Πρόβλημα με εικόνες!

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

Πρόβλημα με εικόνες!

Δημοσίευση από MichalisS » 23 Δεκ 2005 14:53

Καλησπέρα παιδιά!
Έχω MS Office 2003. Έφτιαξα μια εικόνα με photoshop για template και την έκοψα στο image ready. Την βάζω στο frontpage για να την επεξεργαστώ και σε μια εικόνα που έχω κόψει, βάζω link. Όταν το γράψω, γύρω από την εικόνα εμφανίζεται ένα μπλε περίγραμμα και μεγαλώνουν οι διαστάσεις τις μ' αποτέλεσμα να χαλά όλη η υπόλοιπη σελίδα + το ότι δεν θέλω να εμφανίζεται το περίγραμμα!
Καμιά ιδέα;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με εικόνες!

Δημοσίευση από ThyClub » 23 Δεκ 2005 15:17

Σε CSS :

Κώδικας: Επιλογή όλων

a img{
border:none;
}

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

Πρόβλημα με εικόνες!

Δημοσίευση από MichalisS » 23 Δεκ 2005 15:20

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Γιατί όμως βγάζει το πλαίσιο; Δεν μου το έχει ξανακάνει!

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με εικόνες!

Δημοσίευση από ThyClub » 23 Δεκ 2005 15:36

Σε μένα πάντα το βγάζει αν δεν το έχω ορίσει να μην φαίνεται


Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

Πρόβλημα με εικόνες!

Δημοσίευση από MichalisS » 23 Δεκ 2005 16:45

Μου έδωσε την ιδέα ο ThyClub και το έφτιαξα...
<img src="***" width="24" height="21" alt="" style="border:none"></a></td>

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με εικόνες!

Δημοσίευση από Basilakis » 25 Δεκ 2005 00:37

swstos... Basika mporeis na paikseis me to border... Na to kaneis lepto.. Mavro ktl... Kalo einai na dokimazeis diafora!

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Πρόβλημα με εικόνες!

Δημοσίευση από patriot » 25 Δεκ 2005 06:01

MatrozoC έγραψε:Μου έδωσε την ιδέα ο ThyClub και το έφτιαξα...
<img src="***" width="24" height="21" alt="" style="border:none"></a></td>
Αν και αυτό δεν είναι λάθος, να μην το κάνεις έτσι γιατί τότε ΣΕ ΚΑΘΕ image θα αναγκάζεσαι να φτιάχνεις το style. Η λύση που έδωσε ο Thyclub είναι καλύτερη αφού ισχύει για όλα τα images. Ένα-ένα θα τα κάνεις; Γιατί;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με εικόνες!

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Δεκ 2005 06:43

To καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ορίσεις περιοχές όπου θα θές να φαίνονται τα borders και άλλες που δεν θές. ΠΧ

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div class="showborder">
 <img src="tade.jpg" alt="text" />
</div>


<div class="hideborder">
<img src="tade.jpg" alt="text" />
</div>

CSS:

Κώδικας: Επιλογή όλων

.showborder img&#123;
 border&#58;1px solid #f5f5f5
&#125;

.hideborder img&#123;
 border&#58;none;
&#125;
Όσες εικόνες υπάρχουν μέσα στο showborder θα έχουν 1px border σε απαλό γκρί χρώμα ενώ όσες είναι στο hideborder δεν θα έχουν border :wink:

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2372
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

Πρόβλημα με εικόνες!

Δημοσίευση από MichalisS » 25 Δεκ 2005 10:18

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με εικόνες!

Δημοσίευση από Basilakis » 25 Δεκ 2005 23:40

Thyclub egrapses... Pote den eixa skeftei na to kanw etsi... Poly kalo trick!

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης