Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
saxindis
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 19 Φεβ 2004 22:57

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από saxindis » 01 Ιαν 2006 15:05

Ήθελα να αλλάζει το εικονίδιο στο κεντρικό μπλοκ του σάιτ μου (Εκπαιδευτική Πύλη e-Ένωση) κάθε 1η του μηνός και να παραμένει μέχρι την επόμενη 1η του άλλου μήνα.

Τι έκανα λοιπόν

$Today = getdate(); ///επικαλούμε την getdate()
$month = $Today['mon']; //// ζητώ να κάνει τη διάταξη στους μήνες με αριθμούς από 1 - 12


///// οι περιορισμοί ένας για κάθε μήνα
if ($month < 2) { $timage="ian"; } else
if ($month ==2) { $timage="feb"; } else
if ($month== 3) { $timage="mar"; } else
if ($month== 4) { $timage="apr"; } else
if ($month== 5) { $timage="mai"; } else
if ($month== 6) { $timage="ioyn"; } else
if ($month== 7) { $timage="ioyl"; } else
if ($month== 8) { $timage="aug"; } else
if ($month== 9) { $timage="sep"; } else
if ($month== 10) { $timage="okt"; } else
if ($month== 11) { $timage="noe"; } else
if ($month= 12) { $timage="dek"; };

Αυτά με το σκριπτ

Όμως πρέπει να εμφανιστούν τα εικονίδια (12 ένα για κάθε μήνα στην περίπτωσή μας) που έχω βάλει μέσα σε έναν φάκελο με το όνομα images

και η εντολή
<img height=\"123\" src='images/$timage.jpg' width=\"170\" align=\"right\" border=\"0\" />

το παράδειγμα είναι για εικονίδια jpg εσείς μπορείτε να το αλλάξετε μετά την μεταβλητή $timage σε gif και άρα $timage.gif ή οποιοδήποτε άλλο τύπο εικονας θέλετε να εμφανίζεται εκεί.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από ThyClub » 01 Ιαν 2006 15:31

Καλό. Βέβαια αν μετονομάσεις τις εικόνες σε 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 θα μπορείς να το κάνεις με τον μισό και λιγότερο κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$Today = getdate&#40;&#41;; ///επικαλούμε την getdate&#40;&#41;
$month = $Today&#91;'mon'&#93;; //// ζητώ να κάνει τη διάταξη στους μήνες με αριθμούς από 1 - 12 

<img height=\"123\" src=\"images/$month.jpg\" width=\"170\" align=\"right\" border=\"0\" /> 
:wink: BTW καλή χρονιά :D

Άβαταρ μέλους
saxindis
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 19 Φεβ 2004 22:57

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από saxindis » 01 Ιαν 2006 15:35

Αυτό είναι αυτονόητο αλλά έπρεπε να δοθεί έτσι για να γίνει αντιληπτό πιο εύκολα αν και είναι γενικά πολύ απλό. :D
Σαχινίδης Β. Κωνσταντίνος
Δάσκαλος του 31 ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Διαχειριστής του http://e-enosh.com

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 01 Ιαν 2006 17:45

episis avti gia diadoxika if 8a mporouse va xrisimopii8ei eva array kai me pointing meso tou array va bgazeis to arxeio px
episis vomizo oti n xrisi tis date() zitovtast to ari8mitiko offset tou miva
eivai pio boliki sto script mas.

Kavo episis xrisi tis getimagesize gia va brw tis diastaseis tns eikovas
oste va eivai olokliromevo to script ka8os kai xrisi tou alt tag gia va eimaste
pio olokliromevoi :)

Kati telefteo apo tov parapavo kodika lipei sto ouput n evtoli echo :P
kai ta quotes pou esokliouv mesa tous to string pou givete output
allios eivai elipis o kodikas.
Ego bebea protimo va kavw ouput to html ka8ara kai va divw stnv php
movo tis metablites va xiristei.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$files = array&#40;1=>'image1.gif','image2.jpeg','image3.jpeg'&#41;; 
/* 
To array sivexizei mexri va kali8fouv kai oi dodeka mives me tis avtistixes eikoves
*/
$offset = date&#40;'n'&#41;;
list&#40;$width, $height&#41; = getimagesize&#40;'images/'.$files&#91;$offset&#93;&#41;;
?>
<img height="<?=$height;?>" src="images/<?=$files&#91;$offset&#93;;?>" 
width="<?=$width;?>" align="right" border="0"  alt="<?=$files&#91;$offset&#93;;?>" />
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από mrpc » 01 Ιαν 2006 20:02

Επίσης καλύτερο από τα απανωτά if είναι το switch... δηλαδή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$Today = getdate&#40;&#41;; ///επικαλούμε την getdate&#40;&#41;
$month = $Today&#91;'mon'&#93;; //// ζητώ να κάνει τη διάταξη στους μήνες με αριθμούς από 1 - 12

switch &#40;$month&#41; &#123;

case 1&#58;
$timage="ian";
break;

case 2&#58;
$timage="feb";
break;

// κλπ κλπ

Άβαταρ μέλους
saxindis
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 19 Φεβ 2004 22:57

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από saxindis » 02 Ιαν 2006 18:37

Βρε καλά μου παιδιά!
Είπαμε αλλά όχι΄κι έτσι. :pint:

ThyClub αν γίνουν αριθμοί τα ονόματα των εικόνων δεν μειώνεται ο κώδικας αλλά το μέγεθος του αρχείου.

Rapid-eraser Αυτό τι να το κάνεις εννοείται πως τα εικονίδια τα έχεις φτιάξει από πριν να είναι στο ίδιο μέγεθος.
Για φαντάσου να μην τα έχεις αλλάξει το μέγεθος με σωστές αναλογίες και σκέψου πως θα φαίνονται μετά οι εικόνες . Τραβηγμένες
Όσο αναφορά το echo βάλε και content ή ότι άλλο νομίζεις εξαρτάται από το πως τα έχεις μέσα στο μπλοκ ή στο page αου γενικά όλα τα άλλα.

mrpc Η ιδέα σου με την εντολή switch είναι καταπληκτική. Μερικές φορές ξεχνάμε τα αυτονόητα που κάνουν πιο απλά τα πράγματα :D Έτσι αποφεύγονται και οι πιθανότητες λάθους :D
Σαχινίδης Β. Κωνσταντίνος
Δάσκαλος του 31 ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Διαχειριστής του http://e-enosh.com

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 02 Ιαν 2006 18:58

saxindis έγραψε:Rapid-eraser Αυτό τι να το κάνεις εννοείται πως τα εικονίδια τα έχεις φτιάξει από πριν να είναι στο ίδιο μέγεθος.
Για φαντάσου να μην τα έχεις αλλάξει το μέγεθος με σωστές αναλογίες και σκέψου πως θα φαίνονται μετά οι εικόνες . Τραβηγμένες
Όσο αναφορά το echo βάλε και content ή ότι άλλο νομίζεις εξαρτάται από το πως τα έχεις μέσα στο μπλοκ ή στο page αου γενικά όλα τα άλλα.

H prota si mou gia elaxistopiisi tou kodika ntav apoklistika ...
Alla profavos dev egive afto katavoito :(

Ektos aftou mporei va miv 8es va eivai idio mege8os oi eikoves :)
pou eivai to problima ... Ektos aftou av dev edives diastaseis sto html
to image 8a avoige me midevika mege8i kai ksafvika 8a epsrpoxve
to render tou site avoigovtas to apotoma stnv periptosi pou dev exei
probleftei n eikova sav diastaseis mege8os sivolika

Ektos aftou simfova me tnv 'evtoli' pou mas edoses diveis fixed to ipsos kai to platos kai apla allazeis divamika to filename ... ara proipo8eteis
oti oles oi eikoves exouv tis idies diastaseis. H dikimou protasi
Htav ligo pio prosta kai apla sou divei kai tis diastaseis tou arxeiou ... dev blepw tov logo va eksavistase :)

Twra osov afora to echo to avefera giati to
<img height="123" src='images/$timage.jpg' width="170" align="right" border="0" />
Dev apotelei evtoli ... poso malov ta escape pou exei sta double quotes kai malov 8a mperdepsei kapoiov pou 8a to diabasei mi gvorizovtas av prokete gia meros kapoiou string n evtoli tns php.
Krivovtas apo ta escapes ipo8etw oti prokete gia meros kapoiou string pou eivai esoklisto se doudble quotes, giafto kai protiva tnv oloklirosi tou.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από ThyClub » 03 Ιαν 2006 09:46

saxindis έγραψε:Βρε καλά μου παιδιά!

ThyClub αν γίνουν αριθμοί τα ονόματα των εικόνων δεν μειώνεται ο κώδικας αλλά το μέγεθος του αρχείου.
:question:

Και αυτό τι σημαίνει; Πιανού αρχείου μειώνεται το μέγεθος αν όχι του αρχείου που έχει τον κώδικα; Μπερδεύτικα τώρα.

Άβαταρ μέλους
saxindis
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 19 Φεβ 2004 22:57

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από saxindis » 04 Ιαν 2006 22:58

Δεν πειράζει , άστο.
Σαχινίδης Β. Κωνσταντίνος
Δάσκαλος του 31 ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Διαχειριστής του http://e-enosh.com

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 04 Ιαν 2006 23:40

Saxindis sorry man exeis dikio, dev kseroume ti leme.
:(
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

ManosWdd
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 17 Ιουν 2004 01:48
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από ManosWdd » 05 Ιαν 2006 12:28

ThyClub έγραψε:
saxindis έγραψε:Βρε καλά μου παιδιά!

ThyClub αν γίνουν αριθμοί τα ονόματα των εικόνων δεν μειώνεται ο κώδικας αλλά το μέγεθος του αρχείου.
:question:

Και αυτό τι σημαίνει; Πιανού αρχείου μειώνεται το μέγεθος αν όχι του αρχείου που έχει τον κώδικα; Μπερδεύτικα τώρα.
Συμφωνώ... Και εγώ μπερδεύτικα....
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
saxindis
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 19 Φεβ 2004 22:57

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από saxindis » 11 Ιαν 2006 14:21

Να σας το πω διαφορετικά.
Αν έχετε επεξηγήσεις - σημειώσεις για εσάς ή για τους άλλους αυτά μεγαλώνουν το μέγεθος του αρχείου αλλά όχι τον κώδικα.
Αυτός μεγαλώνει όταν αυξάνονται οι εντολές. Δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο web το όνομα του εικονίδιου αλλά το ίδιο το εικονίδιο και αν το μέγεθος του ονόματος είναι μικρό ή μεγάλο αυτό δε θα αλλάξει τίποτα, σε αντίθεση με τον αριθμό των εντολών και το μέγεθος της εικόνας(σε kb).
Ελπίζω να με καταλάβατε.

Ειλικρινά συγνώμη. Δεν ήθελα να σας μειώσω αλλά αυτήν την άποψη έχω .
Σαχινίδης Β. Κωνσταντίνος
Δάσκαλος του 31 ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Διαχειριστής του http://e-enosh.com

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από ThyClub » 11 Ιαν 2006 14:35

i get your point. Όταν εγώ έλεγα οτι μειώνεται το μέγεθος εννοώ οτι μειώνεται το μέγεθος του αρχείου που θα σηκώσει ο σερβερ άρα μειώνεται και το load :wink:

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από cherouvim » 11 Ιαν 2006 15:18

$months = array("jan", "feb", "mar"..."dec");
$imageFileName = $months[date('n')-1].".jpg";

Άβαταρ μέλους
saxindis
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 19 Φεβ 2004 22:57

Εναλλαγή εικονίδιου ανά μήνα

Δημοσίευση από saxindis » 11 Ιαν 2006 21:43

cherouvim ο θεός σε στέλνει!!!
Τι απλούστευση !!!
Μπράβο! :kaloe:
Σαχινίδης Β. Κωνσταντίνος
Δάσκαλος του 31 ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Διαχειριστής του http://e-enosh.com

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες