phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Μια περιοχή για το phpBB, την δημοφιλή δωρεάν πλατφόρμα για forums

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από cdhyper » 22 Δεκ 2005 14:12

Λοιπόν, χρησιμοποιώ το topics anywhere add-on του phpbb για να εξάγω τα τελευταία posts στην πρώτη σελίδα του filosofia.gr. Αυτό βρήκα εύκαιρο, αυτό χρησιμοποίησα. Όμως παρατηρώ ότι χωρίς αυτό ο χρόνος φόρτωσης μειώνεται στα μισά!

Κοιτάξτε το site χωρίς topics anywhere: http://filosofia.gr/index55.php
Κοιτάξτε το site με topics anywhere: http://filosofia.gr

Υπάρχει άλλος έτοιμος τρόπος να εξάγω τα νέα στην πρώτη σελίδα και να ξεφορτωθώ το javascript αυτό;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από Basilakis » 22 Δεκ 2005 17:57

Nai exeis dikaio... Na sou dwsw ena allo script to opoios einai poio kalo? Kanei ena aplo fetch kai mporeis na to tropopoihseis opws theleis!

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από cdhyper » 22 Δεκ 2005 20:30

Τι το λες και δεν το δίνεις;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από cdhyper » 22 Δεκ 2005 21:18

Το phpbb fetch all λες; Το χω δοκιμάσει στο παρελθόν:

filosofia.gr/forum/mods/phpbb_fetch_all/examples/portal.php

(δεν το κάνω link γιατί δεν θέλω να μπει σε κανένα search engine)
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από Basilakis » 23 Δεκ 2005 23:36

Oxi den lew afto.. To phbb_fetch_all einai gia allh douleia kata thn gnwmh mou.


Oriste gia ton kwdika kai sygnwmh gia thn kathiosterish

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <? 
/*************************************************************************** 
 *                              fetch_posts.php 
 *                            ------------------- 
 *   copyright            &#58; &#40;C&#41; phpBB4u.gr 
 *   email                  &#58; info@phpb4u.gr 
 *   developer            &#58; Basilakis &#40; Basilis Kanonidis&#41; 
 *      PLEASE KEEP COPYRIGHTS TO RESPECT AUTHORS WORK 
 ***************************************************************************/ 
//include config file for connection to the database 
include &#40;'config.php'&#41;; 
// Grab the content from the database 
mysql_select_db&#40;$dbname, mysql_connect&#40;$dbhost,$dbuser,$dbpasswd&#41;&#41;; 

$result = mysql_query&#40;"SELECT DISTINCT t.topic_id, t.topic_title, 
                                       t.topic_poster, t.topic_first_post_id, 
                                       t.forum_id, t.topic_replies, 
                                       u.user_id, u.username, s.post_id, s.post_text 
                       FROM phpbb_posts p, phpbb_topics t, phpbb_users u, phpbb_posts_text s 
                       WHERE p.topic_id = t.topic_id AND t.topic_poster = u.user_id AND 
                             t.topic_first_post_id = s.post_id AND t.forum_id != 6 AND u.user_id != -1 
                       ORDER BY p.post_time desc LIMIT 10"&#41;; 
$i = 0; 
while&#40; $res = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; &#123; 
  if&#40;$i%2 == 1&#41; &#123; $color = "#EAEDF4"; &#125; else &#123; $color = "#EAEDF4"; &#125; 
  $i++; 
  ?> 
<table width=100% border=0 cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="<?=$color;?>"> 
  <tr> 
    <td width="75%" bgcolor="<?=$color;?>"><a href=http&#58;//www.greek-fun.com/viewtopic.php?t=<?=&#40;int&#41;$res&#91;"topic_id"&#93;;?> ><?=stripslashes&#40;$res&#91;"topic_title"&#93;&#41;;?></a> 
    </td> 
  </tr> 
</table> 
<? &#125; ?>     
Safestata mporeis na ton alakseis opws esy theleis... Safesta mporw na se bohthisw na ton alakseis!

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από cdhyper » 24 Δεκ 2005 02:38

Απότι καταλαβαίνω μπορώ να αλλάξω αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

t.forum_id != 6
για να πάρω το content από την κατηγορία που με ενδιαφέρει βάζοντας το ανάλογο id του forum. Έπειτα μπορώ να βάλω ό,τι limit θέλω αντί του 10. Επίσης αλλάζω το href με το domain του site μου. Το order by είναι χρονικό από,τι βλέπω, μου κάνει. Σωστός;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από Basilakis » 24 Δεκ 2005 23:26

Poly swstos.,..

;)

Sygnwmh gia thn kathisterhsh alla to prwh den mporousa na mpw!

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από cordis » 25 Δεκ 2005 01:12

προσοχή στο παραπάνω script, θα πρέπει πάντα να είναι για specific forum με t.forum_id = $forum_id γιατί δεν περιέχει τίποτα για permissions και θα εμφανίζει περιεχόμενα από τυχών κρυφές περιοχές...

ακόμα το u.user_id != -1 αποκλείει να εμφανιστούν στην κεντρική σελίδα απαντήσεις από τον χρήστη Guest - Φιλοξενούμενος.

και το post_text είναι κάτι που δεν χρειαζόμαστε και καλό θα είναι να μη το ανακτούμε χωρίς λόγο, μιας και είναι βαριά πληροφορία.

δοκίμασε κάτι τέτοιο..

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <?php

// Amount of active topics to show
define&#40;"TOPIC_COUNT", 25&#41;;

// Path to the phpBB 2.0 root directory
define&#40;"PHPBB_PATH", "./forums/"&#41;;

// URL to the phpBB 2.0 installation
define&#40;"PHPBB_LOCATION", "/forums/"&#41;;

// Includes of phpBB scripts
$phpbb_root_path = PHPBB_PATH;
if &#40; !defined&#40;'IN_PHPBB'&#41; &#41; 
&#123;
  define&#40;'IN_PHPBB', true&#41;;
  include&#40;PHPBB_PATH . 'extension.inc'&#41;;
  include&#40;PHPBB_PATH . 'config.'.$phpEx&#41;;
  include&#40;PHPBB_PATH . 'includes/constants.'.$phpEx&#41;;
  include&#40;PHPBB_PATH . 'includes/db.'.$phpEx&#41;;
&#125;

$content = '';

// sql statement to fetch active topics of public forums
$sql = "SELECT DISTINCT 
	t.topic_id,
	t.topic_title, 
	t.topic_last_post_id, 
	p.post_time, 
	f.forum_name, 
	f.forum_id,
	t.topic_replies
  FROM " . TOPICS_TABLE . " AS t, " . POSTS_TABLE . " AS p, " . FORUMS_TABLE . " AS f
  WHERE t.forum_id = f.forum_id 
      AND f.auth_view = " . AUTH_ALL . " 
      AND p.topic_id = t.topic_id 
      AND p.post_id = t.topic_last_post_id
	  AND t.forum_id = 6 
  ORDER BY p.post_time DESC LIMIT " . TOPIC_COUNT;
$nt_result = $db->sql_query&#40;$sql&#41;;

if&#40;!$nt_result&#41;
&#123;
    die&#40;"Failed obtaining list of active topics".mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125;
else
&#123;
    $nt_data = $db->sql_fetchrowset&#40;$af_result&#41;;
&#125;
    
if &#40; count&#40;$nt_data&#41; == 0 &#41;
&#123;
    die&#40;"No topics found"&#41;;
&#125;
else
&#123;
  // $nt_data contains all interesting data
  for &#40;$i = 0; $i < count&#40;$nt_data&#41;; $i++&#41;
  &#123;
    $title = $nt_data&#91;$i&#93;&#91;'topic_title'&#93;;
	$forum_id = $nt_data&#91;$i&#93;&#91;'forum_id'&#93;;
    $url = PHPBB_LOCATION . 'viewtopic.' . $phpEx . "?" . POST_TOPIC_URL . "=" . $nt_data&#91;$i&#93;&#91;'topic_id'&#93;;
	$last_post_url = '<a href="' . PHPBB_LOCATION . "viewtopic.$phpEx?" . POST_POST_URL . '=' . $nt_data&#91;$i&#93;&#91;'topic_last_post_id'&#93; . '#' . $nt_data&#91;$i&#93;&#91;'topic_last_post_id'&#93; . '"><img src="'  . PHPBB_LOCATION . $images&#91;'icon_latest_reply'&#93; . '" alt="' . $lang&#91;'View_latest_post'&#93; . '" title="' . $lang&#91;'View_latest_post'&#93; . '" border="0" /></a>';
	$forumurl = PHPBB_LOCATION . 'viewforum.' . $phpEx . "?" . POST_FORUM_URL . "=$forum_id";
    $on_forum = '' . $nt_data&#91;$i&#93;&#91;'forum_name'&#93; . '';
    $post_time = date&#40;TIME_FORMAT, $nt_data&#91;$i&#93;&#91;'post_time'&#93;&#41;;
    $replies = $nt_data&#91;$i&#93;&#91;'topic_replies'&#93;;

    // As of now you can actually do anything with the data
    // I chose to output in XML

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// Item HTML start
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
	$content = $content . 
		'- <a href="'. $url .'">' .$title. '</a>&nbsp;<small>&#40;'.$replies.'&#41;&nbsp;' . $last_post_url . ',&nbsp;&nbsp;forum&#58;<a href="'. $forumurl .'">' . $on_forum . '</a></small><br>';

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// Item HTML end
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  &#125;
&#125;

echo $content;

?>
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από Basilakis » 25 Δεκ 2005 23:35

Swsto kai poly kalo kai to diko sou. To post_text egw to exw valei mesa giath sthn seldia mou to xrhsimopoiw. Opote edw den ekana tis alages tis opoies xreiazontai afou o cdhyper einai empiros kai mporei na tis kanei ;)

Oso gia to guest yparxoun kapoioes enothtes p.x. eidhseis tis opoioes gia paradeigma egw den tis exw klistes. Fantazesai na grapsei enas guest otidhpote... Egw thelw na apokleistei apo to na emfanistei sthn kentrikh seldia. Opws kai ena post (ean milame gia to script tou cdhyper pou thelei). Anyway... Oti apo ta dyo kai na xrhsimopoihsei kata thn gnwmh mou einai kalo... Den lew tipota gia to script tou cordis afou kseroume pws to exei aksiopoihsei plhrws tis dynatothtes tou phpbb sto freestuff.gr! ;)

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από cdhyper » 01 Ιαν 2006 21:29

Τελικά δοκίμασα τη λύση του cordis και νομίζω εξιοκονόμησα μερικά δευτερόλεπτα φορτώματος συν το ότι δεν περιμένει πλέον ο browser να φορτώσουν όλα πρώτα για να μου φορτώσει η σελίδα. Δεν ξέρω αν το διακρίνετε και εσείς. Για πείτε μου

Το καινούριο είναι το http://filosofia.gr
και το παλιό to filosofia.gr/index2.php
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27617
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

phpbb topics στην πρώτη σελίδα - problems

Δημοσίευση από cordis » 04 Ιαν 2006 15:24

ναι έχει διαφορά.. το rendering είναι πιο ομαλό και στρωτό..
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “phpBB”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης