3 submit button se mia forma

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από kingbill » 02 Ιαν 2006 00:14

xronia polla kai kali xronia

ginetai se mia forma (tin forma tin emfanizo se php arxeio) na baleis 3 i perisotera button pou na kanoun diaforetikh doulia to kathena diladi eggrafi, update kai delete an nai pos ginetai.

otan tha patao to button eggrafi tha trexei to insert.php
otan tha patao to button Update tha trexei to update.php
otan tha patao to button eggrafi tha trexei to delete.php

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 02 Ιαν 2006 01:20

Katarxiv mia fora = eva action = eva submit.
Afto osov afora to html part.

Gia va afksiseis tnv leitourgikotita tis formas opos to 8es sou xriazete evas client side kodikas pou 8a allazei kata apetisi to action tis formas oste va mporeis va kaveis afto pou 8es.

Evalaktika 8a mporouses va spaseis tnv forma sou se tris formes gia va exeis 3 diaforetika action (xoris javascript lisi)


Gia emeva n pio leitourgiki lisi eivai ta koumpia sou va givouv sketa bottons.
Afta va exouv eva event kai otav ta patiseis va trexouv to kodika me tous elegxous (av sou xriazete)
va dior8ovouv to action tis formas kai va kavouv
submit tnv forma.

H protasi mou se kodika eivai n eksis

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="javascript">
function setAction&#40;myAction&#41;&#123;
var myForm = document.getElementById&#40;'form1'&#41;;
myForm.action = myAction;
myForm.submit&#40;&#41;;
&#125;
</script>
<form id="form1" method="post" action="save.php">
<input type="button" value="Insert" onMouseUp="setAction&#40;'insert.php'&#41;" />
<input type="button" value="Edit" onMouseUp="setAction&#40;'edit.php'&#41;" />
<input type="button" value="Update" onMouseUp="setAction&#40;'update.php'&#41;" />
</form>

(Metaferw to post stnv katigoria me javascript giati profavos apo ekei 8a pareis tnv pliris apavtisi pou 8es.)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από skeftomilos » 02 Ιαν 2006 11:42

Εγώ θα πω ότι η JavaScript μάλλον δεν είναι απαραίτητη εδώ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="ta-kano-ola.php">
  <input type="submit" name="insert" value="Insert">
  <input type="submit" name="update" value="Update">
  <input type="submit" name="delete" value="Delete">
</form>
και μετά στη σελίδα ta-kano-ola.php γίνεται έλεγχος για το πιο κουμπί πατήθηκε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
  if &#40;isset&#40;$_POST&#91;'insert'&#93;&#41;&#41; &#123;
    //...
  &#125; elseif &#40;isset&#40;$_POST&#91;'update'&#93;&#41;&#41; &#123;
    //...
  &#125; elseif &#40;isset&#40;$_POST&#91;'delete'&#93;&#41;&#41; &#123;
    //...
  &#125;
?>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από kingbill » 02 Ιαν 2006 11:48

den douleuei den ksero an kano tipota lathos

sas dino ton kodika pos thelo einai i forma emfanishs kai an mporeite na mou ton diorthosete giati den exo idea apo javasript

Κώδικας: Επιλογή όλων


<?php session_start&#40;&#41;; ?>
<?php ob_start&#40;&#41;;?>

<script language="javascript">

function setAction&#40;myAction&#41;
&#123;
    var myForm = document.getElementById&#40;'form1'&#41;;
    myForm.action = myAction;
    myForm.submit&#40;&#41;;
&#125;
</script>
<form id = "form1" method="post" action="Eisagogh_Stis_Baseis_Dedomenon.php">
<table width="45%" border="0">

<input name="CodeLab"   type="hidden" value="20">
<input name="CodeDept1" type="hidden" value="1">
<input name="CodeDept2" type="hidden" value="2">
<input name="CodeDept3" type="hidden" value="3">

<?php

    session_register&#40;'AEM'&#41;;

    echo" <h4> &#196;&#229;&#245;&#244;&#221;&#241;&#225; &#40;&#197;&#241;&#227;&#225;&#243;&#244;&#222;&#241;&#233;&#239; Windows 1&#41;</h4>";
    echo" <p>  <b>E1&#58; 15&#58;15 - 16&#58;00</b>";
    echo"      <select name=\"E1\" >";
    echo"      <option value =\"1\"> 1 </option>";
    echo"      <option value =\"2\"> 2 </option>";
    echo"      <option value =\"3\"> 3 </option>";
    echo"      </select>";
    echo"</p>";

    echo" <p>  <b>E2&#58; 16&#58;15 - 17&#58;00</b>";
    echo"      <select name=\"E2\" >";
    echo"      <option value =\"1\"> 1 </option>";
    echo"      <option value =\"2\"> 2 </option>";
    echo"      <option value =\"3\"> 3 </option>";
    echo"      </select>";
    echo"</p>";

    echo" <p>  <b>E3&#58; 17&#58;15 - 20&#58;00</b>";
    echo"      <select name=\"E3\" >";
    echo"      <option value =\"1\"> 1 </option>";
    echo"      <option value =\"2\"> 2 </option>";
    echo"      <option value =\"3\"> 3 </option>";
    echo"      </select>";
    echo"</p>";

    echo "<input type=\"Button\" name \"insert\" value=\"Insert\">";
    echo "<input type=\"Button\" value=\"Update\" onMouseUp =\"setAction&#40;'Update_Eisagogh_Stis_Baseis_Dedomenon.php'&#41;\">";
    echo "<input type=\"Button\" value=\"Delete\" onMouseUp = \"setAction&#40;'Delete_Button.php'&#41;\" >";

?>
</form>
 
<?php ob_end_flush&#40;&#41;; ?>


Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 02 Ιαν 2006 12:28

av eksereseis oti exeis ksxeasei to event sto insert ta alla dio doulebouv kavovika.
Erotisi ... pios o logos va kaveis echo html iliko ?

Tnv logiki pou protive o skeftomilos ilopiw kai egw sivi8os sta project mou alla apo tnv stigmi pou zitise
diaforetika actions :P
ipe8esa pos iparxei sigkekrimevos logos pou givete afti n avagki :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από kingbill » 02 Ιαν 2006 13:01

o logos pou to ekana einai oti thelo na xrisimopoiiso cookies, gia ton elegxo an enas xristis einai egegramenos i oxi gia na min mporei na emfanisei autin forma ean den kanei login.
An paei na mpei apeutheias se autin selida kai den exei kanei login tha ton epanaferei stin seida tou login. den iksera pos se html arxeio na elekso ta cookies kai etsi skeftika na kano echo gia na mporo na to elekso
ton elegxo cookies ton exo sbisei gia na mporo na to trexo

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 02 Ιαν 2006 13:05

to output apo mia php selida dev xriazete va eivai me echo gia va miv emfavistei.
Kalista mporei va doulepsei kai etsi

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if&#40;TRUE&#41;&#123;?>
HTML OUTPUT
<?

 &#125;

?>
Av paikseis allazovtas tnv siv8iki tou if 8a deis
oti kribei to html output xoris va eivai avagkeo va givei echo apo tnv php.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από kingbill » 02 Ιαν 2006 14:08

ama grapseis ton kodika pou grafo kai pao na mpo apeutheias stin selida lab.html xoris na kano login tha mou bgazei to minima oti den eise eggegramenos

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if if &#40;$_COOKIES&#91;user&#93; == 1&#41;
&#123;
?>

Lab.html

<?
&#125;
else
&#123;
 echo" den eiste eggegramenos xristis";
&#125;
?>

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 02 Ιαν 2006 15:05

pali stnv idia periptosi dev xriazete to echo eivai perito.
Apo tnv stigmi pou dev exeis va tiposeis kapoia metabliti/sta8era n kapoio allo divamiko stixio tis php
dev xriazete va kaveis echo eva string pou exei sketo html mesa.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από fafos » 02 Ιαν 2006 18:30

1. Ola auta ta files pou anafereis sta buttons yparxoun?

2. Kateme auth h forma tha eprepe na paizei ton rolo proepiskophshs ths eggrafhs gia na doulepsoun ta buttons (ti na diagrapsei otan h forma einai kenh??)

3. Kateme kane auto to arxeio pou exeis thn forma san forma eggrafhs (dhl. grapse ton kodika tou arxeiou Eisagogh_Stis_Baseis_Dedomenon.php mesa se auto to arxeio) kai me to submit na stelnei thn eggrafh se mia selida proepikophshs opou ekei tha prepei na exeis ta buttons update, delete klp..

Parakato sou exo 3 screeshots gia na katalaveis pos to leo..

Sto proto kaneis thn eisagogh ths eggrafhs.. me to submit se odhgei sthn deuterh selida opou vlepeis ti exeis grapsei kathos kai 3 buttons (apothikeush, epeksergasia kai diagrafh).. patontas thn apothikeush se epistrefei sthn arxikh sou selida sozontas oti exeis grapsei, patontas thn epeksergasia se paei sthn eikona no 3 opou kaneis opoies allages thes kai patontas thn diagrafh paei sto kalo h eggrafh :)
Συνημμένα
edit.jpg
preview.jpg
add.jpg

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από kingbill » 02 Ιαν 2006 23:16

ola ta files iparxoun

skefitka kapoies liseis

1) na exo kai tis 3 formes insert, update, delete se mia selida alla den einai kai toso kompso

2) na exo mono ena button insert kia ta alla 2 na ta exo link kato apo to button

den iparxei logos ta emfanizo ta stoixeia patontas eggrafi
aplos tha einai poio oraio na iparxoun kai ta 3 button stin idia selida

na sas po pos thelo na einai akribos

o xristis tha emfanisei tin forma me ta 3 button insert, Update kai Delete
(tha emfanizetai i forma insert i alles 2 tha perimenoun otan o xristis tha thelei na patisei ena apo ta alla 2 button Update delete). Otan oxristis patisei eggrafi tha tou bganei ena minima oti exei graftei ekei tha ena link gia na paei piso i na emfaniso ta stoixeia eggrafis tou kai na ta ektiposei
an den thelei na ta ektiposei kai thelei na diorthosei tin eggrafi tha pigainei piso stin forma eggrafis tou tha patisei to button update kai tha tou emfanizetai i forma update

to button delete tha diagrafei ton xristi apo tin dbase

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

3 submit button se mia forma

Δημοσίευση από ThyClub » 03 Ιαν 2006 09:39

Τότε κάνε οτι σου πρότινε ο skeftomilos :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες