Αριθμός σε ολογράφως και με δεκαδικά

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
krigas7
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 27 Σεπ 2005 14:51
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Αριθμός σε ολογράφως και με δεκαδικά

Δημοσίευση από krigas7 » 31 Δεκ 2005 19:43

Θέλω μετατροπή αριθμού σε ολογράφως αλλά και με τα δεκαδικά. Π.χ. 125,87 σε εκατόν είκοσι πέντε και ογδόντα επτά
Ο κώδικά δεν θέλω να κάνει στρογγυλοποιήσεις. Ευχαριστώ για όποια προσπάθεια…



krigas7
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 27 Σεπ 2005 14:51
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Αριθμός σε ολογράφως και με δεκαδικά

Δημοσίευση από krigas7 » 07 Ιαν 2006 22:27

Ο κώδικας του φίλου μου του Άλκη μου χρειάστηκε. Άπλά κάνει στρογγυλοποιήσεις στα δεκαδικά και δεν το θέλω αυτό. Μια λύση που μου προτείνανε είναι να χρησιμοποιήσω την συνάρτηση round. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη. Πάντως ευχαριστώ για την ανταπόκριση…

krigas7
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 27 Σεπ 2005 14:51
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Αριθμός σε ολογράφως και με δεκαδικά

Δημοσίευση από krigas7 » 09 Ιαν 2006 00:34

Μια συνάρτηση που μπορεί να βοηθήσει είναι η Int() που κρατά το ακέραιο μέρως ένος αριθμού. Ξέρει κανείς ανάλογη συναρτηση για το δεκαδικό μέρος;
Μπορώ βέβαια να κάνω ... (Δεκαδικό Μέρος) = Αριθμός - Int(Αριθμού)

Κάτι ποιο έξυπνο;

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες