Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Μια περιοχή για το phpBB, την δημοφιλή δωρεάν πλατφόρμα για forums

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
ManosWdd
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 17 Ιουν 2004 01:48
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από ManosWdd » 20 Δεκ 2005 02:49

Καλησπέρα, σε μία σελίδα καινούργια που ετοιμάζω, έχω σε έναν φάκελο το phpbb. Θέλω στην κεντρική μου σελίδα, (μία απλή με php που έκανα να χρησημοποήσω τα {LAST_VISIT_DATE} {AVATAR_IMG} {TOTAL_POSTS} κτλ από το phpBB. Πως γίνεται να το κάνω αυτό? Μάλλον κάποια Includes πρέπει να κάνω ή κάτι τέτοιο....

Να σημειωθεί ότι ήδη κρατάει τα sessions η σελίδα που έκανα....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από ThyClub » 20 Δεκ 2005 07:54

Τα tags με {} είναι του template system. Αν είναι smarty τότε πρέπει να κάνεις τα βήματα που περιγράφονται εδώ: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=19485

Αλλιώς θα πρέπει να δείς ποιό σύστημα χρησιμοποιεί και να κάνεις include τα κατάληλα αρχεία καθώς και να καλέσεις την function που κάνει display το κάθε template :wink:

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από Basilakis » 20 Δεκ 2005 11:14

Gia to kaneis afto prepei na vreis ta tags ta opoia dhmiourgoun afto mesa sto phpbb kai na ta peraseis mesa sthn selida pou exeis ftiaksei. Otan bazeis afta ta tags {kati} einai san na kaneis print oti yparxei mesa. Gia na to kaneis afto omws tha prepei
A) Na to exeis kalesei (mesa apo th MySQL)
B)Na to exeis dhlwsei (tags ta opoia dhmiourgountai mesa ston kwdika tou phpbb
C)Na deis ean ta stoixeia pou theleis anhkoun sto Language h to Url.
D)Ean den ankoun (opws ta dika sou) Ginetai poio efkola h douleia...

Den exw xrono na ta anaptyksw ola... Ta leme sto msn!

ManosWdd
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 17 Ιουν 2004 01:48
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από ManosWdd » 20 Δεκ 2005 18:53

Δηλαδή να το αφήσω ε ? :P

Για να μην σας κουράζω δείτε τι είναι πάνω κάτω στο http://www.mysalonica.gr/mysite.php?p=home . Είναι το τελευταίο δεξί block... Για να δείτε αυτό που λέω πρέπει να κάνετε log in πρώτα :( Δεν το λεώ για να γραφτείτε. Basilaki εσύ μιας και είσαι ήδη μέλος αν μπορείς ρίξε μια ματιά...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από Basilakis » 20 Δεκ 2005 19:06

Na mhn to afhseis.. Na se bohthisw mporw....

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από fafos » 20 Δεκ 2005 23:27

Xrhsimopoihse to phpbb fetch all.. Anevase ta arxeia opos sou leei stis odhgies kai mesa ston fakelo examples (an thymamai kala) tha vreis tous kodikes pou prepei na "kopseis" kai na "rapseis" gia na exeis to epithymhto apotelesma.. To mod mporeis na to katevaseis edo:

http://www.phpbbhacks.com/download.php?id=732

Ena paradeigma me kati pou exo valei to xeraki mou tha deis edo:

http://tear.gr

Opou kolhseis edo eimaste...

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από Basilakis » 20 Δεκ 2005 23:29

Λοιπόν το ετοίμασα για να καταλάβουμε πως λειτουργεί αυτό που λες.

Λοιπόν άνοιξε το /includes/page_header.php

Βρες το παρακάτω

Κώδικας: Επιλογή όλων

//
// The following assigns all _common_ variables that may be used at any point
// in a template.
//
Μέσα σε αυτό βρες το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

	'U_INDEX' => append_sid('index.'.$phpEx),
και μετά πρόσθεσε από κάτω το εξής

Κώδικας: Επιλογή όλων

	'U_ONOMASOU' => append_sid('yourpage.'.$phpEx),

Όπου το ONOMASOU είναι το όνομα που θέλεις να δώσεις στη μεταβλητή.

Αυτό δημιουργεί ένα link στην σελίδα index.php. Όμως πρέπει αυτό το link να το κάνεις να έχει και κάποιο κείμενο. Για να γίνει αυτό πρέπει να προσθέσεις και το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

	'L_ ONOMASOU ' => $lang['ONOMASOU'],

Αυτό βάλτο λίγο παραπάνω από εκεί που είμαστε είδη. Κάτω από αυτό που λέει

Κώδικας: Επιλογή όλων

	'L_SEARCH_SELF' => $lang['Search_your_posts'],
Όμως πρέπει να ορίσεις το κείμενο το οποίο θα εμφανίζετε. Ναι καταντάει λίγο κουραστικό αλά έτσι δεν θα χάνει τα cookies & sessions μέσα στο phpbb και δεν θα κάνουν log out οι χρήστες.

Αυτό για να το κάνεις θα κάνεις το εξής:

Βάλε μέσα στο language/lang_English/lang_main.php το εξής

Κώδικας: Επιλογή όλων

$lang['ONOMASOU'] = 'Edw vazeis to ti theleis na vgazei';
Για να το προσθέσεις αυτό βρες προηγουμένως το εξής

Κώδικας: Επιλογή όλων

$lang['Search_your_posts'] =
και βάλτο ακριβώς από κάτω.

Όλα αυτά για να τα κάνεις link γράφεις το εξής

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="&#123;U_ONOMASOU&#125;">&#123;L_ONOMASOU&#125;</a>


Αυτό είναι για το πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο κομμάτι. Τώρα για τα τελευταία posts τα οποία αναφέρεις θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την πρωτότυπη σελίδα του phpbb αλλάζοντας μέσα την διαδρομή του template. Αυτό σου το λέω γιατί δεν ξέρεις τη ασφάλεια έχει η δικιά σου σελίδα. Ίσως είναι επικίνδυνο να το χρησιμοποιείς. Δεν μπορώ εγώ να σου δημοσιεύσω κώδικα για κάτι τέτοιο από την στιγμή που ξέρω πως δημιουργεί πρόβλημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν αναφέρω πως κώδικες οι οποίοι υπάρχουν για να δημιουργήσετε empty page, είναι επικίνδυνοι, αναφέρω πως εάν προσθέσουμε κάποια άλλα στοιχεία ίσως γίνει επικίνδυνο. Οπότε κατά την γνώμη μου είναι καλύτερα να δημιουργήσετε empty page με τον τρόπο που αναφέρω. Εάν όμως επιμένεις και θέλεις να το κάνουμε έτσι, θα σου δώσω τον κώδικα ;). Prive όμως σε παρακαλώ. Για να μην των δει και κάποιος που μπορεί να είναι κακόβουλος.

Εάν κάποιος δεν έχει ικανοποιηθεί με αυτά και χρειάζεται κάτι παραπάνω ας το γράψει. Μπορούν να γίνουν και να εμφανιστούν πολλά ακόμη. Εάν κάτι χρειάζεστε μην διστάσετε να το γράψετε. Σε λίγο καιρό θα είναι και σχετικό βοήθημα μέσα από την βάση του phpbb το οποίο μπορείτε να διαβάσετε.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από panosru » 20 Δεκ 2005 23:42

PEAR >> HTML Template IT

diabase prosekthka ola ta kefalea pou aforane to HTML Template IT system tou PEAR peiramathsou ligo kairo kai pisteyo pos tha exeis kalo apotelesma. tha sou prothna omos (na matheis pear) na mhn sthrizeis tis efarmoges sou se PEAR giati mporei na mhn exeis yposthriksh apo pantou (spanio fenomeno) prosopika ftiaxno dika mou classes gia templates kai ta kano include bazo .tpl extension sta arxeia templates mou kai otan thelo na kano emfanisi mias metablhths sto tpl file anti gia {variable} grafo <?=$variable?>.

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από panosru » 20 Δεκ 2005 23:44

@Basilakisweb : me ayton ton tropo omos tou eksigeis pos na to kanei sto phpbb.


panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από panosru » 21 Δεκ 2005 00:33

oooppss sosta :P e kala tora mia apo tis synithies mou einai pote na mhn oloklhrono ayto pou diabazo :P ma tha mou peis pos einai mikro kai to egrafe kai sthn proth shra kai tha sou po, to pao me tis % diabazo to 10 me 15 % tou post kai an den katalabo synexizo sto 20% an den katalabo to pao ana 10%+ meta :P ntaksi kai kamia fora den arxizo kai apo thn arxh xaxaxaxa :lol: dld gia na katalabeis sto post tou ManosWdd molis eida ayto "{LAST_VISIT_DATE}" stamatisa na diabazo :P anyway mia synitheia einai tha perasei :P

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Χρήση {something} του phpbb σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από Basilakis » 21 Δεκ 2005 00:41

Den se kathgorw... Aplws ekane to post kai sthn selida mou.. Kai egrafa tosh wra gia na tou ta pw.. Opote den yphrxe periptwsh lathous ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “phpBB”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης