou php.net na na diabazeis kodika na matheis siga siga n' arxizeis na mpaineis sto klima ths php kai ths olh ideologias, poio poly xrono tha sou parei na ftiakseis thn ergasia xoris na exeis idea na to ksereis, opote kalytera na matheis kapoia basika pramata prota giati allios oute se 10 xronia den tha thn kaneis.

PS: den thelo na me pareksigiseis epidi eimai ligo apotomos isos kai epithetikos, alla sou leo ta pramata opos einai.. :roll:

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από billt » 19 Δεκ 2005 14:40

Λείπει η πρώτη σειρά από τον κώδικα που μας έγραψες :

<?php
/* Καλημέρα. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει? Έχω μια εργασία με θέμα .... και τον παρακάτω κώδικα : */
?>


Anyway ξεκίνα από την php.net, πάρε και κανένα βιβλίο και τέλος όταν θα έχεις κάνει κάτι μόνος σου εδώ είμαστε να βοηθήσουμε :wink:

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από panosru » 19 Δεκ 2005 14:42

akribos ++billt

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από Basilakis » 19 Δεκ 2005 15:18

Kai egw hthela na ta pw... Alla den mporousa... Ton exoume bohthisei alwste kai ales fores...

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από kingbill » 19 Δεκ 2005 19:41

exete dikio den mporo na po tipota allo.
ksero arketa pragmata stis baseis dedomenon kai ilpiza oti tha mporo na tin kano alla exo koliseis se auto to pragma pou sas grafo kai den mporo na proxoriso
an mopousate na mou dosete ton kodika tha to ektismousa para poli

otan tin pira autin ptixiaki to freestuff den to iksera

thanks

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από Basilakis » 19 Δεκ 2005 20:15

Opote to emathes mesa apo anazhthsh. Opote tha mporousame na se bohthisoume ligo. Loipon theleis na to kaneis me php ean katalava kala etsi? Tha xrhsimopoihseis to manual tis php sto php.net kai na dies pws kaneis to INSERT sthn php.

Tote tha deis pws otan kaneis write mesa sthn database kapoia items. Kai otan kanei register kai otan kanei register analoga me to mathima sto opoio anhkei. To na sou dwsw olon ton kadika den einai poly kalo. Kaneis ptyxiakh kai tha vgeis sthn agora. Tha diekdikhseis mia themh kai THA THN PAREIS BASH TOU PTYXIOU SOU kai tha thn xaseis kapoios allos isws mesa kai apo edw pou tha mporesei na sou to dwsei.

Opote psaxto ligo kai tha se bohthisoume kai emeis! ;)

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από billt » 19 Δεκ 2005 21:25

Kingbill,
τι ξέρεις από βάσεις δεδομένων, σε ποιά σχολή είσαι και ξέρεις να στήνεις τοπικό server για να δοκιμάσεις το script σου?

Απάντησε στα παραπάνω για να δούμε πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε. :wink:

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από kingbill » 19 Δεκ 2005 22:22

insert update delete join select, ksero na kano kai trigger liga pragmata
eseis nomisate oti den ksero pos sintasete i insert an den kano lathos
exo stisei topiko server kai ta script pou exo kanei douleuoun mia xara
den gnorizo kai pola pragmata apo php&MySQL ennoo ton sindiasmo auton dio
to problima den einai pos tha kano insert gia na kano insert
grafo insert into studen_dept values(.............)

to thema einai pos tha katalabaine o xristis oti ekane eggrafi se auto to ergasthrio diladi otan tou bganei i forma me ta diafesima tmhmata kai patai kataxorish me kapoio tropo prepei na pairnei ton kodiko tou ergasthriou pou exei epileksei o xristis , tous kodikous ton tmhmaton to aem tou kai tis proteraiotites pou exei epiksei o xrisths, o xristis tha kataxorei mono tis proteraiotites ston trito pinaka ta alla 3 paidia tha katagrafontai automata me to patima tou button

ego auto den ksero kano.i egrafes ton 3 paidion CodeTmhmatos, Codeergasthriou kai to AEM tou na katagrafontai automata ston trito pinaka me to patima tou button diladi

otan o xristis epileksei programmatismos 2 kai tou bganoun ta difesima tmhmata kai bazei 1, 2, 3, 4 patontas to button na katagrafetai ston pinaka o kodikos tou ergasthriou programmatismos 2oi kodikoi ton tmhmaton autou tou ergasthriou kai to aem autou tou foithth.

pos tha gnorizei o kodikas as poume poio kodikoergasthriou na parei pious kodikous tmhmatos na parei ka poio aem na parei gia na ta kataxorisei ston trito pinaka. i forma pou tou emfanizetai otan o xristis kanei klik se ena ergasthrio tha exei ta tmhmata kati outakia gia na bazei o xristis tis proteraiotites kai tis imeres kai ores dieksgogis ton ergasthrion

stin basi tha iparxoun para poli gramenoi foitites

eimai stin sxoli biomixaniki pliroforiki

san dino ena deigma kodika pou exo kanei me embeded SQL/C++

Κώδικας: Επιλογή όλων

void Loser_Election_Loser_Election_Join &#40;int etos&#41;
&#123;
 	val1 = etos;

	bool flag;

  	Exec SQL whenever SqlError Do flag = handle_general_error &#40;"Special Function Severe Error"&#41;;
	Exec SQL whenever Not Found Do flag = handle_general_error &#40;"Special Function Error"&#41;;

   cout << "Ola ta stoixeia twn Htimenon gia to etos pou dinw" << endl;
 	cout << "-------------------------------------------------" << endl;

  	Exec SQL Declare Loser_Election_Loser_Election_Join_Cursor Cursor For
   			Select Loser.Name, Loser.Party,
            		 Election.Year, Election.TotalLosers
				From Loser, Election, Election_Loser
            Where &#40;Loser.Name = Election_Loser.LoserName&#41;
            AND   &#40;Election_Loser.ElectionYear = Election.Year&#41;
            AND   &#40;Election.Year =&#40;Select Election.year
            				  From Election
								  Where Election.year =&#58;val1&#41;&#41;;

   cout << "\nEnter The Election Year &#58;";
   cin >> etos;

	Exec SQL Open Loser_Election_Loser_Election_Join_Cursor;
	Exec SQL Whenever Not Found Do break;

   while &#40;1&#41;
   &#123;
     	Exec SQL Fetch Loser_Election_Loser_Election_Join_Cursor Into &#58;Loser_Election_Loser_Election_Struct;

   	cout << Loser_Election_Loser_Election_Struct.Name << " "
     		  << Loser_Election_Loser_Election_Struct.Party << " "
           << Loser_Election_Loser_Election_Struct.Year << " "
           << Loser_Election_Loser_Election_Struct.TotalLosers << endl;
		cout << endl;
   &#125;

   Exec SQL Close Loser_Election_Loser_Election_Join_Cursor;

&#125;/*void Loser_Election.Loser_Election_Join &#40;int Electionyear&#41;
*/

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από billt » 20 Δεκ 2005 05:13

Απ' ότι κατάλαβα θέλεις μια forma με :
- Πεδίο κειμένου ΑΕΜ
- Πεδίο Λίστας Εργαστήριο SELECT * FROM LAB WHERE ....
- Πεδίο Λίστας Τμήμα Προτεραιότητα 1(που θα εμφανίζει τιμές ανάλογα με το πεδίο Εργαστήριο) SELECT * FROM DEBT WHERE CODELAB=....
- Πεδίο Λίστας Τμήμα Προτεραιότητα 2(που θα εμφανίζει τιμές ανάλογα με το πεδίο Εργαστήριο εκτός Προτεραιότητας 1)
- Πεδίο Λίστας Τμήμα Προτεραιότητα 3(που θα εμφανίζει τιμές ανάλογα με το πεδίο Εργαστήριο εκτός Προτεραιότητας 2)
- Πεδίο Λίστας Τμήμα Προτεραιότητα 4(που θα εμφανίζει τιμές ανάλογα με το πεδίο Εργαστήριο εκτός Προτεραιότητας 4 )

Ανάλογα με την επιλογή πχ Εργαστηρίου θα αλλάζει με javascript ONCHANGE το επόμενο πεδίο ή θα κάνει Refresh.

Τέλος υπάρχει το submit που σε πάει σε μια σελίδα που ελέγχει αν ο φοιτητής έχει ήδη γραφτεί στο ίδιο εργαστήριο, αλλιώς κάνει 4 Insert τις μεταβλητές της φόρμας στο studen_dept και βγάζει μήνυμα επιτυχούς εγγραφής.

Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αλλά δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο :wink:

Τι χρειάζεσαι :
- Εγκατάσταση Apache Server με php,mysql πχ XAMPP
- Δημιουργία βάσεως και πινάκων
- Δημιουργία .php σελίδας με form, σύνδεση με βάση και τα ερωτήματα λίστας
- Δημιουργία .php σελίδας με τις Insert.

Άντε και καλό πτυχίο :D

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από Basilakis » 20 Δεκ 2005 11:15

Sou eipa... Molis mas dwseis ta vasika ston kwdiak sou, tha se bohthisoume na ton teleiwpoihseis. Mhn stenaxwriesai gia tpt!

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από kingbill » 21 Δεκ 2005 09:58

exo skeftei ena tropo pos tha ginei alla den ksero an mporei na ilopthei

kathe fora pou o xristis tha kanei login tha ekxoritai se mia metablith to aem tou pou exei auto to username me to opoio sindethike kai to opoio aem tou na to mefafero stin forma ton tmhmaton kai otan patiso submit na ekxoritai ston pinaka studen_dept

ego den ksero pos tha paro to aem me to sigkekrimeno username
kai pos tha to metafero apo selida se selida

as poume oti o xristis exei aem 547 kai username bill123
diladi o xristis sindethike me username bill123 tha ekxorite se mia metabliti to aem tou 547 kai auto tha to metafero apo selida se selida

mallon gia to aem exo kanei mia select pou pairnei to eam tou

select AEM from studen
where UserName='$UserName';
AND Password = '$Password';

kai den kseo pos tha to ekxoriso me mia metabliti
to idio tha ginei kai gia ta tmhmata kai ta ergastiria

mporei kapoios na mou kanei tin forma ton tmhmaton giati den exo idea pos tha tin kano
i forma tha exei
E1 1-3 tha exei ena koutaki edo pou tha bazei ta 1 h 2 h 3 h 4
E2 3-5 tha exei ena koutaki edo pou tha bazei ta 1 h 2 h 3 h 4
E3 5-7 tha exei ena koutaki edo pou tha bazei ta 1 h 2 h 3 h 4
E4 7-9 tha exei ena koutaki edo pou tha bazei ta 1 h 2 h 3 h 4
kai an balei 2 fores to idio noumero tha tou bgazei minima oti den mporeis na baleis dio fores to idio noumero

einai na min stenaxoriemai an den exo kanei tipota mexri na erthoume apo tis giortes o kathigitis me eipe oti tha me antikatastisei kai opos problepete tha xaso tin ptixiaki

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από Basilakis » 21 Δεκ 2005 10:05

Loipon tha se bohthisw kanontas sou thn forma. ANte kai liga pragmata apo to php script.

Elpizw o kathigiths sou na mhn mpainei sto freestuff.gr
Elpizw o kathigiths sou na kserei "kati" apo olla afta kai na mhn thelei na ftiaksei to intranet ths sxolhs sas aplws giati einai poly megalos....

Anyway apo shmera h avrio kati tha kanw. Dhmosiefse mono thn bash dedomenwn pou exeis ftiaksei... Gia na vlepw pws einai olla ta paidia!

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

eggrafi foititon se ergasthria

Δημοσίευση από ThyClub » 22 Δεκ 2005 10:55

ego den ksero pos tha paro to aem me to sigkekrimeno username
kai pos tha to metafero apo selida se selida

as poume oti o xristis exei aem 547 kai username bill123
diladi o xristis sindethike me username bill123 tha ekxorite se mia metabliti to aem tou 547 kai auto tha to metafero apo selida se selida
Δοκίμασες με SESSIONS? Δλδ

$_SESSION['username']="bill123";
$_SESSION['AEM']="547";

και μετά σε κάθε αρχή σελίδας με ένα session_start();

θα έχεις τις μεταβλητές αυτές και όσες άλλες έχεις ορίσει :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες